Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2011 23:05 - СВЕТОВНА КОНСПИРАЦИЯ - UFO и HAARP - или ПЪТ КЪМ АРМАГЕДОН ?
Автор: kleotemida Категория: История   
Прочетен: 32099 Коментари: 62 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Откровение 8:5

И ангелът взе кадилницата, напълни я с огън от олтара и хвърли огъня на земята; и настанаха гръмове и гласове, светкавици и трус.

 

Откровение 8:7

Като затръби първият ангел, настана град и огън, размесени с кръв, които бидоха хвърлени на земята; и третата част на земята изгоря, също и третата част от дърветата изгоря, изгоря и всяка зелена трева.

 

Откровение 8:10

И като затръби третият ангел, падна от небето голяма звезда, която гореше като светило, и падна върху третата част от реките и върху водните извори.

 

Откровение 8:12

И като затръби четвъртият ангел, третата част от слънцето, и третата част от луната, и третата част от звездите биде поразена, тъй щото да потъмнее третата част от тях, и третата част от деня да не свети, така и третата част от нощта.

 

 

Откровение 16 глава

1 И чух из храма силен глас, който казваше на седемте ангела: Идете та излейте на земята седемте чаши на Божия гняв. 

2 И първият отиде та изля чашата си на земята; и появи се лоша и люта рана на ония човеци, които носеха белега на звяра и които се покланяха на неговия образ. 

3 Вторият ангел изля чашата си в морето; и то стана кръв като на мъртвец, и всяка жива твар в морето умря. 

4 Третият ангел изля чашата си в реките и във водните извори; и водата им стана кръв. 

5 И чух ангела на водите да казва: Праведен си Ти, Пресвети, Който си, и Който си бил, загдето си отсъдил така; 

6 понеже те проляха кръв на светии и на пророци, то и Ти си им дал да пият кръв. Те заслужават това. 

7 И чух [друг от] олтара да казва: Така, Господи Боже Всемогъщи, истинни и праведни са Твоите съдби. 

8 Четвъртият ангел изля чашата си върху слънцето, на което се позволи да гори човеците с огън. 

9 А като се опекоха човеците от голяма жега, похулиха името на Бога, Който има власт над тия язви, и не се покаяха да Му отдадат слава. 

10 Петият ангел изля чашата си върху престола на звяра; и царството му потъмня, и човеците хапеха езиците си от болки, 

11 и похулиха небесния Бог поради болките си и раните си, и не се покаяха за делата си. 

12 Шестият ангел изля чашата си върху голямата река Ефрат; и пресъхна водата й, за да се приготви пътя на царете, които идат от изток. 

13 И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби; 

14 защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена, да ги събират за войната във великия ден на всемогъщия Бог. 

15 (Ето, ида като крадец. Блажен оня, който бди и пази дрехите си, за да не ходи гол, та да не гледат срамотата му). 

16 И събраха ги на мястото, което по еврейски се нарича Армагедон. 

17 И седмият ангел изля чашата си върху въздуха; и из храма излезе силен глас от престола и каза: Сбъдна се. 

18 И произлязоха светкавици и гласове и гръмове, и стана силен трус, небивал откак съществуват човеци на земята, такъв трус, толкоз силен. 

19 И великият град се раздели на три части, и градовете на народите паднаха; и Бог си спомни за великия Вавилон, да му даде чашата с виното от яростния Си гняв. 

20 И всеки остров побягна и планините не се намериха. 

21 И едър град, тежък около един талант, падаше от небето върху човеците; и човеците похулиха Бога поради язвата от града, защото язвата от него беше твърде голяма.

 

Откровение 13 глава

 

1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена. 

2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт. 

3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра; 

4 поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него? 

5 И даде му се да говори и с устата си горделиво и богохулно; даде му се още власт да действува четиридесет и два месеца. 

6 И отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името Му и скинията Му, па и ония, които живеят на небесата. 

7 И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, език и народ. 

8 И ще му се поклонят всички, които живеят на земята, всеки, чието име не е било записано от създанието на света в книгата на живота на закланото Агне. 

9 Ако има човек ухо нека слуша. 

10 Ако някой завежда в плен, и той в плен ще отиде; ако някой убива със сабя, и той трябва от сабя да бъде убит. Тука е нужно търпението и вярата на светиите. 

11 И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей. 

12 Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла. 

13 И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците. 

14 И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя. 

15 И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. 

16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; 

17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име. 

18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

 

Откровение 14 глава

9 И друг, трети, ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си, 

10 той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето. 

11 И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и образа му, не ще имат отдих ни денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му. 

12 Тук е нужно търпението на светиите, на тия, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса.

13 И чух глас от небето, който казваше: Напиши: Блажени от сега нататък мъртвите, които умират в Господа; да! казва Духът, за да си починат от трудовете си; защото делата им следват подир тях. 

14 И видях, и ето бял облак, и на облака седеше един, който приличаше на Човешкия Син, имайки на главата си златна корона и в ръката си остър сърп. 

15 И друг ангел излезе от храма и викаше със силен глас на този, който седеше на облака: Простри сърпа си и жъни защото е настанал часът да жънеш, понеже земната жетва е презряла. 

16 Оня, прочее, който седеше на облака, хвърли сърпа си на земята; и земята биде пожъната. 

17 И друг ангел излезе от храма, който е на небето, като държеше и той остър сърп. 

18 Още и друг ангел, който имаше власт над огъня, излезе из олтара и извика със силен глас на този който държеше острия сърп; и рече: Простри острия си сърп и обери гроздовете на земното лозе, защото гроздето му е вече узряло. 

19 И ангелът хвърли сърпа си на земята, обра земното лозе, и хвърли набраното в големия лин на Божия гняв. 

20 И линът бе изтъпкан вън от града, и кръв потече от лина дори до юздите на конете върху едно разстояние от хиляда и шестстотин стадии.


***
 

Откровение 22 глава

11 Който върши неправда, нека върши и за напред неправда; и който е нечист, нека бъде и за напред нечист; и праведният нека върши и за напред правда, и светият нека бъде и за напред свет. 

12 Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му. 

13 Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят.

21 Благодатта на Господа Исуса Христа да бъде със светиите. Амин.

 












Гласувай:
17



1. get - Амин !
09.02.2011 23:49
Пък допълвам
- На тези чиито баща е нечистивият !
- На тези, които вярват и постоянно тръбят за хилиазма и миленианизма - с цел да сплашват ближните си !
- Които за Бог постоянно говорят, а са загърбили Божието в себе си и живеят от експлоатация на ближните си - на тях Анатема ! :):)
За неизкушените и скромни души, които имат срам от людете и упование в Бога - За тях е вечният живот !
Амин !

А ХААРП-а не е толкова "климатично" или геотектонични оръжие а генератор на честоти, с който се цели забавянето и промяна на резонансната честота на Земята, която се подготвя за своя "квантов скок", или казано малко религиозно-мистично ... към акта си на пречистване !

от Гет ктист - не само вярващ но и убеден в това !

И поради това, откровен до степен, да си навлече присмех и не дотам ласкави квалификации относно ... си здраве ! :)
цитирай
2. kleotemida - Може би трябваше първо да изгледаш филмите до края, за което би било нужно само около 3 ч. и 20 мин. търпение... само толкова... за сега...
10.02.2011 00:02
get написа:
... А ХААРП-а не е толкова "климатично" или геотектонични оръжие а генератор на честоти, с който се цели забавянето и промяна на резонансната честота на Земята, която се подготвя за своя "квантов скок", или казано малко религиозно-мистично ... към акта си на пречистване !

Наистина ли си вярваш? "Квантов скок"? На Земята? Чрез всичко това, което се вижда на кадрите?

Този път съвсем съм потресена от ракцията ти и интерпретацията ти!...

Е, със здраве до... "квантовия скок"...!
цитирай
3. get - Хм ? - пак ли обърках нещо ?! ... уф-ф-ф, докога така с мен ...
10.02.2011 01:32
kleotemida написа:
get написа:
... А ХААРП-а не е толкова "климатично" или геотектонични оръжие а генератор на честоти, с който се цели забавянето и промяна на резонансната честота на Земята, която се подготвя за своя "квантов скок", или казано малко религиозно-мистично ... към акта си на пречистване !

Наистина ли си вярваш? "Квантов скок"? На Земята? Чрез всичко това, което се вижда на кадрите?

Този път съвсем съм потресена от ракцията ти и интерпретацията ти!...

Е, със здраве до... "квантовия скок"...!


Не говоря само за Гея - и ние тоже.
Е при този "скок", едни ще "покрият" норматива, другите ще им се даде право на опит ! ... ма в кой свят-измерение ... Това само Бог и приятеля Зелас ... особено вторият :) могат да кажат !
Как разбра, че не съм гледал филмчетата - хвана ме ! :):) (не го приемай, като неуважение към трудът ти, не, просто РС-то ми е калпаво и вървят трудно)
И още едно допълнение намекване - Как смяташ ? - Само ние с теб ли четем Апокалипсиса на Йоан(не е на апостола).
Дали и други хора с пари и власт - да, да власт, която притежават от древни времена съзнателно не се стремят да отсрочат този процес ! - Що ли те питам такива работи - Извинявай !

от Гет ктист

Да бъдем добри и чисти, тоест бъди в Любовта и изтичай от нея - Тогава скокът за мен, теб, нас, ще е "песен" - не като в St John's Book of Revelation - с неговите, стенания и скърцания със зъби, грохот на барабани и тръбни звуци, досущ вагнерова опера.
Така мисля и вярвам - защото ... !!
цитирай
4. razkazvachka - Не само вие го четете, но интерпретациите са различни -
10.02.2011 09:05
за едни текстът е "стар", за други - не се отнася до нас, за трети - метафори, които трябва да се преведат на езика на науката, за четвърти - прости истини, които са на една ръка разстояние, но ние разбираме това чак след като станат, за пети - материал за мислене и действие, чиито ефекти ще имат нужда от хиляда години подготовка...
цитирай
5. get - Уважаема razkazvachka - това е така "вие го четете, но интерпретациите са различни" ... !
10.02.2011 14:12
razkazvachka написа:
за едни текстът е "стар", за други - не се отнася до нас, за трети - метафори, които трябва да се преведат на езика на науката, за четвърти - прости истини, които са на една ръка разстояние, но ние разбираме това чак след като станат, за пети - материал за мислене и действие, чиито ефекти ще имат нужда от хиляда години подготовка...


Няма прости и готови истини !
Човек осъзнава Това - което е(!), след като, вече е готов !
Никой учител "духовен", най-малкото, моята скромна личност - не може да обясни нещо на профета - ако той Не е готов ... вече за това !
Когато си на границата ... и се колебаеш в нещо от вида - Абе това шантавото гдето ми се върти в главата може ли да бъде "истина"-та ? - то тогава, било чрез човек, било по друг начин идва потвърждението - Да това е така ! Да това е истината ! ... Знам, че това е несериозно, като изказване - но така стоят на практика нещата !
Човек "научава" това, което "вече знае", за което е вече готов ! - не е оксиморон, а самата истина !
Не искам повече да обяснявам - защото става твърде лично и-и-и не желая, съзнателно, да привличам вниманието върху си по ... ! :):)
Позьорството в това число и многознаковщината(особено пред безадресна аудитория) ... пречат ! - Поради, което е добре да се избягва !

С уважение !

от Гет ктист
цитирай
6. zelas - Не бой се Клео мари, народът е казал - ...
10.02.2011 15:05
Не бой се Клео мари, народът е казал - Който копае гроб другиму, сам пада в него!
Само тази Библия да не беше намесвала пак, че стана като тексаски религиозен канал.
цитирай
7. kleotemida - Зелас, който не се бои, е или глупак, или още по-лошо - идиот.
10.02.2011 18:16
zelas написа:
Не бой се Клео мари, народът е казал - Който копае гроб другиму, сам пада в него!
Само тази Библия да не беше намесвала пак, че стана като тексаски религиозен канал.

Относно това какво да намесвам или да не намесвам, мисля, че го решавам аз. Да не говорим, че самата тема на постинга е паралелът между текстове от "Откровение" на Йоан - последната книга в Библията и събитията във филмите. Което ще рече, че намесата си е съвсем резонна, даже необходима при такава формулировка на темата - виж заглавието.
цитирай
8. kleotemida - Гет, мисля, че когато фактите говорят, не е зле човек първо да се запознае с тях.
10.02.2011 18:25
И, ако идеята ми беше да запозная една част от аудиторията само с част от текстовете от "Откровение" на Йоан, щях да дам само тях, а не И почти 3,5 часа видеоматериали.

Защото става дума не само за определен паралел, а и за видима прилика между тях и случващото се на кдрите във филмите. И след като ги изгледаш, тогава ми говори за "квантови преходи" и за "Човек "научава" това, което "вече знае", за което е вече готов !". Надявам се да си готов със "знания", а защо не и обяснения, за всичко това, което можеш да "научиш" от филмите... :)
цитирай
9. kleotemida - Метафорите, "преведени" с езика на науката са доста показателни във филмите. Само трябват очи за виждане и уши за слушане...
10.02.2011 18:58
razkazvachka написа:
Не само вие го четете, но интерпретациите са различни -за едни текстът е "стар", за други - не се отнася до нас, за трети - метафори, които трябва да се преведат на езика на науката, за четвърти - прости истини, които са на една ръка разстояние, но ние разбираме това чак след като станат, за пети - материал за мислене и действие, чиито ефекти ще имат нужда от хиляда години подготовка...

И, за съжаление, на тези сегашни поколения едва ли ще им се дадат хиляда години, за да видят "ефектите" на системата ХААРП и намеренията на тези, които се въползват от нея, защото "дефектите" от нея вече се случват от доста време, а през последните 10-ина години са много повече закономерности, отколкото случайности. Горчилките, които пие човечеството са повече от видими...
цитирай
10. kleotemida - …. . Дали и други хора с пари и власт ...
10.02.2011 19:03
get написа:

…..
Дали и други хора с пари и власт - да, да власт, която притежават от древни времена съзнателно не се стремят да отсрочат този процес ! - Що ли те питам такива работи - Извинявай ! …

Да отсрочат ли? Кой точно процес да отсрочат? Защото от това, което се вижда на много места по света, е все доказателство, че някой много, много бърза, за да го засили, а някои дори ползват имитации…

http://www.youtube.com/watch?v=MnRPZOUVhJ4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=KKMTSDzU1Z4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=JZ0pEUqZ0c8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=lsx76XGJ9Uc&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=r__1qkikbi4&NR=1&feature=fvwp
http://www.youtube.com/watch?v=3hb_Vx36Sbk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ZGQW-fw2Gew&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=1aL1Fvhd9fo&feature=player_embedded#
цитирай
11. zelas - Клео, казвам щот съм минал по тези ...
10.02.2011 20:18
Клео, казвам щот съм минал по тези неща. И ако искаш да се шашкаш (ква ш-думичка, а), ето ти още една страшна мисъл - ще има инсценировка на атака от извънземни или нещо подобно ... от горе.

Сигурен че направо можеш да цитираш цялата библия ако пък се окажа прав.
цитирай
12. get - Хехехе ... как се изразява със символ ... Хехе ! паднало по гръб човече от смях :) !
10.02.2011 20:58
kleotemida написа:
get написа:

…..
Дали и други хора с пари и власт - да, да власт, която притежават от древни времена съзнателно не се стремят да отсрочат този процес ! - Що ли те питам такива работи - Извинявай ! …

Да отсрочат ли? Кой точно процес да отсрочат? Защото от това, което се вижда на много места по света, е все доказателство, че някой много, много бърза, за да го засили, а някои дори ползват имитации…

http://www.youtube.com/watch?v=MnRPZOUVhJ4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=KKMTSDzU1Z4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=JZ0pEUqZ0c8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=lsx76XGJ9Uc&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=r__1qkikbi4&NR=1&feature=fvwp
http://www.youtube.com/watch?v=3hb_Vx36Sbk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ZGQW-fw2Gew&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=1aL1Fvhd9fo&feature=player_embedded#


Драга Клеотемида !
Чети какво си искаш - що ти душа пожелае ! - :):) ! - Мен това не ме вълнува, вълнува ме, излъчването от думите ти и насочеността ... тематична на постовете ... атмосферата, която лъха от тях !
Направо като, се "обадя" в главата ми възниква нещо подобно Аз-Мефистофел, Клеотемида-Фауст - :):) !
Да не вземеш в мое лице, "лукавият" да вземеш да припознаваш, след някои и друг мой пост ??!
Има една занимателна юношеска книжка "Алиса в квантовият свят" - Препоръчвам ти я !
Кванта за мен е енергия-чувство ! По-голяма енергия, тоест емоция в по-възвишена форма - Паф и отлиташ в по-висок разред ! ... и-и-и обратното по-малък(нисък) енергийно-емоционален заряд - Бам падаш една степен ! - Хехехе !
- Затова е препоръчително при такива книжки с такова страшно и песимистично съдържание да вземаме това изпредвид !! :)
- Щото лоши мисли, се следват от лоши чувства - понижен тонус и-и-и ... ни нападет бедите !

Пожелавам ти повече :))))-ки и позитивно чувство към сама себе си ! ... това най вече е препоръчително за изкушените към такъв род литература
цитирай
13. kleotemida - Клео, казвам щот съм минал по тези. . ...
10.02.2011 21:04
zelas написа:
Клео, казвам щот съм минал по тези ... Клео, казвам щот съм минал по тези неща. И ако искаш да се шашкаш (ква ш-думичка, а), ето ти още една страшна мисъл - ще има инсценировка на атака от извънземни или нещо подобно ... от горе.

Сигурен че направо можеш да цитираш цялата библия ако пък се окажа прав.

Зелас, ти може да си минал през това като теория, но аз съм минала и през малко "практика", която не ми позволява да се хиля малоумно на подобни кадри и на текстове от Библията. Както искаш разбирай думите ми, но аз съм в собствения си блог и мисля, че (поне за сега) ми е дадено право да пиша това, което аз мисля и така, както аз виждам нещата.

п.п Що се касае до инсценировката, то точно за такава се говори в първите две филмчета.

Но дали съм цитирала текстовете от Библията и пуснала филмчетата, за да потвърдя някаква твоя бъдеща правота, мисля, че и сам можеш да си отговориш...
цитирай
14. kleotemida - Аз ли се криво изразих, ти ли все криво ме разбираш???
10.02.2011 21:44
get написа:

Драга Клеотемида !
Чети какво си искаш - що ти душа пожелае ! - :):) ! - Мен това не ме вълнува, вълнува ме, излъчването от думите ти и насочеността ... тематична на постовете ... атмосферата, която лъха от тях !
Направо като, се "обадя" в главата ми възниква нещо подобно Аз-Мефистофел, Клеотемида-Фауст - :):) !
Да не вземеш в мое лице, "лукавият" да вземеш да припознаваш, след някои и друг мой пост ??!
Има една занимателна юношеска книжка "Алиса в квантовият свят" - Препоръчвам ти я !
Кванта за мен е енергия-чувство ! По-голяма енергия, тоест емоция в по-възвишена форма - Паф и отлиташ в по-висок разред ! ... и-и-и обратното по-малък(нисък) енергийно-емоционален заряд - Бам падаш една степен ! - Хехехе !
- Затова е препоръчително при такива книжки с такова страшно и песимистично съдържание да вземаме това изпредвид !! :)
- Щото лоши мисли, се следват от лоши чувства - понижен тонус и-и-и ... ни нападет бедите !

Пожелавам ти повече :))))-ки и позитивно чувство към сама себе си ! ... това най вече е препоръчително за изкушените към такъв род литература


Паф!
Земетресение и квантов скок за онези бедняци от Хаити, изключая кварталът на богатите! На тях не им се скача квантово…
Паф!
Земетресение и квантов скок за онези от Чили!
Паф!
Цунами, земетресения и дори вулкан ииииии квантов скок за онези от Индонезия.
Паф
Ураган и квантов скок за онези, заминали си от Ню Орлеан!
Паф, паф, паф!
Паф и пожарите край Москва се превръщат в квантов скок за стотици хора, за десетки хиляди животни…

И понеже за теб кванта е енергия-чувство, да попитам с какви „кванти” са се разделили с живота си всички тези хиляди и хиляди хора. Няма да питам за материалните загуби… Да речем, че всички, имайки предвид благодатния момент да си повишат енергийното квант-чувство, безкрайно са се радвали за настъпилите бедствия, за да се издигнат до следващия по-висок разряд… Иначе, ако се поддадат на скръб и Бам! – падат може би не една, а много повече степени…

Но странно?
Защо ли има и друго „Бам!”?
Защо на квантов преход са подложени дори военно-въздушни комплекси, военни лаборатории и дори военно поделение около Москва, а около 200 единици военно-въздушна техника за над 20 милиарда рубли дирекно направила квантов скок… даже и без да й се налага да притежава енергия-чувство... Като на всичкото отгоре този квантов скок им бил предоставен почти едновременно, дори и като центрове за „първоскок”…

Мдаааам, много избирателни „Паф!” и „Бам!” И… едни още по-показателно избирателни квантови скокове…

Как мислиш, дали тези Паф!” и „Бам!” могат да предизвикат у мен всичките тези пожелани ми от теб усмивки? Що за същество би трябвало да бъда, за да се разливам от усмивки и щастие пред всичко това???
цитирай
15. zelas - п. п Що се касае до инсценировката, ...
10.02.2011 21:44
kleotemida написа:
п.п Що се касае до инсценировката, то точно за такава се говори в първите две филмчета.


Така ли, я разкажи, щото вече избягвам да гледам такива неща.
цитирай
16. kleotemida - Сори, брат, аз съм Клеотемида, а не прототип на Шехерезада... :)
10.02.2011 21:50
zelas написа:
kleotemida написа:
п.п Що се касае до инсценировката, то точно за такава се говори в първите две филмчета.


Така ли, я разкажи, щото вече избягвам да гледам такива неща.

Ако искаш, гледай - ей ги горе, нямат и 10 минутки всеки от тези за "нападението отгоре". За дългите филми не те и навивам, макар че доста интересни неща би видял за един от любимците си - Тесла...

Но волята си е твоя. Аз каквото съм преценила да кажа и покажа, съм го направила. Да преразказвам филмите, нито ще ми се отдаде така образно, нито така "пълнокръвно". Тъй че, ако искаш, гледай, ако не, недей, но поне не ми приписвай действия, свързани с "твои бъдещи пророчества", които други вече са предрекли... :))
цитирай
17. zelas - А бе не знам кога са ги предрекли, ...
10.02.2011 22:26
А бе не знам кога са ги предрекли, когато бях част от една малка група затова си говорихме през 2004-05 , а харп е пуснат 2007..
цитирай
18. get - Хм-м-м, при такова намръщено :), отношение към коментара ми ... Какво следва да ...
10.02.2011 22:31
... Направя-я ?
- Ако започна със социална психология и поведението на човек в групата ... май много сухо ще прозвучи ? - пък целя ефект позитивност !
- Как да го напиша като спазя двете условия - И умно, и забавно ??
Добре, защо при бихейровизма са приели, че човек е нещо подобно на кученце - Сигнал(дразнител) - реакция ! ... но това влияе ли се от породата на кученцето ... а от пола му ? - но чакай, чакай, човек нали не беше куче а - Венец на Твореца ! ... пък някой бе добавил - Да си Човек, това звучи гордо !
- Хм, или аз използвам некоректен пример относно разглежданият проблем - или-и-и, някой се опитва да ни дресира според волята си и да ни накара да се държим, като кученцата на Ив. П. Павлов.
- Но пак, нещо ми се губи в схемата(?) на разсъжденията - май пропускам другият руснак Бехтерев, който е изключителен изследовател ... физиолог, психолог и социален психопатолог !
Какво ли пък ще кажа психопатолог, че отгоре на това и социален. Малко ли му е било с един пациент да се занимава, че тръгнал и със социума.
- Аха сетих се ! - той не толкова по желание а по необходимост - Защо ? - защото в тогавашното руско государство, в различни губернии избухват направо-о ... епидемични случаи на психични разстройства, и то забележете не сред изнежените интелегенти, склонни към неврози и истерии а сред ... простите руски мужици ! ... Но тук спирам ! - за да попитам драгата Клеотемида(която не е Шехерезада) дали и е интересно - Ако чуя - Не ! - спирам !

от Гет ... приятно ми е ... Бехтерев :):) !
цитирай
19. kleotemida - Хахахаха, ХААРП била разработена през 2007 год.??? :))))
10.02.2011 22:37
zelas написа:
А бе не знам кога са ги предрекли, когато бях част от една малка група затова си говорихме през 2004-05 , а харп е пуснат 2007..

Зелас, гледай филмите първо и тогава говори... иначе става смешно..
цитирай
20. kleotemida - Ами, разказвай, само не ме карай да се смея на тези моменти, в които искат да ме дресират бетер даже кученце...
10.02.2011 22:42
Чувство за хумор и аз си имам, но обикновено го ползвам в подходящи моменти.

get написа:
... Но тук спирам ! - за да попитам драгата Клеотемида(която не е Шехерезада) дали и е интересно - Ако чуя - Не ! - спирам !

от Гет ... приятно ми бе Бехтерев :):) !


И въпреки всичко, мисля, че без поглед върху видеоматериалите само едната социопсихология и социопатология няма да стигне...
цитирай
21. zelas - А бе не знам кога са ги предрекли, ...
10.02.2011 23:37
kleotemida написа:
zelas написа:
А бе не знам кога са ги предрекли, когато бях част от една малка група затова си говорихме през 2004-05 , а харп е пуснат 2007..

Зелас, гледай филмите първо и тогава говори... иначе става смешно..


Смехът е хубаво нещо ама да се смееш последен!

Work on the HAARP Station began in 1993. The current working IRI was completed in 2007, and its prime contractor was BAE Advanced Technologies.


Знаеш какво е IRI?
цитирай
22. kleotemida - Зелас, ти в казарма ходил ли си?
10.02.2011 23:48
Щото аз не съм, но зная, че доста военни разработки добиват публичност десетилетия след разработването им и заработването им, а някои така и не ги добиват... Тъй че хайде малко по-сериозно относно датите за изваждане на бял свят на някои военни разработки и нивото им на разработване, щото наистина сатава смешно :)

"Работата по HAARP станция започва през 1993 година."
- Аха, направо... са я кръстили тогава... току-що извадили "бебето" от кръщелния купел... :))))
цитирай
23. zelas - Ето ти още едно нещо да се притесн...
10.02.2011 23:50
Аз ти казах, че сме говорили за това преди официално да се оповести.

Ето ти още едно нещо да се притесняваш - http://en.wikipedia.org/wiki/C/2010_X1
цитирай
24. kleotemida - Смяташ, че се притеснявам?
10.02.2011 23:58
Не, Зелас, възмущавам се!
И от стършелите, и от безхаберните какавиди...
цитирай
25. kleotemida - Да ти имам самочувствието!... :))))
11.02.2011 00:02
zelas написа:
Аз ти казах, че сме говорили за това преди официално да се оповести.

Кога? През 2004-2005 год.? :)))

Само че кого го е еня кога са оповестили официално програмата?
Мисля, че е по-важен въпросът кога е влязла в употреба и какво е предизвикала... какво предизвиква и какво може да предизвика...
цитирай
26. zelas - То и да се възмущаваш, те няма да се ...
11.02.2011 00:05
То и да се възмущаваш, те няма да се трогнат.

Но имам и добра новина за теб, от утре 11 февруари се започва ... какво се започва ще се разбере.

Stay positive и не яж месо!! ;-)
цитирай
27. get - Не те карам да се смееш насила ... просто обяснявам нещо на пръв поглед елементарно ...
12.02.2011 21:08
... същевременно от фундаментално значение !
kleotemida написа:
Чувство за хумор и аз си имам, но обикновено го ползвам в подходящи моменти.

get написа:
... Но тук спирам ! - за да попитам драгата Клеотемида(която не е Шехерезада) дали и е интересно - Ако чуя - Не ! - спирам !

от Гет ... приятно ми бе Бехтерев :):) !


И въпреки всичко, мисля, че без поглед върху видеоматериалите само едната социопсихология и социопатология няма да стигне...


Не съм казал социопаталогията, дори всички науки не са достатъчни да обяснят феноменът ЧОВЕК !!? - Та по тази причина се задълбах и във физиката, и пристранствена геометрия, та и науката на науките ЛЮБОМЪДРИЕТО !
Не искам пътя ... тоест да се "окопая" в една област на човешките знания или религиозни вярвания и от тяхна позиция да се опитвам да обяснявам Света на необята, тоест непроявеният, неназованият Бог !
От това последното недей отново да бързаш да ми преписваш неща, които нито съм имал намерение, нито съм искал да назова ... примерно, като пантеизъм, абстрактният механистично-рационалистичен абсолютизъм или епистемологичен релативизъм - последното от културно-етична позиция !
Ще прощаваш за банализма но-о-о - Светът е оцелял защото се е смял !
- Тези които не го умеят това - изпадат в религиозен фундаментализъм и стават религиозни мистици-екстремисти измъчващи себе си ! - А това не е добре ... защото това е програма за самоунищожение - Защот първото нещо, което Създателят ни е казал със създаването е било - Живей !

от Гет ктист - с пожелание за позитивност ! и-и-и :)-ка
цитирай
28. kleotemida - Не те карам да се смееш насила. . . ...
13.02.2011 17:10
get написа:
Не те карам да се смееш насила ... просто обяснявам нещо на пръв поглед елементарно ... ... същевременно от фундаментално значение !

Гет, аз пък обясник, че се смея, когато има над какво да се смея. Що се касае до обясненията ти на нещо, което за теб има фундаментално значение, то до тук една стройна теория за „фундаменти“-те ти не видях. Всичко до тук е нещо, подхвърлено „на парче“. (Е, това не ме притеснява толкова, повечето теории/хипотези тук (в блога) са все такива – парченце от тук, парченце от там и голяма доза въображение, че те правят нещо стройно и завършено...).

Няма да коментирам, че и седмицата, която чинно си изчаках, мина...

get написа:
Не съм казал социопаталогията, дори всички науки не са достатъчни да обяснят феноменът ЧОВЕК !!? - Та по тази причина се задълбах и във физиката, и пристранствена геометрия, та и науката на науките ЛЮБОМЪДРИЕТО !
Не искам пътя ... тоест да се "окопая" в една област на човешките знания или религиозни вярвания и от тяхна позиция да се опитвам да обяснявам Света на необята, тоест непроявеният, неназованият Бог !

Егоцентризма е велика сила, без значение, че е скрит зад интереса „феноменът Човек“... :))). Лошото е, че чрез него (егоцентризма) се правят опити да се обясни „Света на необята, тоест непроявеният, неназованият Бог“. Реално погледнато „те такова животно нема“, т.е. такова обяснение не може да се получи. Обяснението на „феномена Човек“ може да се получи единствено през Света на необята, тоест през Проявеният и точно Назованият Бог, обратното е невъзможно.

Всъщност, каквото и да правим, дори от гледна точка само на чистите науки, така ил иначе в един момент стигаме до „демона на Максуел“...

get написа:
От това последното недей отново да бързаш да ми преписваш неща, които нито съм имал намерение, нито съм искал да назова ... примерно, като пантеизъм, абстрактният механистично-рационалистичен абсолютизъм или епистемологичен релативизъм - последното от културно-етична позиция !
Ще прощаваш за банализма но-о-о - Светът е оцелял защото се е смял !
- Тези които не го умеят това - изпадат в религиозен фундаментализъм и стават религиозни мистици-екстремисти измъчващи себе си ! - А това не е добре ... защото това е програма за самоунищожение - Защот първото нещо, което Създателят ни е казал със създаването е било - Живей !

от Гет ктист - с пожелание за позитивност ! и-и-и :)-ка

Гет, излишно е да се презастраховаш в частта „приписване“. Ако погледнеш втория абзац в последния отрязък от собствения ти коментар, сам ще разбереш кой си служи с „приписване“, че и с квалификации. На всичкото отгоре и с опит за тълкуване/внушение даже на „програмата“. Ще прощаваш, ама това наистина е банално. Смехът е нещо чудесно, но на точното място, в точното време и по конкретен, т.е. точен повод. Самоцелното хилене, не мисля, че е много здравословно... щото в един момент ще трябва да се намеси Бехтерев... :)). Не виждам и причина, ако човек не иска да се хили непрекъснато, да му се приписва нежелание да живее и че е включил програмата си за самоунищожение. Създателят е казал „Живей!“, но къде е добавил „Хили се непрекъснато!“??? Вътрешната ми усмивка и вяра, че в Края всичко ще си дойде на мястото и ще се подреди, не значи, че външно трябва да се хиля като малоумна непрекъснато. Не значи, че трябва да загубя представата си за реалността или да си затварям очите пред нея за сметка на широко разтеглена в идиотско хилене уста. Самоунищожение е да си потънал в отчаяние, да си загубил всяка представа, че животът е даден да се живее с любов, но любов към всички, а не избирателно; че всеки идва на тзи земя с определена мисия и тя е строго индивидуална, което значи, че и общи рецепти, за изпълнението на мисията, няма. Позитивизъм – да, но безумно безкритично отношение към света – не. Не и затваряйки си очите пред злото на деня. Защото едни от основните качества на разумността (в аспекта на „Живей!“) са и справедливостта, и твърдостта, и въздържанието, и благоразумието, а не само любовта, да не говорим за хиленето....

С пожелания за „правилна“ позитивност!... :))
цитирай
29. get - Хм-м, в словата ти съзирам ... някакво обобщение ... нещо в смисъл ...
13.02.2011 17:45
... "По твоята(в смисъл моята) логика ... хиленето, като такова и че, ... то е присъщо(признак) на/за селският идиот !". Говорим за много сложни неща(!) дотолкова сложни, че се ... препъваме в понятийните и силогистичните(формална логика)конструкции.
Съзнателно използвам опростяване при предаването на философско-онтологични концепции в по-прости логическо-вербални схеми.
Сама стигаш до изводи относно - ограничеността ни като качество, тоест като човешки същества, които са серодили в този сложен(във философско-познавателен аспект)свят и нашето място с призтичащите от това наши лични решения.
От позицията на пространствена геометрия, математиката на хаоса(фракталите) имаме уравнение с инвариантност поне равна на "две", тоест от тук необходимостта или правото за избора ... "свободната" воля. Ако отидем обачем в други клонове на човешкото познание то ще видим, че резултатите от нашият "съзнателен" избор поне са равни на "четири".
В доста от изказванията съзирам чувство за бозпегрешност на избора - Така ли е ? - питам аз - в подкрепа на това ми се противопоставя довода, че това е така, тъй като това изхождало от написаното в "свещени" книги - Тоест аргумента за непогрешимост на нашето поведение на базата на аргумент, който се ползва некоректно по отношение на нас, като отделна личност. ... Хм, ей тука стана много сложно за обясняване ... не знам как да ти го предам, за да разбереш едно към едно към едно концепцията ми и вътрешното противоречие на един такъв подход, при търсене, на отговора за непогрешимостта ни ! - Тоест въпросът за свободният избор-воля !
Въпросът има фундаментален характер - Как да съотнеса присъщото на Общото, към човешкият избор, който винаги е инвариантен и частен по силата на това !? - Трябва ми още време ... от доста време обмислям това - съзрял съм вътрешно противоречивият характер в цулостната схема - но ми е още трудно да изразя в разбираема (не само за мен) форма !
- Но не си мисли, че с това отдавам правота на твоята позиция ! :):)
цитирай
30. kleotemida - Не съм си го и помислила. Макар че, не съм сигурна дали изобщо си наясно с позицията ми.
13.02.2011 18:28
Но, че цялата ти теза е доволно объркана, сам си го знаеш.

Тезата за непогрешимостта... Ами, както и да я обрисуваш, тя си важи със същата сила и в същата степен и при твоите разсъждения. За това съществуват и "коректорите", пък дали ти, аз или някой друг ще ги према за такива или няма, това не променя същността им. Свободният избор-воля сам прецизира доколко да се доверява на "коректорите" или да не се доверява, т.е. да ги отхвърля. Тъй че на волята никой все още (и при наличието на "коректори") не е посегнал. Тя си е строго индивидуална, като и избора си остава инвариантен и строго частен. Въпросът в случая е, трябва ли на базата на строго частния свободен избор с лека ръка да се зачеркват "коректорите"? Само защото нас ни ядат подозрения или не ни харесва какво пише в тях? Или защото инвариантността на избора ни ни е затворил в едно пространство, което далеч не си кореспондира с това в "коректорите"? Не стига това, ами и и стигаме до другото, да придърпваме "коректорите" към нас като черга, така че д можем поне да си завием краката... Или общо казано, да се опитваме да нанасяме корекции в "коректорите " заради това, което ни е поставило "извън борда" от собствения ни избор... Колко е правилен този подход? И колко е безгрешен този аргумент в тезата за "непогрешимостта"?...
цитирай
31. get - 30. kleotemida - :):) - Добрее разговорът ни навлезе в умерено философски тон :):)
13.02.2011 18:49
Спомням си преди време ме попита - Има ли абсолютно зло или добро ?!
Нито аз, нито кой и да е друг - Може да отговори по абсолютно категоричен и безаепелационен начин на тези въпроси ! - Защо - Защото пак се сблъскваме с чисто онтологичен въпрос и парадокса за човека и Бог. Казано по друг начин - чонека, като нещо обособено и поради това крайно, ограничено ... и-и-и Бог, като безкрайност !
С "откровението" на Йоан ми поднасяш и своите трактовки интепретации - проблема именно по този начин - крайно, ограничено ... казано по друг начин твърде човешко - Защо ?
Съотнесено към Бог - там имаме парадокса Безкрайност, по силата просткранственост, време плюс инвариантност по отношение събитийният хоризонт !
Ние какво правим ? - изхождайки от човешки качества(тоест ограниченост, припомнят отново инвариантност на избора, кратно на 2~4) се опитваме да слагаме рамка на безкрайността, тоест Бог. От тук възниква друг парадокс - Резултата съотнесен към нас, като предикат/условие, което формира вероятностният вариант по отношение на бъдещо настъпващо събитие !
Тук възниква още един чисто психологичен, философски и като резултативен вариант парадокс - За това ! - нашето личностно участие по отношение предстоящо събитие ... Можем ли да влияем на резултата, под какъв вид ще бъде предстоящото събитие ! - Ти ми предсказваш ... страшни апокалиптични картини ... Аз ти казвам, да ще настъпи нещо много ... но вероятно то няма да е под вида, който ми го представяш ! - Кой е прав от нас двамата ?! :):) - Не бързай да ми отговаряш - За правотата ни има само Един съдник - БОГ ! ... но на Бог ние не следва да му предаваме черти, (да, да някои в прекалената си религиозна ревност допускат грешката да правят това) каквито на нас ни се представят или искат ! Бог няма антропоморфна форма ... поне този, който сме приели да наричаме Отец ! - Ох измори ме момиче ! :):) !

от Гет ктистий

Темите и въпросите са много сложни - дано съм бил разбираем ?! - Ако не - съжалявам :):) !!
цитирай
32. kleotemida - Не мисля, че са чак толкова сложни, още повече че са въпроси, които трябва да станат ясни на цялото човечество... предварително...
13.02.2011 21:11
Естествено, че ще се измориш :). Кой те кара да се опитваш да сложиш човека и Бога на една плоскост оносно бъдещите събития и пророчествата за тях? Предиката/условията се отнасят за нас и е нормално да бъдат сведени до нашите разбирания, така че да бъдат разбираеми. И това какво се изисква от нас и това какво ще се случи. Но ти упорито си се хванала за безкрайността на Бог и крайността/ограничеността на човека и поради това смяташ, че бъдещето относно тези събития е непознаваемо за нас. Не мислиш ли, че Бог в цялата си безкрайност и познаваемост на нещата не би могъл да направи нещата и събитията познаваеми и за нас? И да формира познаваемост на вероятностните варианти по отношение на бъдещо настъпващо събитие? Още нещо, какво значи според теб „но на Бог ние не следва да му предаваме черти“, защото „Бог няма антропоморфна форма ... поне този, който сме приели да наричаме Отец“? Дали това трябва да значи и че не е Личност? И ти не бързай да ми отговаряш... :))) защото отговорът е много важен и като отговор на собствения ти въпрос „Ние какво правим ? - изхождайки от човешки качества(тоест ограниченост, припомнят отново инвариантност на избора, кратно на 2~4) се опитваме да слагаме рамка на безкрайността, тоест Бог.“ Само, че Гет, ние правим/виждаме това, което Бог ни позволява да правим/виждаме по силата на Божието благословение или Божието допущение. Защо смяташ, че можеш да ограничаваш Бога в инвариантността по отношение събитийният хоризонт, само защото е Безкрайност в пространствено-времевия континиум и то ограниченост в областта на познаваемата за нас инвариантност? Щом събитията и условията се отнасят за нас, мисля, че е повече от сигурно, че Той ще направи така, че и да бъдат разбрани от нас. И не само това, но и ще даде възможност както за разпознаваемост на събитията, така и за познаваемост на условията и за последиците от избора. Т.е. ще сведе всички „признаци“ до нивоо на нашето измерение и нашия потенциал, колкото и ограничен да е. За Него това не е проблем. Проблем е за нас да го проумеем. Както и да проумеем, че не е нужно да се опитваме да се телепортираме в полето на безкрайността Му, за да разберем какво ни казва, какво иска от нас и какво ще последва. Той има грижата да получим това знание по начин разпознаваем за нашето ограничено ниво.

Що се касае до „мои трактовки“, не мисля че съм правила такива. Зададох въпрос. Ако не си видял питанката в заглавието, можеш да я видиш във всеки момент. В която и питанка има доста подвъпроси, но те в никой случай не значат, че не съм наясно, че ако (и когато) Бог реши да унищожи земята, ще Му се наложи да прибегне до ХААРП за това.... :))). Но по Божието благословение и по Божието допущение на земята се случва всичко. Интересното в случая с ХААРП е, кой от нашите земни събратя какво цели, т.е. какви цели преследва... предапокалиптично...? :))
Мисля, че това може да даде отговори на въпроса който задавах и на който ти не можеш да дадеш еднозначен отговор - „Има ли абсолютно добро и абсолютно зло?“...
цитирай
33. get - Не знам, не знам ... как и какво да ти отговоря, за мен нещата не са такива, каквито ти ...
13.02.2011 21:37
... ми представяш сама, или внушени ти от друг ?!
kleotemida написа:
Кой те кара да се опитваш да сложиш човека и Бога на една плоскост оносно бъдещите събития и пророчествата за тях? ?...

Господата, които изповядват твърде екстремните вярвания относно хилиазма и миленианизма - правят това(!)поставят го на една плоскост с нас ! :):) ... не ми преписвай чужди грешки ! - на тях им се "явява" господ и "персонално им говори" !
- Второ по отношение автентичността на източниците, и истиността на пророчествата аз съм ... ?
- А вътрешното противоречие в постановките на доста от "боговдъхновените" текстове което говори най-малкото ... за човешка намеса и повлияването им !
kleotemida написа:
Само, че Гет, ние правим/виждаме това, което Бог ни позволява да правим/виждаме по силата на Божието благословение или Божието допущение.

- Така ли ? ... значи по твоята логика Бог върви и шепне на всеки един от нас, дори когато правим и небогоугодни дела ! ... Само не намесвай и дявола сега в тази схема !
kleotemida написа:
Проблем е за нас да го проумеем. Както и да проумеем, че не е нужно да се опитваме да се телепортираме в полето на безкрайността Му, за да разберем какво ни казва, какво иска от нас и какво ще последва. Той има грижата да получим това знание по начин разпознаваем за нашето ограничено ниво.

- Как става това ? - Пример ... иначе е една казуистика !
За мен той няма грижата - Грижата единствено и само си е наша ! - това е смисъла на Свободната воля ! и това го има и е осмислено и разработено от човечеството доста преди да се появи християнството, каквото и да разбираш под това понятие !
- Но пак повтарям моето верую - За да сме на това положение е в резултат че сме изпаднали под влиянието на мрачни мистици, религиозни доктринери и сектанти с това ти не вкарват в техните мрачни светове - Ако за разлика от тях ние успеем да издигнем чувството си на Любов и го наситем с присъщите му вибрации от висок вид - тогава картината ще е друга !


цитирай
34. kleotemida - Мдаааа, забравих, че за теб Бог е ...
13.02.2011 21:50
Мдаааа, забравих, че за теб Бог е Абсолют - безличностното поле (от не знам кое измерение), а Святият Дух е напрегнатостта на полето. Не разбрах само какво е Иисус Христос за теб в цялата тази схема?

За другото вече не ми се говори, защото на всичкото отгоре го смятам и за безсмислено. Щом смяташ, че грижата си е само твоя, така да бъде. Коя съм аз, че да искам да мислиш друго при толкова свободна воля наоколо? Както вождаш твоето верую си е твое, моето си е мое. За сега, обаче, допирни точки май нямат, което значи, че е малко вероятно да имат и за в бъдеще...

Можеш да продължиш да разчиташ на вибрациите (своите и на полето), колкото си искаш... Дано Бог да ти е на помощ!

п.п. За грижата съм ти дала пример - личен. Това че ти имаш друго менение по въпроса, не го прави казуистика!
Хайде със здраве!...
цитирай
35. get - Мдаааа, забравих, че за теб Бог е ...
13.02.2011 23:28
kleotemida написа:
Мдаааа, забравих, че за теб Бог е Абсолют - безличностното поле (от не знам кое измерение)

Безличностно идва от това, че той е ВСИЧКО-БЕЗКРАЯ(съдържащ в Себе си всичко, което можем да се сетим и още толкова умонепостижими за нас неща), Как смяташ моя и твоя ум дали биха издържали да възприемат дори, само като концепция(не като възприятие)БЕЗКРАЯ ?!

kleotemida написа:
а Святият Дух е напрегнатостта на полето.

... преди всичко това е СИЛА, чувство-информация-идея

kleotemida написа:
Не разбрах само какво е Иисус Христос за теб в цялата тази схема?

Идеята-Словото-Сина-Спасителя ... Защо ? - защото като го разберем, Него като космически(духовен) акт - Ще се уподобим на Сина ! - простичко ... ама от повече от две хиляди неосъществимо - Поне това съзирам в посланието Му - Аз съм Пътя, Истината и Живота !

kleotemida написа:
За другото вече не ми се говори, защото на всичкото отгоре го смятам и за безсмислено. Щом смяташ, че грижата си е само твоя, така да бъде. Коя съм аз, че да искам да мислиш друго при толкова свободна воля наоколо? Както вождаш твоето верую си е твое, моето си е мое. За сега, обаче, допирни точки май нямат, което значи, че е малко вероятно да имат и за в бъдеще...

Можеш да продължиш да разчиташ на вибрациите (своите и на полето), колкото си искаш... Дано Бог да ти е на помощ!

п.п. За грижата съм ти дала пример - личен. Това че ти имаш друго менение по въпроса, не го прави казуистика!
Хайде със здраве!...


Грижата не е само моя или твоя !
Но съзнателно внушаваното ни от други - това постоянно състояние на грижа и чувство за вина ни вкарва в понижени емоционални състояния !
Ако се заровиш в психологията - Ще видиш, че това отговаря на предхипнотични или болестни състояния, при които по-голяма част от човмешкия интелект и подтиснат ... това ни прави по-лесни за управление и манипулации. Подчинени на воли и внушения !
Не ми се иска да говоря, неща научени на база специално образование и личен професионален опит !

от Гет ктист с пожелание за позитивност - Можеш го !
цитирай
36. kleotemida - Съжалявам, Гет, внушението ти за ...
14.02.2011 00:27
Съжалявам, Гет, внушението ти за внушения и предхипнотични състояния са, както се казва, слно преувеличени, особено ако не съществува това внушение от други. В моя случай аз знам какво говоря и защо го говоря. Мислех, че и на теб ти е ясно, но се оказва, че в някои случаи теориите са за предпочитане пред фактите. Както си решиш, вече го казах - свободната воля на всеки решава и всеки сам избира.

А това "Ще се уподобим на Сина !" е много вярно, но то не става с разбиране, а с ВЯРА! Само с Вяра! За това и две хилядолетия вече нищо не се получава. Защото всички са хукнали да ровят, за да разберт, а не искат да повярват... ей така като децата...
цитирай
37. get - Никакви внушения за ... внушения не правя - Съжалявам ! :)
14.02.2011 10:32
kleotemida написа:
Съжалявам, Гет, внушението ти за внушения и предхипнотични състояния са, както се казва, слно преувеличени, особено ако не съществува това внушение от други. В моя случай аз знам какво говоря и защо го говоря. Мислех, че и на теб ти е ясно, но се оказва, че в някои случаи теориите са за предпочитане пред фактите. Както си решиш, вече го казах - свободната воля на всеки решава и всеки сам избира.

В момента съм затруднен - Но до два дни ще ти цитирам точно изказването на Аристотел - казано по този повод още от ІV в. преди Христа.
В него се говори не само за чувешката внушаемост но и за това, че хората не са равни по силата на това, и пак поради това едните са подчинени на другите !
а да си спомням този същият на кой бе учител ! - Дали това не доведе до драмата на човечеството, още в онези ... така далечни времена ?

kleotemida написа:
А това "Ще се уподобим на Сина !" е много вярно, но то не става с разбиране, а с ВЯРА! Само с Вяра! За това и две хилядолетия вече нищо не се получава. Защото всички са хукнали да ровят, за да разберт, а не искат да повярват... ей така като децата...

Вярата кореспондира с интуицията - тоест евристичното знание-опитност !
Ако не следваше, то Господ не би ни дал и разумност - тоест рационалното, абстрактно логическо мислене !
Така че, мисля в неговият план за нас я има, както вярата така и разумността !
Но какво е целял с това аз не мога да кажа ?

С уважение и :)-ка !
цитирай
38. kleotemida - Не всяко споменаване на думата "внушение" е в кофти аспект. Щом не съм споменала "сугестия", значи всичко е наред "с внушението":)
14.02.2011 11:25
Гет, ако човек се оставеше действително на разумността си, тя би го довела до вярата. Лошото е, че в човек разумността е много силно преплетена с чувствата и емоциите, а те са лош, доста лош съветник. И тогава онези най-рационални зрънца от разумността, които неминуемо биха ни довели при вярата, нямат никаква възможност да израснат и да пуснат плод. Плевелите на страха, на чувството за вина или чувството за непогрешимост; на чувствата за незначителност/малоценност или прекалена значителност (дори до грандомащина и себеобожествяване) са способни действително да задушат тези рационални зрънца. Не само това, те са способни да задушат дори и евристичното знание-опитност (изпитвала съм го и го изпитвам дори на собствения си гръб... :)) ).

И тогава се тръгва по много дългия път на опитите за (рационално) разбиране, което не във всички случаи значи разумност, защото е твърде обвързано с чисто човешките ни чувства и емоции.

А, че в Неговият план за нас ги има, както вярата, така и разумността – има ги, но какво „ чисто количество” от тях ние си позволяваме, е съвсем, съвсем друг въпрос...:)). Всъщност, до колко си позволяваме от тях (в рамките все пак и на възможностите ни за разумност), дотолкова се и различаваме в силата си да устояваме на опитите за внушаемост, нещо повече дори – на опитите за сугестиране, че и автосугестиране (защото и това псоледното го има). Общо взето в такава среда се появяват манипулаторите или ставаме манипулатори – т.е. или се подчиняваме, или правим опити да подчиняваме, или поне да противодействаме на опитите да ни подчинят. Успеем ли, обаче, да балансираме в нас онези четири кардинални добродетели - справедливостта, твърдостта, въздържанието и благоразумието (за което се иска и воля), мисля, че имаме шанс да успеем и да овлядяваме чувствата и емоциите си. И тогава пътят към Любовта, Вярата и Надеждата (защото без тези трите нищо не става :)) ) не е толкова труден, както и възможността, която сами си създаваме, за да се оподобим на Сина...

Хубав ден от мен! С много :))))-ки!
цитирай
39. get - Ей-й с това "многознайковство" така се отплеснах та ... забравих ... такава истина !
14.02.2011 18:19
Дамите винаги са в правото, да са прави :) !

- Честит празник ! - всъщност те са два ... така, че ако държиш на някой повече ... приемай поздравите по подразбиране - тоест честитото ми се отнася за него !:):)

- Весела и здрава на теб и семейството !!
цитирай
40. kleotemida - Благодаря! :) Здраве, мир и ...
16.02.2011 20:33
Благодаря! :)

Здраве, мир и любов в семейството!
И между човеците...! :))

цитирай
41. анонимен - Поздрав от Мария ... и моя коментар
18.02.2011 14:07
Сега ще си призная, че прочетох текста, но... не съм гледала клипчетата.
Ще си позволя само да кажа, че тълкуванието на тези текстове е непосилно за болшинството от опитващите, включвам и себе си.
Защо ли? Защото вярата си има "а и б". Като на всеки етап човек се обучава да вижда и чува свидетелите, за които е писано. Духът, водата и кръвта! Което означава да чуе слово, да чуе свидетелството на Духа в себе си (ако изобщо Го е приел) и водата да стане кръв, т.е., живот в него. Тъй като Божието слово има тази сила да е действено и живо и не само да се чува, но и да се вижда! Алфа и омега! Устата и окото.
С всяко Божие слово, за което сме били добра почва, израстваме към пълнолетие. Откровения като Йоановото са дадени не случайно не на всеки, но на хора, които "много сол са изяли" в общение с Бога. И са градили пълнолетието си от основите нагоре, тръгвайки от Христовото учение за вяра, покаяние, възкресението и всичко онова, което са основните поучения във вярата.
Абсолютно не одобрявам подхода в множество църкви, които започват отзад напред и захранват повярвалите с теориите си за края на света. Бих казала последното по важност нещо и безполезно, ако още дори не си разбрал, че Бог Е ЛИЧНОСТ, Гет, тъй като не може да е по-низш от нас, които сме по Негов образ и подобие.
В този смисъл съм съгласна с Гет, че обикновено тези теории се използват за определено въздействие върху сетивата на необучените и внушаването им на принадлежност към определена Църква. Която им дава увереност, че чрез нея ще преминат през тези язви и ще ги разпознаят.
Обаче всеки, който е част от тялото Христово е опазен и защитен, независимо от степента на откровение, което му е дадено. Ако е в кошарата.
Но духовната кошара на тези, които "чуват гласа и друг глас няма да последват...", които се обучават да чуват и виждат непрестанно своя пастир (Христа).
А истината за тълкуванието на откровението е също ОТКРОВЕНИЕ! За който живее по откровение.
Не може да отворите последната врата преди първата
цитирай
42. анонимен - Изразявам се крайно, за да е ясно. Но не съм крайна като емоция и чувство към вас!
18.02.2011 14:40
"И без притчи не им говореше..."
Но насаме казваше на учениците - "на вас е дадено да знаете тайните..."
Не подценявайте Божия Дух, който никак не би допуснал Неговите тайни да се разкриват по научен път от велики, но ненаучени и посветени на Бога умове. Запечатаното в тях не подлежи на разтълкуване със сметки и съпоставки и научен анализ.
Точно за това се появяват различни тълкувания, особено за края на този свят и почти всяка църква си държи собствено. Проблемът е, че човек, който не е разбрал, че ходенето по Бога е ежедневно откровение и следване на Духа там, където той реши, не може да бъде отведен духом до онези светли и свети обиталища, където да му бъде открито онова, което Бог е определил към момента и според неговия ръст във вярата.
"Който не влиза през вратата е крадец и разбойник..." Вратата на познанието и откровението е също Христа и живота в Него и всяко свято нещо се пази както се пази и Райската градина от херувимите с огнените мечове.
Как не разбраха хората, че Христос, който казваше "не давайте свято нещо ... и не хвърляйте бисерите на свинете..." не би сам Той нарушил това!
И ако човек иска да смири себе си като децата, нека не се рови из бунището на човешката глупософия, а ако претендира, че има това простосърдечие, да повярва и приеме Христовото учение такова, каквото е. Гет! Да приеме думите, които Бяха казани за младенците във вярата. Думите записани в евангелията. Без ама, ама аз, ама това, ама онова. Нека приеме това, което за хората е глупост, ако и да е мъдър човек според себе си, да счете наученото до днес за глупост. А глупавото Божие, без никакво съмнение да счете като благодат за спасение. И нека тогава потекат живите води от него и ще може да види и каквото на ум не му е дохождало. Именно както децата слушаха навремето и не казваха ние друго си знаем, друг опит имаме.
Гет, да си като децата означава да приемеш думите на Христа без никакъв предразсъдък, без да ти се доказват.
С най-добри чувства, ако би изглеждало друго!
цитирай
43. get - Някои терминологични уточнения, без претенции за изчерпателност ! :):)
18.02.2011 14:52
анонимен написа:
...Ще си позволя само да кажа, че тълкуванието на тези текстове е непосилно за болшинството от опитващите, включвам и себе си.
Защо ли? Защото вярата си има "а и б". Като на всеки етап човек се обучава да вижда и чува свидетелите, за които е писано. Духът, водата и кръвта! Което означава да чуе слово, да чуе свидетелството на Духа в себе си (ако изобщо Го е приел) и водата да стане кръв, т.е., живот в него. Тъй като Божието слово има тази сила да е действено и живо и не само да се чува, но и да се вижда! Алфа и омега! Устата и окото.

- Твърде много термини с (?) съдържание ... което може да доведе до некоректни резултати в тълкуванията и опита ни да изведем взаимноприемлива концепция !
анонимен написа:
Бих казала последното по важност нещо и безполезно, ако още дори не си разбрал, че Бог Е ЛИЧНОСТ, Гет, тъй като не може да е по-низш от нас, които сме по Негов образ и подобие.

- Добре така да е ... но нашите ограничени сетива и съответно интерпретационно-когнитивни способности, ни изправят пред ... на практика неразрешим проблем !
Как крайното и ограничено човешко съзнание да обхване - безкрайността Господ ?! - С това твърдение, излизам от създаваната от нас уловка, че Бог е по-низш от нас, ако той няма качеството - Да е образ и подобие ... на нас (хората... еднодневката, несъвършенната реплика на оригинала) творенията Му.
- Най-малкото е надменноq ние да го съпоставяме със себе си и по този начин да му приписваме наши си качества - това е още повече опасно(!) за който се опита да следва такава схема.
- Казвайки Бог Е ЛИЧНОСТ, ние му вкарваме интелектуална обагреност, която е неприсъща на този тотален интелект и обект, ако безкрая може да бъде обективиран !
анонимен написа:
Обаче всеки, който е част от тялото Христово е опазен и защитен, независимо от степента на откровение, което му е дадено. Ако е в кошарата.

Аз правя разграничение - мисля, че "кошара" няма, по-скоро "стадо" !

С уважение !

Гет ктист
цитирай
44. анонимен - Гет, просто не си започнал от а и б, ...
18.02.2011 17:04
Гет, просто не си започнал от а и б, както казах. Подчертавам, с добри чувства.
Първото, което учи най-малкото агънце в стадото е как да приема живот в себе си, посредством мистерията на превръщането на водата във вино.
И понеже не му е мястото да пиша тези неща, ги пиша само за да ти покажа, че ти си човекът, който пише с най-сложни понятия и извежда най-сложните хипотези, но не познаваш а и б във вярата, понеже не си се смирил да ги приемеш просто и да ги повярваш без кваса на философията и предразсъдъците. Владееш теологична терминология, но никакви практически знания, които има всеки младенец във вярата.
Мисълта ми беше, че словото не е нещо, което чуваме с ушите си. То бърза да се сбъдне, понеже има това КАЧЕСТВО. Да бъде и алфа и омега. Христовите думи никога не са просто думи. Когато Христос проповядваше царството, хората се изцеляваха, а бесовете излизаха. А когато чуеш днес такива думи и ги повярваш, те дават плод в живота ти. Не само в ума ти, въплъщават се реално.
Това е нещо, което преживява най-малкия и ненаучения, който е повярвал простото благовестие, което изглежда глупост на мнозината.
Това, че не можеш да познаеш Бога не е повод да не го приемаш като личност. Личност означава много повече от енергия или нещо мъгляво, с което човек иска да разполага както му е угодно и да си го интерпретира по свое усмотрение. Личността предполага общуване и ясен диалог, в който чуваш конкретни думи. Хората, които се "измъкват" от това да приемат Бог като личност, се измъкват от послушанието и конкретиката. Оставят си пространство за философстване.
В духовното царство има личности колкото искаш, ангели, същества, всяко от които с воля, качества, ИМЕ, лице! Какви човешки качества, това е съвършеният първообраз!
А Христос, който беше роден, несътворен, ЕДИНОСЪЩ с Отец е описан какъв е бил след възкресението, също личност.
В представите си за необятността на Бога, понякога Го понижаваме несъзнателно. Уж за да не го подценим, но точно това правим, пренебрегваме Го
цитирай
45. анонимен - Кошара има, Христос каза " и ...
18.02.2011 17:20
Кошара има, Христос каза " и други овце ИМАМ, които не са от тази кошара."
Ще подразня Клеотемида, като допусна, че това явно беше написано за друг народ, извън еврейския. Понеже начинът на изказване и поводът не предполага да става реч за хора, които ще се придобиват в бъдеще.
Но има изречения от словото, върху които се крепят цели църкви, а има такива, които като че си остават с векове невидими.
Но знам аз какво те притеснява за кошарата. Хе-хе. Вероятността Божията воля да е да ходиш на църква. Някак се надяваш, че отшелничеството е допустимо.
По този въпрос само ще кажа, че човек нищо на сила в пътя си не трябва да прави и нищо без убеждение. Понеже вярата не е нищо друго освен виждане на неща, които до вчера не си виждал. Тя не е сляпо последование, но отваряне на очи и отпушване на уши. Така че колкото и когато видиш, толкова ще направиш.
Всяко нещо с времето.
Приятелски поздрав.
цитирай
46. get - Мария с Вас/теб(?) ли си пиша ? ... пак стана безадресно !
18.02.2011 20:07
анонимен написа:
Кошара има, Христос каза " и други овце ИМАМ, които не са от тази кошара."
Ще подразня Клеотемида, като допусна, че това явно беше написано за друг народ, извън еврейския. Понеже начинът на изказване и поводът не предполага да става реч за хора, които ще се придобиват в бъдеще.
Но има изречения от словото, върху които се крепят цели църкви, а има такива, които като че си остават с векове невидими.
Но знам аз какво те притеснява за кошарата. Хе-хе. Вероятността Божията воля да е да ходиш на църква. Някак се надяваш, че отшелничеството е допустимо.
По този въпрос само ще кажа, че човек нищо на сила в пътя си не трябва да прави и нищо без убеждение. Понеже вярата не е нищо друго освен виждане на неща, които до вчера не си виждал. Тя не е сляпо последование, но отваряне на очи и отпушване на уши. Така че колкото и когато видиш, толкова ще направиш.
Всяко нещо с времето.
Приятелски поздрав.


- Е и ?
- Като не рицитирам основните църковни постановки ... сега ще ми откажете правото - Да съм роден и живеещ в Бог !! - Тъй ли ?
- За "кошарите" и другите "овце" - една казуистика, пък и като сложит, че е излязло от Спасителя - Хахаха - смее ли някой да ви отрече неправотата ?! :)
- Как ще ми изтълкуваш, че спасителят съществува извечно, пък Вие с тълкуванията му вкарвате крайно ограничително човешко-християнско тълкувание ! - Монопол на християните ли е само той ?! - Християните от коя "църква" са най-близко до Спасителя !
- Много те моля ... дай да не споменаваме това ... трансмутацията на водата в кръв, щот е толкова заредено с исторически негативизъм поради едни юдейски практики, че направо ми се гади !! - Още малко ще докараме нещата до католическата ерес ЗА ТРАНСМУТАЦИЯТА на пасхалният хляб и вино, в тяло и кръв Христови !
- Ходенето на църква не е от божията а от човешката воля - защото църква е там където сме Аз, Ти, Те ... Ние, в Името Му !

от Гет ктист
цитирай
47. kleotemida - Досещам се аз какво имаш предвид, но НЕ ме дрАзни :)))
18.02.2011 21:50
анонимен написа:
Кошара има, Христос каза " и други овце ИМАМ, които не са от тази кошара."
Ще подразня Клеотемида, като допусна, че това явно беше написано за друг народ, извън еврейския. Понеже начинът на изказване и поводът не предполага да става реч за хора, които ще се придобиват в бъдеще.
Но има изречения от словото, върху които се крепят цели църкви, а има такива, които като че си остават с векове невидими.


Защото целият стих е:
Йоан 10:16
И други овце имам, които не са от тая кошара, и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир.

Което не значи, че ИСТИНАТА не е била известна и на друг(и) народ(и), освен на еврейския. Какво се е случило, обаче, с нея и с интерпретациите й до идването на Иисус на земята, не бих могла да гадая. Всъщност, съдейки по многото вкарани ритуали, обреди и теософски, че и философски, заемки от(в) езичеството в(от) християнството бих могла и да опитам :). Лошото в слуачая е, че тези "интерпретационни" заемки дават "много хляб" на отричащите християнството, стигайки дори до там да го обвиняват в синкретизъм, преписвачество и подмяна на уж истинските богове. Бих могла да отида и по-далеч, което за мен е и по-вярното - на какво са обърнали истината някои с тези интерпретации, само и само да отрекат Христос като Спасител...
цитирай
48. kleotemida - Пренесен отговор
18.02.2011 23:25
get написа:
П.П. Виждам че, сестра Клеотемида от "Армията на спасението" се включва със саркастични коментари ?! - Хехе !
Пак ще й припомня тази картинка http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ed/Paolo_Uccello_047b.jpg - и ще я замоля да ми направи коментар на сюжета и някои специфични особености в нея. Най-вече - Защо дамата ДЪРЖИ НА ВЕРИЖКА Змея, който "Аз" атакувА ??!
Когато спре да е дотолкова предубедена - Ще разбере ... Какво и обяснявам ! :):)
- Не искам да говоря, момичетата и жените от мюсюлманска Африка на какви унизителни и осакатяващи ги операции са подлагани - Пак продиктувани от "Боговдъхновената" Библия, Ал Кхитаба, както я наричат "правоверните", която е пък праобраз на Корана !


Гет, що си мислиш, че трябва да правя литературно-теософски анализ на (сюжета на) картина на художник от 14 век и да я смятам за меродавна относно това кой кого и защо държи на верижка? През 1456 год.Пауло Уччело рисува ето тази картина - „Принцесата и Дракона“:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Paolo_Uccello_050.jpg
а 14 години по-късно - през 1470, ето тази: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Paolo_Uccello_047b.jpg
и вече я нареча „Свети Георги и Дракона“.
Що ли го прави, а? Що първо тъй, пък после инак? Какво ли му е „просветнало“ на почти 73-годишна възраст? Не ме разбирай криво, нямам нищо против достолепната му възраст (особено за онова време), но по една картина да спрягам истинността или неистинността на християнството, както и какво съдържа истината за него, е маааалко повече от смешно...
Като спреш да бъдеш толкова пристрастен, ще рзбереш и аз какво искам да кажа.

За момичетата и жените от мюсюлманска Африка, колкото и да си говориш, не даваш никакви доказателства срещу христиняството. Ще е доказателство, ако посочиш текстове в така ненавистната ти Библия, в които се изискват такива унизителни и жестоки практики. Даденото като пример е само популистко антибиблейско думоредие... Изглежда ти е по-лесно да вмениш вина на Библията (макар и да липсват текстове подбуждащи към гореспоменатите деяния), вместо да прозреш колко несъвършени и грешни създания сме сега и тук на земята, дори когато се опитваме да търсим пътя към Бога. Честно казано, такива „прочити“ на чисто човешки деяния ме потрисат почти толкова, колкото и предизвикалите деянията „прочити“ на Библията или Корана.
цитирай
49. get - Хм-м-м ! - Защо бягаме от неудобните и очевадни въпроси ?!
19.02.2011 00:51
kleotemida написа:
Бих могла да отида и по-далеч, което за мен е и по-вярното - на какво са обърнали истината някои с тези интерпретации, само и само да отрекат Христос като Спасител...


Клеотемида - можеш ли да ми обясниш християнската доктрина за Спасителя(Сина Божий), най-вече в тази й част от кога датира той ?!
- Кой прави опит да отрича Спасителя и-и-и ... какво имаш в предвид, казвайки това ?!

Второ - за момент забрави за отношението ми към Библията, и какво съм говорил по този въпрос !
Просто ми отговори - Какво иска да каже П. Учело с двете си картини ??
kleotemida написа:
Гет, що си мислиш, че трябва да правя литературно-теософски анализ на (сюжета на) картина на художник от 14 век и да я смятам за меродавна относно това кой кого и защо държи на верижка? През 1456 год.Пауло Уччело рисува ето тази картина - „Принцесата и Дракона“:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Paolo_Uccello_050.jpg
а 14 години по-късно - през 1470, ето тази: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Paolo_Uccello_047b.jpg
и вече я нареча „Свети Георги и Дракона“.


Не бягай с уговорката - че видете ли, щом е рисувано от Учело, това е светско по характера си ! - Ще ти изкарам поне двадесет християнски икони от различни векове и региони от Сирия през ... до Русия, със същият сюжет !
- Иначе иронизираш нашите твърдения, относно факта - Жената, женското начало е направо игнорирано от християнството ! - Отредена и е, единствено ролята да ражда деца ! - Освен папеса Йоана - не съм чувал за друга високопоставена служителка в църковният клир. Пък и нещата с папесата знаем, как стоят. Затова първата работа след избора на папа е, конклава да се увери в принадлежността му към мъжкият пол ... това знаеш ли го ?

kleotemida написа:
... Ще е доказателство, ако посочиш текстове в така ненавистната ти Библия, в които се изискват такива унизителни и жестоки практики. Даденото като пример е само популистко антибиблейско думоредие... Изглежда ти е по-лесно да вмениш вина на Библията (макар и да липсват текстове подбуждащи към гореспоменатите деяния)

Библията ми е безразлична - отрицателно ми е отношението, когато започне да се цитира, като меродавен източник !! За мен тя е била,и си остава произведение компилативно по своя характер и по отношение на съставянето й, двусмислена . :)

С уважение

Гет ктист
цитирай
50. kleotemida - Клеотемида - можеш ли да ми обясниш ...
19.02.2011 12:55
get написа:
Клеотемида - можеш ли да ми обясниш християнската доктрина за Спасителя(Сина Божий), най-вече в тази й част от кога датира той ?!
- Кой прави опит да отрича Спасителя и-и-и ... какво имаш в предвид, казвайки това ?!

Гет, дори ако човек се доверява само на човешките земни предания и легенди, пак би се досетил, че тази доктрина съществува от преди времето на Сътворението. Чел си това, което писах при Дзвер, няма смисъл да го повтарям тук. Що се касае до това кой се опитва да отрича Спасителя, мисля, и че в цитата от теб е видно, че не говоря за безадресен Спасител, а за Иисус Христос като Спасител и за всички опити да бъде отречен. Какво има предивд казвайки това, е достатъчно да отидеш в темата на Дзвер и отново да препрочетеш и нея, и коментарите, стига дори само неговите и твоите.

get написа:
Второ - за момент забрави за отношението ми към Библията, и какво съм говорил по този въпрос !
Просто ми отговори - Какво иска да каже П. Учело с двете си картини ??

Не бягай с уговорката - че видете ли, щом е рисувано от Учело, това е светско по характера си ! - Ще ти изкарам поне двадесет християнски икони от различни векове и региони от Сирия през ... до Русия, със същият сюжет !
- Иначе иронизираш нашите твърдения, относно факта - Жената, женското начало е направо игнорирано от християнството ! - Отредена и е, единствено ролята да ражда деца ! - Освен папеса Йоана - не съм чувал за друга високопоставена служителка в църковният клир. Пък и нещата с папесата знаем, как стоят. Затова първата работа след избора на папа е, конклава да се увери в принадлежността му към мъжкият пол ... това знаеш ли го ?

Знаеш ли, Гет, защо не вземете наистина да си извадите главите от пясъка? И ти, и Дзвер, и някои други. Поисках там да ми дадете пример къде жената е била нещо повече от детераждащ орган? Къде отредената й роля е била нещо повече от полуробиня-полуслугиня? Колкото и да не ти се иска, единствено в Библията ролята на жената започва да добива други измерения, само дето няма кой да го види много години. „Ще остави човек баща си и майка си и ще се прилепи към жена си; и ще бъдат двамата една плът“ (Бит. 2: 24). Говориш ми за християнството и за ролята на жената, отредена й от него, но така и не искаш да видиш същата тази роля, отредена й от всички религии и общества преди това. „Женското начало“..., хехеееее, смешно, по-смешно, най-смешно... „женско начало игнорирано в християнството“... Направо звучи като виц, знаеш ли? Лошо е човек от предубеждение да не чете и да си извърта нещата както на него му харесва. Хайде, дай ми пример за матриархат преди християнството. Вече уточних, че изтипосването на женски богини на хоризонта, не „хваща декиш“. Искам пример за матриархат в някое земно човешко общество.

Апропо, аз мога да ти дам, обаче един приемр, с който Библията отрежда доста по-важна роля на жената: „Ще остави човек баща си и майка си и ще се прилепи към жена си; и ще бъдат двамата една плът“ (Бит. 2: 24). В това, че тъкмо мъжът оставя семейството си и влиза в дома на жената, а не обратното, както е в повечето по-късни култури, православният богослов Андрей Кураев дори вижда свидетелство за матриархален ред в обществото.

Ама аз все пак искам да го видя в примери от така обичаните и възвеличавани от вас други култури.

За картината на Учело няма и да дебатирам повече. Казах ти, че това което виждаш ти, или ти се иска да видиш, съвсем не е задължително аз или който и да било друг да виждаме, та ако ще и не 20, още 100 картини (икони) да ми извадиш, като изобщо не визирам светски или несветски характер имат. Просто за мен е несериозно да тълкувам християнството през тях.

get написа:
Библията ми е безразлична - отрицателно ми е отношението, когато започне да се цитира, като меродавен източник !! За мен тя е била,и си остава произведение компилативно по своя характер и по отношение на съставянето й, двусмислена . :)

Гет, това си е опит за поврътливост. Не ме интересува каква е за теб Библията. Помолих те ясно и членоразделно да ми цитираш текстове, които са провокирали деянията, които ти описваш за някои жени и момичета в Африка, след като хвърляш вината за издевателствата над тях върху Библията. И щом можеш да кажеш „А“, мисля, че е редно да можеш да кажеш поне и „Б“. Та кои са текствоете, които изискват такова отношение, като споменатото от теб, към жените? Другите ти „доводи“ са ми безразлични, още повече че не са и доводи, а само лично отношение и лично мнение.
цитирай
51. анонимен - Мария
21.02.2011 15:19
Гет, аз съм си все, но като пиша няколко поредни поста смятам се разбира ...
Гет, нищо не става от човешка воля. Аз, ти, той, тя, но не зависи от който тича, а от който дава. И словото не от нас излиза, а до нас достига. Бог може да не ти даде, както ти си го намислил.
Принципно е така, че където са двама или трима в Господното име... Но тези двама или трима, за да са в Господното име, трябва вече да са пълнолетни във вярата и да чуват Духа. Да са духом господни. Апостол Павел е обучавал с години хората да следват Бога. Предал им е вярно основите на учението, ръкоположил им е презвитери, издигнали са се пророци! Но накрая им е казал, че след смъртта му ще се вмъкне лъжата между тях, вълци ...
Човек не трябва да надценява способността си да чува и вижда Бога, да познава истината. Това е въпрос на дълго обучение, на 2 кръщения, приемане на Духа, приемане на млечна и после твърда храна.
Когато нямаш никакъв ориентир освен собствената си представа, то много вероятно ще се окаже един ден, че човек е служил и принасял духовни приноси не на Този, Който е, а на онзи, който изглежда, че е, но не е.
Освен другото, ако достигнеш до там да чуваш и виждаш това, което сам Той говори, то тогава вече не водиш ти себе си, но следваш това, което си чул и видял. Така че човек изоставя онова, което е било до вчера и следва това, което е чул и видял днес. И не може да си прави концепция от сега за утре. Ти знаеш ли, как Бог ще те води утре? Ще го разбереш утре!
А думите, че Духът събира верните да са едно стадо с един Пастир е истина!
Понеже това е единственият начин да се противостои на лъжата, чрез познанието и вярата, смирението и служението на всяка част от тялото. Всеки е длъжен да може да вижда и следва Бог, който Е в ДРУГИТЕ и е извън него. Иначе кого следваш, себе си? Ако не можеш да последваш Бог извън теб, значи изобщо не можеш да Го последваш!
А Бог ни се открива, единствено ако Го търсим, за да Го последваме. Ако не желаеш да Го следваш, защо смяташ, че ще ти се открие
цитирай
52. анонимен - Мария
21.02.2011 15:33
Клеотемида, това е странно, че някой би могъл да използва това, за да отхвърля Христос. Логично е всяко едно пророчество за Него, тъй като всяко едно предварително знание е пророчество, да затвърди вярата в Него и Бог, Който направил известно нещо и после го е сбъднал на времето му.
Тъй като който е очаквал наистина Христос, Го е очаквал именно като Бог и Божий син. И като Спасител. Понеже няма друг повод за споменаването на името Му.
Наистина недоумявам как хората биха могли да извъртят нещата, след като пророческият дух и за всеки невярващ е белег на Божествена намеса. Говорим за пророчества, които се сбъдват именно така, както са били "видени" от пророците.
Но пък не е задължително всеки да повярва.
Има едно изречение в деяния: " И повярваха всички, които бяха отредени за Божието Царство." Това е важното и пред Бога, това е важно и за мен. Това, че много ще хулят и плюят и ще си останат слепи, не ме притеснява.
Ако говорим така, че да повярват отредените за царството е напълно достатъчно.
А за кошарата имам доста да напиша по въпроса, понеже не изхождам само от това слово. Но не знам дали да е тук.
Поздрав!
цитирай
53. анонимен - Мария
21.02.2011 16:06
Гет, въпросът за превръщането на кръвта във вино никога не бих си и помисляла да обяснявам или доказвам в интернет, особено на някой, който изобщо отхвърля Библията и християните като свидетели на Бога.
Очевидно първо трябва да попитам в кой Бог вярваш? И има ли изобщо нещо обективно, което можеш да кажеш за него, извън субективната ти представа?
Този Бог познат ли е на някой друг освен на теб? Правил ли е нещо, което се свидетелства и от други хора? Някой друг ще потвърди ли неговото съществуване?
Тъй като ако ти отхвърляш свидетелствата на десетки души, които са свидетели на думи и действия извършени от моя Бог, то защо би повярвал на мен изобщо? Ако ти поставяш тези хора под общия знаменател библия и така си намираш основание да ги обобщиш и отхвърлиш комбинирано изглежда, че ти по принцип явно не вярваш, че Бог действа където и да е извън твоят ум. Т.е., излиза че ще трябва всички да се обърнем към теб, за да разберем Бога?
Гет, от време на време трябва да си сверяваш часовника и с този на другите.
Пак ти казвам, не приемайки действието на Бог извън теб и проявено в други хора, ти напълно го отхвърляш. Тук не опира въпросът до недоверие към определени хора. Тук опират нещата до неверие в Бог, Който има и желанието и силата да ни остави тези следи и свидетелства и писания. Бог, който така, както допуска заблудата в света и в умовете на хора, които не Го почитат, също пази и открива абсолютната истина ЕТАЛОН, истина извън нас на тези, които и Го почитат и Го следват. Ако не вярваш, че има такива хора, значи изобщо не вярваш в Бог, който налива свято съдържание в пръстните съдове.
Те са повече, отколкото предполагаш. Навремето имаше един пророк в Израел, който мислеше, че е последният останал верен. Но Бог му откри, че има десетки други, които не са преклонили колена пред нечистия дух. Дори той не знаеше за това, ако и да беше пророк. Бог всякога има своя верен остатък! ПОВЯРВАЙ това!
Как живееш в Него, като не Му вярваш изобщо? Аз ли отричам нещо или ти???
цитирай
54. kleotemida - Мария, ще ми е приятно да го напишеш и тук, НО
21.02.2011 19:26
анонимен написа:
......А за кошарата имам доста да напиша по въпроса, понеже не изхождам само от това слово. Но не знам дали да е тук.
Поздрав!


мисля, че ще съм по-щастлива, ако наистина направиш свой блог и мв поканиш да ти гостувам с коментари :).

Смятам, че все повече има нужда от такова писане, а както е казал Мечо Пух, "Колкото повече, толкова повече."... :))) и колкото повече статии, толкова повече шансове някой да се докосне до Истинта.

Дори и ние двете да се разминаваме в някои детайли, нека Бог да ни съди, но пък, щом имаме да вършим работа, нека я вършим! И Бог да помага!

Но, ако наистина не ти се занимава с откриване на блог, може и тук да поставиш написаното.

Поздрави от мен, Бог да те закриля!

п.п. Но не обещавам, че няма да споря :))
цитирай
55. анонимен - Мария. В тази тема няма да върви, ще видим...
22.02.2011 14:12
Благодаря, споренето не ме тревожи и никога не съм смятала, че дори приятелите трябва да се съгласяват един с друг, ако имат различно мнение, какво остава за едва запознатите. А истината издържа на критика. Ако не, не ми я хвали!
Не ми се е оформило още подобно убеждение, да пиша на тези теми в свой блог, основно поради причина, че нямам никакво време да се включвам и ще го запусна. Действително съм много ангажирана в личен план и дори това, че от известно време се включвам тук става понякога за сметка на децата ми и после ми е мнооооого гадно.
Второто е, че не съм вероятно най-запознатия човек с тези неща.
Всъщност нещата са свързани с траките, както вероятно предполагаш. Но изпитвайки всичко за себе си, за да не бъдат фактите просто предоверяване, аз започнах все повече да се убеждавам лично и да "виждам" неща, които ако и да съм подкрепяла на първо четене, не можех да видя ясно със своите си очи.
Желанието ми беше също да ги видя в словото, имам предвид каноничната библия, което би било доказателство и за хора като теб, които оспорват автентичността на два документа от хрониките.
Мога да споделя, за сега, че придобих пълното убеждение, че градовете споменати в деяния на апостолите, Филипи, Берое и Анхиало, които апостол Павел посещава след видението с Македонеца, са Пловдив, Стара Загора и Созопол. След като прочетох множество пъти деянията, открих за себе си доказателства, че самият апостол Павел е свидетелствал явно за вярата на бесите и изобщо траките в същия Бог, който той проповядва.
За лош късмет има втори град Филипи, който нито е окръжен, нито голям, нито има река извън него, нито се плува пет дни от него до Троада. Има още по-незначителен град Верея в Гърция и т.н. Но по-интересни са тези белези, които показват отношението на апостола към местните.
Та бих започнала в тази посока да си изложа мнението и да се подложи на унищожителната ви критика.
Тази тема не е много подходяща, май.
Ако на теб ти е интересна темата, може да отвориш една нова страничка
цитирай
56. kleotemida - Може и няма да има проблем :)
22.02.2011 18:50
Просто пусни тук заглавието и текст, който смяташ, че ще е подходящ, без значение колко е дълъг. Ще го взема и ще пусна нов постинг като запиша авторството ти над самото съдържание. Дори да пиша само Мария, тук повечето сме така, а тези, които влизат тук, ще се досетят за коя Мария става дума :).

А, ако спрат някои и да кълнат, обещавам да махна модерацията. Но грозни и човеконенавистни думи и клетви няма да търпя под ничие мнение тук.

Дори темата да е по повод това, до което си стигнала като изводи на база Хрониките, преведени от Гайд, или до подобни на неговите твърдения, вярвай ми, пак ще подходя по същия начин - ще създам нова тема и тогава ще дебатираме. В крайна сметка всички имаме нужда от историческата истина или поне от това, което всеки от нас вижда в източниците. Тук има доста грамотни момчета и момичета, а и не само тук, така че доста неща могат да бъдат проверени в процеса на дебатите. Пък аз ще се постарая да не показвам чак толкова антипристрастност към Гайд. Обещавам :))

Оставам ти да решиш коя и каква да бъде темата. И, естествено да понапишеш нещо :).

Поздрави от мен!
цитирай
57. анонимен - Мария
25.02.2011 18:44
Приемам предложението, но ще ми отнеме малко време да напиша текста, тъй като неизвестните са много - нито древната историята ни е позната, нито древната вяра, като отправна точка. Има купища неща, които трябва да се кажат, за да се подреди пъзела за някой, за който буквално всичко ще е шокиращо.
Ще ми трябва време да осмисля как може да се каже хем по-накратко, хем смислено.
За Гайд изобщо не възнамерявам да пиша. Надявам се да не стане дума изобщо за него, омръзна ми да чета обиди за този човек. Хрониките не бих могла да не спомена като източник на някои неща, за който реши да погледне подробностите, най-вече историческите.
Но най-вече искам да покажа естествената логика на нещата и това откъде-накъде, точно Траките! Ще се опитам да ви докажа, че Траките познават Иисус по напълно Бого-откровен, а не езически начин и че това абсолютно не противоречи на написаното в библията.
Клетви ли се появиха? Ще се опитам да споделя и с техния автор, че колелото на живота на човека се задвижва от езика му. Развързването на езика по такъв начин може да има твърде негативни последствия за всеки, който си го позволява.
Поздрави и от мен!
цитирай
58. kleotemida - Значи се договорихме :)))
25.02.2011 20:43
За времето, не ти припирам, колкото ти трябва – толкова. Ако текстът стане дълъг, ще отворим и още една тема. Всъщност, ще отворим толкова теми, колкото трябва и колкото прецениш, че са ти нужни :)).

Това, което казваш, че ще докажеш, много ще се радвам да го докажеш. И това го казвам съвсем отговорно. За мен е важно да има ползотворен диалог, защото единствено в такъв - могат да се „изправят и някои кривици“ (тук визирам и своите :))) ), ако има такива.

Тъй че, пиши спокойно и когато си готова – пускай. Аз ще имам грижата да направя външния вид на темата, а ако трябва и картинки ще потърся :). Но ако имаш готови, не бих се отказала от линкове. Моите от компютъра ги качвам ето тук: http://www.prikachi.com/ и след това давам първия линк. Така всички могат да видят изображенията. А аз ще ползвам линка, за да сложа картинката направо в текста.

За клетвите не се притеснявай. Гледам, че са се поукротили и ще махна модерацията. Но появят ли се, пак ще пусна „кепенците“ :))))

Поздрави и от мен!
цитирай
59. анонимен - Мария
03.03.2011 13:15
Клеотемида, аз съм готова с написаното.
Имам колебания относно изпращането.
Тъй като стана по-дълъг текста от очакваното, се раздели на две под теми, първата касаеща само Траките, вярата им и влизането им в Завета, дълго преди сформиране на Еврейския народ, а втората именно за Евреите и тяхното влизане в Завета, спрямо който са били чужденци. Както Бог им напомня непрестанно, помнете, че и вие бяхте чужденци в Египетската земя.
Колебанията ми идват от модерацията, тъй като ще ми е много трудно да следя изпращането на текста на части, без да виждам изпратеното.
Освен това, след като ти не допусна последния ми коментар в последната тема, не се чувствам сигурна, доколко ще осъществиш контрол и над новата тема и какъв. Напълно възможно е да решиш, че в твоят блог някои неща не искаш да се пишат и ще си си права, а аз ще съм в положението на гост.
Ще помисля още, възможно е да реша да се регистрирам, тук или другаде и да публикувам.
Възможно е и да реша да не пусна текста, предвид, че той действително покрива частично, вече публикувани материали, където нещата са казани така, както трябва да бъдат казани.
Ще изчакам да ми се доизгради убеждение по този въпрос и ще те уведомя.
Поздрави.
цитирай
60. kleotemida - Сега ще го измисля :))) Ще направя ...
03.03.2011 21:45
Сега ще го измисля :)))
Ще направя един нов мейл, на който да пратиш всичко, ако желаеш, а аз пък от там ще ти пратя други "неща" и така ще решим проблема и с отсъствията ми, ако желаеш... :)))

Не ми приписвай предварителна предубеденост... :))) Просто и аз съм човек, и имам както ангажименти, така и умората понякога ме наляга и искам да си отдъхна...:))

ето го и мейла: kleo_temida@abv.bg

Поздрави! :)

п.п И двете май нямаме много време за постоянно пребиваване тук, но ако ти решиш, има възможност да му се "отдадем" двете :)))

Има как всяка да си обозначава коментарите, така че да ни различават :)). Но всичко това, само, ако си съгласна. Другият вариант е наистина да направиш блог. Ти реши. :)
цитирай
61. анонимен - Мария
04.03.2011 18:43
Просто ме изненадваш, положително и ... приятно.
Може и аз да съм предубедена. По принцип се съмнявам във всички и на себе си не вярвам, вярвам само на Господ.

Няколко дни може би няма изобщо да влизам в нета, така се очертава.
Ще разрешим ситуацията следващата седмица.

Поздрави!
цитирай
62. kleotemida - Мария, радвам се, че е положително и приятно :))
06.03.2011 20:27
Но аз пък съм от доверчивите и повечето пъти споря, за да проверя колко имам основание да се доверявам :))

До следващата седмица! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kleotemida
Категория: История
Прочетен: 1177377
Постинги: 44
Коментари: 1744
Гласове: 2170
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031