Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2012 22:15 - Здравейте, „Нареченци”!
Автор: kleotemida Категория: Политика   
Прочетен: 6171 Коментари: 8 Гласове:
17

Последна промяна: 13.09.2012 23:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Нареченски бани е един от най-известните балнео-климатични курорти за лечение и профилактика на функционални разстройства на нервната система – неврози, преди всичко неврастения и неврастенни реакции при други заболявания, подходящи за курортно лечение; леки форми на психостения и на хистерични разстройства, но без припадъци; функционални нарушения в половата сфера от психо-невротично естество и много други заболявания, (но тези последните няма да са обект на този постинг).

Преди време (още по соц-а) имаше един доста приятен виц (май не беше само виц) за пациентите на Нареченски бани. Не помня вица като цяло, но идеята бе, че партийните другари, почиващи (да се чете лекуващи се) в Наречен много се ядосвали, ако някой ги нарече хаховци, (а курортът по татово време си беше пълен с хахави пациенти до козирката) и се жалвали на още по-високо отговорни другари. Онези – отгоре – започнали да въдворяват един особен ред, ако някой се обърнел с хаховското обръщение към курортистите. И, дали за да се избегнат подобни „недоразумения”, изникна обръщението „Здравейте, „Нареченци*”!”. Ама съвсем, съвсем реално и оборотно, и в продължение на доста години из Родопите, ако някой искаше да определи поведението или думите на някого за хахави (т.е. за лишени от ментално здраве), ползваше точно това обръщение – Здравейте, „Нареченци”!”. 

И предвид функционалните разстройства на нервната система на голяма част от сегашните отговорни (и управляващи ни) другари,  смятам, че е време тази фраза да се възроди и утвърди отново.

Та,

Здравейте, „Нареченци”!

 

Б.Борисов

"Искат ми 1 млрд. за гьол, с "Атомтройекспорт" ще се съдим до дупка"

 

Р. Плевнелиев

„Истинските приятели не се изнудват взаимно, а слагат проблемите на масата и ги решават”

 

С.Дянков

„Ние сме показали, че не се плашим от руснаците, нито от определени компании, нито от енергийни гиганти. Ако трябва пак ще ги пляскаме.”

 

Плевнелиев и Борисов:

Как ще се чувства Путин на 9 ноември в София

 

Всъщност, четейки тези реплики (дуплики, триплики и тем подобни) в горепосочените статии не мога да се въздържа и да не извикам още веднъж:

Здравейте, „Нареченци”!

Но този път не към авторите им, а към почти целия български народ. Защото не виждам друга причина тези горепосочени политически недоразумения да ни управляват все още, освен липсата на ментално здраве у този народ... 

Защото:

1. Това "Искат ми 1 млрд. за гьол...” Е   "Искат НИ 1 млрд....”, а дали е „гьол” или „гол”, един ден времето ще покаже. Проблемът е, че ще го плащаме НИЕ – целият народ, както плащаме скъпо и прескъпо ветрогенераторите и фотоволтаиците на един болюк политически мутри и протежетата им. 

2. Щом „Истинските приятели не се изнудват взаимно, а слагат проблемите на масата и ги решават”, дали х’американските ни братя са ни само братя и не са ни приятели? И с тях по братски ли делим или по равно? Апропо, каква (б)е ролята на Хилари Клинтън за спиране строителството на АЕЦ Белене, след като строежът на самата централа Белене би ни струвало по-малко, отколкото строителството на 7-ия реактор в АЕЦ Козлодуй, да не говорим, че Белене би заработила доста по-рано от този 7-ми реактор? За тези, които не помнят, преди време (ноември 2010 год.) на срещата с Путин, нашите преговарящи не са се съгласили цената на АЕЦ"Белене" да бъде индексирана с 2,3 млрд. евро при първоначална цена от 4 млрд. евро, заложена в документите. Ако някой е следял внимателно писаното за 7-ми енергоблок на АЕЦ Козлодуй, трябва да е запомнил, че той ще ни струва 10 млрд. евро. Само той - за 10 млрд. спрямо 6,3 млрд. за самостоятелна централа с 2 енергоблока. Та, де е Киро на кирия? М? И не сме ли баш „Нареченци”?
        Междувременно не е зле г-н Президента да се светне, че в случая не става дума за приятелство, а за бизнес... или да отиде на почивка в Наречен. Надявам се радонът в минералната вода там да лекува и политическа инфантилност.

3. „Ние сме показали, че не се плашим от руснаците, нито от определени компании, нито от енергийни гиганти. Ако трябва пак ще ги пляскаме.” Да, видно е, че г-н Дянков не се плаши от никого, поради простата причина, че и той като Премиера ни – Слънце смята, че самият той плаща това, което всъщност плащаме НИЕ. Така, както ще платим и на онези х’американски адвокати да ни измъкнат (уж) от батака с "Атомстройекспорт" и „Росатом”. И тъй като те са от най-добрата адвокатска кантора, вЕрвайте, че хонорарът им ще е на стойност поне половин атомен реактор...

4. Що се касае до това, „Как ще се чувства Путин на 9 ноември в София”, предполагам, че пак ще четем реплики от рода на “Путин каза - знам, че имате черен колан по карате, аз пък имам по джудо. И така искал да водим разговорите - детайл по детайл” (Б.Борисов, септември 2009 г.). Само дето едва ли ще разберем за какви детайли иде реч. Иначе във форум-пространството вече се носи вица, че на 9 ноември в България ще се състои поредният мач между Премиера на България – Б.Борисов и Президента на Русия – Вл.Путин. За съжаление мачът няма да се състои в Пампорово, поради липса на хлъзгав терен, но пък залози за изхода от двубоя вече се приемат в СИБАНК.

 

Таааааа,

       
Здравейте, „Нареченци”!

 

 

* Моля корените жители на Наречен – истинските нареченци да не се обиждат. В поста става дума за други „Нареченци”... :)...




Тагове:   АЕЦ,   ментално,   нареченци,


Гласувай:
17



1. tit - има нездравост една...
13.09.2012 22:59
Не знам дали е ментална!:)

/каква схватка те чакааа!;)/
цитирай
2. kleotemida - Зная :)
13.09.2012 23:05
tit написа:
....
/каква схватка те чакааа!;)/

Но колкото повече чета пресата и наблюдавам ходовете и изцепките на управляващите ни, толкова по ми се ще да викна /запея ;)/:

Здравейте, „Нареченци”!
цитирай
3. tit - Аз просто немея, да ти кажа.
13.09.2012 23:56
Ужасяващото е, че на хората им е все тая...вече спрях да пиша, щото не намирам опорни точки за да дърпам въжено на камбаната, па то май и въжето се скъса, та...
цитирай
4. kleotemida - Само въжето на което ни бесят не се къса, за жалост...
14.09.2012 00:19
Като гледам самоубийствените ни реакции (по-точно липсата на каквито и да било реакции при това издевателство и геноцид над целия народ) май от въжетата за камбаните сами си плетем въжетата за бесене...
цитирай
5. анонимен - питам се,
14.09.2012 01:19
какво трябва да се случи, за да се събудят бълхарите.
отговарям си - каквото и да се случи, няма да има простести. сънят е дълбок и почти мъртвешки. от него направо в рая или ада, кому където е посочено.

заб. думата бълхари, не е написана от неграмотност с буквата х. :-)
цитирай
6. kleotemida - Не знам с коя буквичка си ти - с "х" или с "г", но добре се справяш с бълГарския език.
14.09.2012 08:43
анонимен написа:
питам се, какво трябва да се случи, за да се събудят бълхарите.
отговарям си - каквото и да се случи, няма да има простести. сънят е дълбок и почти мъртвешки. от него направо в рая или ада, кому където е посочено.

заб. думата бълхари, не е написана от неграмотност с буквата х. :-)

Всъщност, проблемът е, че словореденето напоследък се счита за висша форма на нещоправене... особено хейтърстването (нямам предвид теб). Само дето устното произвеждане на вятър и трошенето на пръсти по клавиатурите са твърде далеч от това, което трябва да правим, за да ни отразят, т.е. да ни забележат, управляващите и да започнат да се съобразяват с нас. Продължаваме ли в същия дух, ще си останем все толкова целокупно незабележими и все толкова целокупно яхнати, стригани, мачкани и унищожавани.
цитирай
7. yotovava - Каквото и да правим
14.09.2012 09:07
ще го доживеем, факт :)
цитирай
8. kleotemida - Че ний сме го доживели, въпросът е дали ще го преживеем и колко от нас ще оцелеят...
14.09.2012 17:01
yotovava написа:
Каквото и да правим ще го доживеем, факт :)

... колкото и да се правим, че нищо страшно не ни се случва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kleotemida
Категория: История
Прочетен: 1177362
Постинги: 44
Коментари: 1744
Гласове: 2170
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031