Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2010 23:41 - ТРАКИЙСКИ ХРОНИКИ
Автор: kleotemida Категория: История   
Прочетен: 82301 Коментари: 134 Гласове:
13

Последна промяна: 27.12.2010 17:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     

Потресаващо събитие:

Пребит бе „по поръчка” виден Български Будител и Архиепископ на Православната ни църква.

15 ноември 2010 г. Кардинал Цветан Гайдарски посреща рождения си ден в Пирогов, където е откаран, след като е бил пребит по най-жесток и зверски начин и оставен на улицата като мъртъв на няколко метра от дома си от неизвестни „изпълнители на поръчка”, говорещи чист и ясен български език, само броени дни след мисията му в Кърджали и броени часове след също такава мисия на срещата му със Съвета на Благородните Граждани на 13 ноември в гр. София.

    ************************************   


    
Древната история на България, Скритата истина - разкрита в един единствен сборник от древни документи, обнародвани за първи път - Тракийските хроники

Това е откритие, отнасящо се до зората на човешката цивилизация. Тo касае един исторически период, наречен Ерата на Енеолита (Халколита), и историята на най-старата цивилизация известна в Европа, позната по света под широкото понятие “Древната Европа”. Научният труд на Д-р Гайд представлява сензационно разкритие относно най-първите познати обитатели на Древната Европа, чието етническо име е достигнало до нас чрез класически автори като Омир, Херодот, Питагор, Плутарх и много други. В него се проследява историята на едно преоткриване на Древна Тракия и хората, наричани от незапомнени времена просто “Траките”. Тези хора са били известни на Херодот като “най-многобройният етнос, отстъпващ по многочисленост само на индусите”, а на Омир, който написал своята Илиада, като “хора, които му напомнят за боговете”.

 

Нашите концепции за историята се променят по-бързо днес в ерата на интернетните комуникации отколкото когато и да било преди. Причината е много проста – уникално широк, никога недопускан до преди свободен достъп до мултиплени многобройни източници, което позволява безпрецедентен досега по мащаб анализ и осмисляне на глобални потоци от информация. Това касае особено силно най-старата история на света, тъй като достъпът до най-древните уникални документи достигнали до нас е бил и най-силно ограничаван и възпрепятстван в миналото поради мултиплени фактори от най-различно естество.

 

В този труд става ясно, че това, което мнозина археолози и историци днес наричат “пред-историческа” (праисторическа) епоха, по дефиниция, поради липсата на идентифицирана писменост, която да “съхранява историческата памет”, се оказва, че съвсем не е такава, защото става видно, (както ще се убедите сами), че в нея вече е имало писменост. Следователно границите на “историчната” писмена епоха трябва да се преместят много по-назад в древността. От декодираните в това изследване “праисторически” текстове, става ясно, че хората които са ги писали, съвсем не са били примитивни, както би се очаквало от досегашните установени “научни” представи, но показват концептуално ниво на мислене и изразяване характерно и за по-късните и “по-модерни” епохи.

  

Поради казаното по-горе резултатът от научния труд на Д-р Гайд може да прозвучи на някои неподготвени за промени читатели и бивши авторитети в науката, като нещо заплашително за устоите на някои остарели догми в историята, археологията и антропологията, и да предизвика прибързани негативни реакции на противопоставяне и отрицание на уникалното откритие в него. Това не би трябвало да ни учудва ни най-малко, защото последствията от едно такова откритие могат да преобърнат много принципни постановки в съвременната наука “с главата надолу”. Освен, ако приемем, че нещата, които са били досега “с главата надолу” ще заемат най-после своето правомерно положение! Нещо подобно обаче винаги е ставало с по-революционните открития на нашето модерно време и това не само трябва да се очаква, но и да се приветствува от всеки свободомислещ и интелигентен човек.

 

Това не е поредният “опит за декодиране” на Плочиците от Градешница (5 хилядолетие пр.н.ера) и Караново (4 хилядолетие пр.н.ера). За разлика от всички предшествуващи “догадки”, “опити”, “тълкования”, и разни представени предположения относно писмените знаци върху плочиците вече цели няколко десетилетия, научният метод на Д-р Стефан Гайд дава ПЪЛНОТО И ОКОНЧАТЕЛНО НАУЧНО ДЕКОДИРАНЕ на всеки един писмен знак върху плочиците и резултатът е безпрецедентен и сензационен!

 

Вижте сами метода на декодиране на Д-р Гайд и прочетете декодирания текст…

  

 

imageОброчната Плочица от с. Градешница (Врачанско), от епохата на енеолита / халколита (датирана на около 5000 години пр.н.ера) 

Пиктографски Речник на думите употребени в текстовете на тракийските плочици и някои сродни с тях идеограми

imageТракийският Амулет от Тартария (Румъния), от епохата на енеолита / халколита (датирана на около 5000 - 4500 години пр.н.ера

imageСакралната Плочица от с. Караново (Новозагорско), от епохата на енеолита / халколита (датирана на около 4000 години пр.н.ера) 

 

Това е откритие, отнасящо се до зората на човешката цивилизация. Тo касае един исторически период, наречен Ерата на Енеолита (Халколита), и историята на най-старата цивилизация известна в Европа, позната по света под широкото понятие “Древната Европа”. Научният труд на Д-р Гайд представлява сензационно разкритие относно най-първите познати обитатели на Древната Европа, чието етническо име е достигнало до нас чрез класически автори като Омир, Херодот, Питагор, Плутарх и много други. В него се проследява историята на едно преоткриване на Древна Тракия и хората, наричани от незапомнени времена просто “Траките”. Тези хора са били известни на Херодот като “най-многобройният етнос, отстъпващ по многочисленост само на индусите”, а на Омир, който написал своята Илиада, като “хора, които му напомнят за боговете”.

НАЙ-СТАРОТО ПИСМО В СВЕТА Е ДЕКОДИРАНО

 

 

Във Втората книга "Тракийското писмо декодирано II" продължава разлеждането на още множество артефакти от т. нар. "Култура Градешница" /20 образци/. Така също декодиране по Метода Гайд на прочутата плочка от Тартария /Румъния/, наречена от румънските археолози "Амулет от Тартария". Знаменателната новина този път е, че при енеолитна Градешница в Тракия е намерен КИВОТ на Орфеевия Завет. Този 7000 годишен артефакт е първият, намерен досега в света "КИВОТ/КОВЧЕГ на ЗАВЕТА". Това е съдбовно разкритие от такъв важен исторически, научен и религиозен характер, че надхвърля с ценностния си смисъл не само националните рамки на България, но също и рамките на Европейския континент, защото съществуването му е безпрецедентно по значение за цялата световна антропоморфна цивилизация!!!

imageКивотът на заветът намерен в България

 

Тракийските пиктограми върху енеолитните плочки от Точиларе, Караново, Тартария и Градешница представляват първите намерени записи на глави 15, 17, 30А, 30Б, 78, 85, 124, 125 и др. от "Египетската Книга на Мъртвите", предхождащи с цели хилядолетия нейните копия в Древен Египет.

Династиите Хиксос, управлявали Египет за повече от 1600 години (между 3100 г. пр.н.ера и 1500 г. пр.н.ера), се оказват ТРАКИЙСКИ ДИНАСТИИ.

Тракийският надпис върху златния пръстен от Езерово се оказва кратък откъс от текстовете в глави 147 и 148 на "Книгата на Мъртвите", записан на Бохарския тракийски диалект.

Тракийският надпис от Кьолмен е друг текст-извадка от глава 58 на "Книгата на Мъртвите", записана също на Бохарския тракийски диалект.

Фригийските надписи, изсечени в скалата в града на цар Мидас, са също на тракийския Бохарски диалект, като тези от Езерово и Кьолмен, което потвърждава думите на Херодот, че фригите са траки. Те също имат своите аналози в "Книгата на Мъртвите" (глава 77)

 

Тракийското Писмо – Най-новите открития предизвикаха нова Буря!

 

Разкрита е древната тракийска Библия Бесика, която науката считаше за безвъзвратно изгубена вече повече от 1500 години. Това сензационно откритие води до безценни вечни откровения относно писмения и устен древно-тракийски език, които променят научната парадигма относно древното ни минало завинаги.

Данните от изследванията оповестени в тази книга показват недвусмислено интимната връзка между древната тракийска реч и съвременния български език, и доказват неопровержимо, че днес българите говорят и пишат на модерен тракийски език. Към книгата е приложен (за първи път в историята!) Уникален Речник, със секция от над 500 древно-тракийски думи, които са останали идентични, или синонимни в съвременния български език.

Всички писмени източници, написани на азбуката на Библия Бесика установяват без нито едно противоречие, че съвременната българска Кирилска азбука е модернизиран вариант на по-старата и предхождаща я тракийска Бохарска азбука, което означава, че и до днес българите пишат със същата свещена Тракийска Азбука на своите предци.

Основното експертно заключение на този труд е следното: БЪЛГАРИТЕ СА ТРАКИ. В различни исторически периоди някои от многобройните им племена са се преселвали в различни посоки на своята диаспора, а други са се завръщали отново в Прародината си тук на Балканите, където са се сливали отново с основното автохтонно ядро на народа си, и са възраждали държавата си, за да пребъде България навеки.

РАЗКРИТА Е ДРЕВНАТА ТРАКИЙСКА БИБЛИЯ БЕСИКА




____________________________________________________________
     
      Приказка ли е, не е ли, но Бог да бди над България и чедата ъ!






Тагове:   България,


Гласувай:
15



1. kabuli - Това
11.12.2010 14:29
означава ли, че гърците (открай време) и отпосле латинците са писали с български букви? И защо не публикуваш този речник на тракийски думи, които не са загубили своя смисъл?
цитирай
2. kleotemida - Не бих могла да кажа дали означава ...
11.12.2010 15:44
Не бих могла да кажа дали означава или неозначава :)
Мога само да изчета публикуваните материали и да направя за себе си някакви изводи, ако изобщо ми се наложи да ги правя.
Що се касае до речника, тези думи най-вероятно са дадени в някоя от книгите, публикувани по въпроса, но мисля, че и в някои от разшифровките по-горе (с клик на линковете те се отварят - а всяко синьо изречение е линк) бяха дадени няколко. Просто трябва да се прочетат :).
цитирай
3. balkanec - Чудесен пост!
11.12.2010 19:59
Господ да дава здраве и сили на братята Гайдарски!
Те заслужават уважение заради смелостта и куража си.

Те са едни от малкото български общественици, които се опълчиха на еврейската фамилия Фол и вдигнаха голяма кампания срещу себе си.

Нека хората сравняват и преценяват.
цитирай
4. get - Не бих могла да кажа дали означава ...
11.12.2010 20:14
kleotemida написа:
Не бих могла да кажа дали означава или неозначава :)
Мога само да изчета публикуваните материали и да направя за себе си някакви изводи, ако изобщо ми се наложи да ги правя.
...
Просто трябва да се прочетат :).


Напълно споделям изказването Ви kleotemida !

Смущаващото за мен и това което кара кръвта ми да кипне, е случилото се с Гайдаров !!

Гет
цитирай
5. zelas - Щом взеха да бият, значи сме близо до ...
11.12.2010 20:59
Щом взеха да бият, значи сме близо до целта.

Първо ни игнорират, после ни усмиват, най-сетне се борят срещу нас, и чак тогава побеждаваме. (Ганди).
цитирай
6. анонимен - от всичко което съм чел, вече не съм ...
12.12.2010 12:54
от всичко което съм чел ,вече не съм сигурен дали днешните гърци имат нещо общо с древните елини и дали елините са нещо друго освен траки,а латиницата е писана в българия
цитирай
7. kleotemida - Не бих могла да кажа дали означава ...
12.12.2010 19:20
get написа:
kleotemida написа:
Не бих могла да кажа дали означава или неозначава :)
Мога само да изчета публикуваните материали и да направя за себе си някакви изводи, ако изобщо ми се наложи да ги правя.
...
Просто трябва да се прочетат :).


Напълно споделям изказването Ви kleotemida !

Смущаващото за мен и това което кара кръвта ми да кипне, е случилото се с Гайдаров !!

Гет

Ще да са "настъпили здраво по мазола" някого с разкритията си. И по-скоро не някого, а няколко....
цитирай
8. kleotemida - Щом взеха да бият, значи сме близо до ...
12.12.2010 19:22
zelas написа:
Щом взеха да бият, значи сме близо до целта.

Първо ни игнорират, после ни усмиват, най-сетне се борят срещу нас, и чак тогава побеждаваме. (Ганди).


Целта никога не е била далеч, само пред очите ни десетилетия наред пред нея са слагани криви огледала... Време е просто да бъдат счупени! :)
цитирай
9. kleotemida - от всичко което съм чел, вече не съм ...
12.12.2010 19:24
анонимен написа:
от всичко което съм чел ,вече не съм сигурен дали днешните гърци имат нещо общо с древните елини и дали елините са нещо друго освен траки,а латиницата е писана в българия


От всичко, което съм чела и чета, съм сигурна само в едно: Че около врата на лъжата въжето (от факти, които я разобличават) все повече и повече се затяга...:)))
цитирай
10. d3bep - Абе. . . В духа на контрата ще кажа ...
12.12.2010 19:49
Абе... В духа на контрата ще кажа нещичко.
Не бързайте да вдигате на пиедестал Гайдарските братя....
Първо, дори ако приема ужасяващата стилизация, преводът на плочиците е ГРЕШЕН и с измислени думи и понятия. При тоа гол откъм доста тежката египетска граматика.
Не съм специалист, но доколкото има мкултура в това отношение - взет е някакъв речник и са натъманявани понятия и от тя хе сглабяно изречение, каот преди това от картинките са натъманявани йероглифи.

Второ, доколкото съм чувал, те са имали секта, която е завлякла хора с пари.

Та побоят твърде вероятно да няма нищо общо с идеологията, египтологията и прочие. Мен още не са ме били.

Самият аз също съм доста убеден в трако египетската връзка и нализам доста навътре(макар и в блога ми да не си личи). Н ода ви кажа за педпочитане е да четете египтолози и дори траколози. Даже нашите египтолози проумяват връзката.

Гайдарск иопределено не е египтолог, нито трраколог.
Поздрави на всички!
цитирай
11. kleotemida - Тъй рече Заратуст. . . ., опс. . . . ...
12.12.2010 20:52
Тъй рече Заратуст...., опс.... нашият гений :)))) "разкрил" фалшифицирането само с един поглед (и много култура в тази област) :)))

Е, времето ще покаже кой крив, кой прав, но в тези три "плочици" има "много брашно"... И ако този "хляб" тук, да речем, не е "омесен" добре от фамилия Гайдарски, то дали туй "брашънце" трябва да бъде изхвърленко?... :)
цитирай
12. d3bep - Тъй рече Заратуст. . . ., опс. . . . ...
12.12.2010 21:55
kleotemida написа:
Тъй рече Заратуст...., опс.... нашият гений :)))) "разкрил" фалшифицирането само с един поглед (и много култура в тази област) :)))


Да, и два малки речника йероглифи и една краааатичка граматика на Гардинър.
Е, погледа просължи по дълго, просто седнах с речниците и прословутата му плочка.
Преводът е от първата дума неприемлив.

Да не говорим за вкарването в превода на понятия, като тракии, библии и орфеи... "Орфей значи храм". Хаха. Ама не казва къде?

Другото, коеот разкри той само с един поглед, е че вездесъщият Гайдарски - сектант или не, но в поне две от книгите си пише на по 10 места с ГОЛЕМИ БУКВИ:

"ТРАКИЙСКИЯТ МЕЧ ДВУОСТЪР - РОМФЕЯ!"
Тов е повече от смешно и трагично ,дори само с такова твърдение книгата заслужава да се изхвърли, а той го е писал това на по 10 места... Значи, никога не е виждал тракийски артефакти.... Никога не бих дал пари за негови книги...

За мен това са книги на евтин сензационер с много пари.
Но всек иси решава сам за себе си :)
Тебе си те влече малко към такава литература, Клео :)

Във всеки случай обиколи малко нашите музеи.
Плочките на Гайдарск ине са нищо.
Имаме стотици плочки и пирамидки.

С неразчетена писменост.
На некой "безписмен" народ.
цитирай
13. iuliuscaesar - е дзвер тук съм напълно стгласен с ...
12.12.2010 23:33
е дзвер тук съм напълно стгласен с тебе.
това на гайд са абсолютни измишльотини. човекът прото търси слава.
а това с твърдениетя за научност на написаното от него си е голям виц.
цитирай
14. kleotemida - Хехеее, предвид зодията ми, мен ме ...
13.12.2010 00:00
Хехеее, предвид зодията ми, мен ме влече всичко що не влиза в "канона"... :)))

Но за "ромфеята" верно се е "поувлякал", хеле пък двуостра, макар че може и да я е пообъркал със съпровождащия инвентар в някои от находките :)

И понеже не съм си купила техните книжки, чудя се дали да не взема да си подаря за Коледа някой и друг речник с йероглифи :). Не че не ти вярвам, но понеже винаги смяташ, че "твоето магаре е най-евро", това определено ме прави подозрителна към част от твърденията ти... :)))
цитирай
15. solinvictus - Ромфея е тракийско оръжие и то много ...
13.12.2010 02:15
Ромфея е тракийско оръжие и то много ефикасно,да не го изкараш и него египедско?
На братята Гайд книгите им ги прочетох като постовете на д3вер ,но срещнах ена фраза за някакви тайни книги еврейски ,които те били посветени и им дали да надникнат в тях ...в щатите били,хехе
и Библията "Бесика" ме довърши!
Кардинал в Православието май няма ,може би за техните санове е такъв?
в новините отбелязаха ли случая?
поздрави
цитирай
16. анонимен - Всичко тава са алабализми и
13.12.2010 07:48
някакъв смешен опит на дребното кученце, да изглежда страшно като лае най-силно.
Ако това са писания на поп, то той явно си противоречи с библията и трябва да бъде изгорен на клада. В света е пълно с хиляди учени траколози, които са изследвали всяко камъче от траките и не са стигнали до такива грандомоски глупости. Успокойте топката. Няма такова нещо. Един наскоро твърдеше, че траките са потомци на етруските а те от своя страна са потомци на атлантите. Упражнения по историческа фантастика.
цитирай
17. d3bep - Хехеее, предвид зодията ми, мен ме ...
13.12.2010 09:13
kleotemida написа:
Хехеее, предвид зодията ми, мен ме влече всичко що не влиза в "канона"... :)))

Но за "ромфеята" верно се е "поувлякал", хеле пък двуостра, макар че може и да я е пообъркал със съпровождащия инвентар в някои от находките :)

И понеже не съм си купила техните книжки, чудя се дали да не взема да си подаря за Коледа някой и друг речник с йероглифи :). Не че не ти вярвам, но понеже винаги смяташ, че "твоето магаре е най-евро", това определено ме прави подозрителна към част от твърденията ти... :)))

Клео, купи си.
Българският е евтин , струва 50 лева.
Ако не са го вдигнали.

По - беден е, но пак ше ти свърши работа.

А те не са православни кардинали.
А са "Кардинали" на някаква - как я викаха - "тракийска православна църква" - ли нещо такова.
Именно сектата им, за която споменах и в първия пост.

Изучил съм ги, налага ми се.
Двама местни професори търсих по работа, и двамата се дърпаха и се опитваха да ме отъждествяват с гайд, без дори много да са задълбали какво им показвам.
Та се наложи да поразуча гайд за какво става въпрос.
цитирай
18. анонимен - Защо бе, неразумни и юроде, се срамиш...
13.12.2010 13:05
В света не е пълно с учени траколози, виж египтолози има доста и те може да помогнат. Траколози има само в българия, но откакто се декодира писмеността има и в комшийските страни. Те, разбира се, не се имат за "малко кученце", като някои българи, също не са били цял живот спонсорирани, за да бръщолевят, че траките са безписмени и отдавна възприеха и доказаха за себе си фактите около историческата роля на траките. Защо ли? Ами понеже траки е имало и на техните земи и те бързат да се изкарат наследници, независимо, че коренът им не е тракийски, като нашия. И докато някои българи злобеят чисто завистливо срещу авторите на книгата, а други в полусън се чудят дали да се отърсят от наслоените исторически догми, ще се окаже, че децата ни ще учат някой ден, че са варварски племена, дошли в 7 век от някъде си, а Гърците ще продължат да лежат на тракийската слава и история, дори още повече от преди.
Разбира се, историята ще докаже истината и с още факти, самите гърци, ще я докажат. Какъв е проблемът да се сравнят изображенията в древен египет с тези в тракийските гробници или да се сравни днк? Аз лично се рових тези дни в изображения на египетската и тракийската култура и открих толкова сходни образи, че ми се подкосиха краката, проучих също вярванията, разбира се, това не е правено до сега, понеже общият произход не ни беше хрумвал. Открих общия йероглиф на слънцето, който буквално гледа от всякъде в тракийската култура, дори египетското око, изобразено по тракийските щитове, тракийската шапка, с която в египет рисуват озирис и още куп неща. Открих Диана с кожата на главата, също в египет подобно изображение, но с птици. Означаващо, като идеограм, че си син или дъщеря на Слънцето, изобразено отгоре.
Да, всичко ще се докаже един ден и за всеки мозък ще е очевидно. Само че тракийската култура, родена 5 в преди христа в сърцето на Родопите, планината Хемус, на юг от Истър, ще се нарече прегръцка! А заспалият български народ ще продължи да издирва от къде са дошли прабългарите
цитирай
19. анонимен - до solinvincitus
13.12.2010 13:33
Срамота е, да ползващ името на Бога на траките, непобедимото слънце и да плещиш против тях. Като хронология, ромфеята не е египеДска, както пишеш, тракийска е, понеже тракийската култура, ако и да се е развивала дълго време на египетска земя си е тракийска и доста по-древна.
А мечът двоуст се споменава в документи и не се има предвид толкова буквално мечовете на траките, но истинското им оръжие, което са формулите на древната реч, които са произнасяли техните оракули и тук и в Египет и са променяли материалното и духовно битие на хората. В библията споменаването е в същия контекст, тъй като тракийският меч излиза от устата на Христос, т.е., той говори това слово, което силите слушат, на същия език, на който и древните траки са призовавали силите небесни. Не случайно древните траки са наричали езика си бог-арски, имайки предвид, че е езикът на Бога. Много преди да решат да обозначат с тази дума народа си. Ранната християнска църква в египет също говори бог-арски, който е записан и в пирамидните текстове от нашите предци. Бог-арски - езикът на бога. Но там го наричат бохарски, което е незначителна разлика в произнасянето, поради особеностите на този език, който позволявал г и х да се заменят.
Относно братята Гайд не е необходимо да проучвате, те не крият какви са и кои са. Кардинали на българската православна църква - тракийски обред, което ги прави и точните хора да имат достъп до древните документи, също да са пазители на такива. Това, че някои догматично мислещи християни все още не проумяват, че траките са вярвали в Христос, няма как да направи траките езичници, те имат същото откровение, каквото имат и евреите, дори по-задълбочено. Дали е случайно, че когато евреите преследваха бебето Христос, за да го убият Бог каза на Йосиф - бягай в Египет? И той израстна и бе обучен сред египетската култура? А Мойсей, дали е случайно, че бе отгледан от египетската дъщеря, преди да раздели морето на две? А Вениамин? А садоковото свещенство и садукеите, от къде се взеха?
цитирай
20. d3bep - Общо взето колега, ако погледнете в ...
13.12.2010 13:39
Общо взето колега, ако погледнете в блога ми, не сте открили чак отлкова много, а там е изразено по малко от четвъртинка :)
Принципно връзката с египет е факт.
Но това че Гайдарск ие публикувал верен отговор не прави измамното му решение вярно.

Преводът не е верен и твърденията не са верни.
Анализът на археологически находки, койот пробутвате, няма нищо общо с писанията на Гайд...
А за тайните книги дет само той пазел и само той можел да ги вижда изобщо не ми се коментира. И аз имам такива от извънземните, ням да г идам на никой!

Всъщност не знам дали да ви карам да надничате в блога ми :)
Да не се налага после да ви съдя за "откривателство".
Щото вече изпитвам съмннения с кой точн оанонимен си пиша....

Не знам дали ше повярвате, но и аз работя точно в тази насока и за мен Гайд е пречка.... Пък не знам кой колко ги боготвори, колко голяма е църквата и колко са членовете на паството й и кога е разделял мойсейчо морето....


ПП. ТОва да кажете че тракийската кутура се е родила 5 век преди христа е направо обида... Гръцка обида.
Недейте, моля ви се.
цитирай
21. анонимен - между век и милениум (хилядолетие) има разлика - поне 10-то-кратна :)))
13.12.2010 14:07
И не говорехме ли за поне 5-6 хилядолетия преди Христа?
цитирай
22. d3bep - Абе не знам за какво говориме, но ...
13.12.2010 14:44
Абе не знам за какво говориме , но малко инфо и от мене.

http://www.lozata.info/index.php

Вижте, ако се интересувате.
Има интервюта с:
- ограбени от сектата на тоя писател;
- изнудвани;
- бивш негов епископ описва начина на действие;
- как вземали решеня за живота на всеки в сектата;
- как прибирали на всекиго десятък;
- как привличали балами чрез тракийски танци, тракийска култура, тракийско лечение и тракийски сдружения разни;
- смъртни случай по неизяснен начин на напуснали сектата...

И прочие. И прочие.
Четете, после си купувайте десетте му тома.
И мислете. Мислете. Вижте как се изнудват, вижте как се работи.

Всичко е одфициално, вестници, телевизия, факсимилета... Може да се напишат повече томове за бившата секта "НОВ ЙЕРУСАЛИМ".

Мен май също ме каниха по едно време в сектата, ма а да видим.
:)))
Мислете, четете, и пак мислете.
Хроники ли, хронични заболявания ли...
Тракийски или ракийски.

ПП. Можете да чуете и проповедта на тракийски език от клпчето долу. Който не знае тракийски ей ся може да научи.
цитирай
23. zelas - Мен още не са ме били. Стефане, с тези ...
13.12.2010 17:16
d3bep написа:
Мен още не са ме били.


Стефане, с тези мускули дет си направил, кой ще му стиска? ;-)
цитирай
24. d3bep - Мен още не са ме били. Стефане, с тези ...
13.12.2010 18:35
zelas написа:
d3bep написа:
Мен още не са ме били.


Стефане, с тези мускули дет си направил, кой ще му стиска? ;-)

шпЕонин :))))
цитирай
25. zelas - Не просто, наблюдателен, беше с...
13.12.2010 18:46
Не просто, наблюдателен, беше сложил снимка в аватара си. ;-)
цитирай
26. kleotemida - :))) А аз благодаря... за линка!
13.12.2010 19:11
На фона на нервното (меко казано) поведение на Стефан Гайдарски, успях да чуя и няколко интересни неща:
Интересно ми беше да чуя как проф.Валерия Фол (един от най-големите български траколози) твърди, че "преди 5 500 години не е имало просто траки"... Интересно ми беше да чуя и журналистка, която по "някакво стечение на обстоятелствата" не се е подготвила и не е запозната с книга, която (по всичко изглежда) "лежи" в основата на развенчаваната секта... Остави, че не знае за каква книга става въпрос, ами се е подсигурила с проф.Фол (защо ли?), гледайки само на кристална топка и без да познава "творчеството" на Гайдарски... Успях да чуя и че великият наш траколог Александър Фол "е измислил тракологията и чака друг учен да я създаде", а въпросът за писмеността (оптавен към г-жа Фол), бе преглътнат в няколко мълчаливи секунди и прескочен... За сметка на това се спореше по това дали или не оригиналите на плочките са във Вараца и от кое са правени копията...

Беше ми интересно и поучително... :)))

п.п. Всъщност, дами и господа, всички вие, които оборвате (или поне се опитвате да го направите) донякъде "науката" на Ал.Фол и семейство, добре ли сте? Защото по думите на професорката ("Ако българската наука тръгне след всеки един, който не е добре, за да тръгне да оборва теориите му..."/думи на Валерия Фол/) излиза, че не сте...

d3bep, извинявай, "нечистоплътното" поведение на Гайдарски е едно на ръка, но това, което видях в студиото, си беше почти постановка, при това демагогията не шеташе, а направо фучеше из него...
цитирай
27. d3bep - Добре, ама поразгледай линка, и...
13.12.2010 19:23
Добре, ама поразгледай линка, изобщо не е само студиото. Бая студия са, бая вестници, бая сканирани листовки.
А за науката му мнението си го казах.
Валерия Фол е отделен филм... Не говорим за нея сега. Въобще нея я призоваха да го обори като "траколог", тя няма нищо общо със сектата и сектантските изпълнения.
Друг въпрос дали беше правилен избора на траколог... Толкоз им е хрумнало, това са направили журналята.
Аз бих го размазал с египтолог. Да не говорим, че имам поне трима автора живи преди нея наум.

Щото тя говори празни приказки за хиляди и милиони години, ама друго е да го зашлевиш с коравия шамар че четерите му тома са написани и кръстени на база на ИЗМАМА в превода и да глътне морска водица бързо.
Много трябваше да се надвиква тогава.
цитирай
28. kleotemida - Съгласна, но но не мога да преглътна ...
13.12.2010 19:35
Съгласна, но не мога да преглътна и "нечистоплътността" на самото предаване.

А за разглеждане, вЕрвай ми, добре ще разгледам. Изобщо не съм "пристрастена" към "тракологията" на Гайдарски и ще се опитам да не съм предубедена и религиозно (да си призная заклинанията на тракийски ме изправиха на "кътни зъби"), макар че ще ми е трудно (по обясними причини)... :).

И още нещо, когато се "бие" по секта, нормало е да се ползват теолози и богослови и то по същината на учението й. Когато се оспорва научна теория - се прави само от специалисти в областта. В този случай направиха такава "манджа с грозде", че нито обориха теорията му, нито развенчаха секатата му. Не ми се дават повече примери от самото предаване, но това си беше фиаско за целите, което си беше поставило (поне за мен).

п.п. Поне щеше да се вика "еднопосочно" и "целеусремно" :), а не многопластово и нищо неказвателно... :))))
цитирай
29. d3bep - ЗНачи причината е проста. Това е ...
13.12.2010 19:38
ЗНачи причината е проста.
Това е предаване, коеот бълва новини.
Да не мислиш, че водещата е седнала, изчела е четирите тома на Гайдарски и петте на Фол, и писмата на Шлиман?

Скалъпили са там нещо на две на три...
Какво друго може да се очаква...?
Темата изисква сериозни познания, естествено че не можеш да очакваш там в предаване тип "часът на мама" или "Добро утро българия" водещите да разбират тракология и египтология... Те гледат сензацологията...
Тех скандал им трябва, не наука...

Респективно, набързо спретнаха 10 скандала. Не беше спешно да ги решат...
цитирай
30. kleotemida - Не зная откога е предаването, но се ...
13.12.2010 19:50
Не зная откога е предаването, но се съмнявам, че става дума за сегашните 4-ри тома, защото Гайдарски не би го премълчал, а той през цялото време говори за "моята книга". Някои дати на страницата с "развенчаването" на сектата сочат 2006 година. Когато и да е и колкото и да са книгите му, не приемам лековатото уж поведение на водещата - незнаеща и незапозната, пък изведнъж Валерия Фол на телефона... Поради каква причина тогава?...
... А такова скалъпване ми прилича на същата "нечистоплътност" като на Гайдарски.

п.п. Какво ли е свършила като хората нашата журналистика?! Дори когато нещо е опасно (а това учение е по-опасно от всички корупционни схеми взети заедно)... И предубедеността ми няма нищо общо с това ми мнение тук.
цитирай
31. solinvictus - До анонимният номер 19. Браточка ти ...
14.12.2010 00:20
До анонимният номер 19. Браточка ти си в някакъв филм дето аз не съм го гледал (филми за мойиесеите,пътувания през пустини,камили,фараони,роби,мумии,апостолически и кардинални секти) не са ми интересни)траките няма как да станат евреи,семити,юдеи,египтЯни има два опита да заровят някакъв артефакт и да го покажат като юдейско-тракийски ,но ...айм сори !
Когато са я писали бесите библията на какъв език са я написали?
Виждал ли си коптска азбука?
цитирай
32. анонимен - Отговор на 10. d3bep
14.12.2010 01:51
Радвай се, че не са ти посегнали :) Пожелавам, да не ти се случва.

Иначе, явно още не си заслужил, може би си безобиден пишейки в нета, без да издаваш значими трудове. Чела постове в блога ти и има интересни неща, но все пак Тракийските Хроники са древни документи, това е нещо, което определено не се харесва на някого.

Това, че братята Гайдарски са организирали секта е мит. Толкова хули са изречени при това все от едни и същи хора. Получава се малко крадеца вика дръжте крадеца :)

На практика се оказва, че Тракийската Църква си е по канона - виж www.trakia.org/faq

Поздрави.
цитирай
33. d3bep - Колега, а за тоя канон http://...
14.12.2010 08:54
Колега, а за тоя канон
http://lex.bg/laws/ldoc/2135462355
ко ше кажете.
Гледам ,че поне по телтевизията не го защитихте много добре.
А това че сте секта е очевидно. Некви траки - католици, ръкоположени лично от свети апостол павел. И отдолу на цялото това сте написали че не сте секта.
Обаче май не ви е същественият проблем че сте секта, а че се занимавате с почти престъпна дейност, м?

Като цяло след като сте толкоз публични, защо пишете само от анонимни никове?
И къде е тая библия бесика, да я изследваме дали е автентична? Как тъй я е превел цялата пък едно факсимиле не е изкарал нейно?

И 100 сайта да изкарате, все тая...
цитирай
34. d3bep - пустини, камили, фараони, роби, ...
14.12.2010 08:55
solinvictus написа:
пустини,камили,фараони,роби,мумии,апостолически и кардинални секти) не са ми интересни)траките няма как да станат евреи,семити,юдеи,египтЯни има два опита да заровят някакъв артефакт и да го покажат като юдейско-тракийски ,но ...айм сори !

Юдеи ше станат лесно, браточка.
По пътя на митраизма.
Нал ити показах библията.л
Ама знаеш ли какво?
Не съм ти показал всичко.
цитирай
35. kleotemida - Радвай се, че не са ти посегнали :) ...
14.12.2010 10:15
анонимен написа:
Радвай се, че не са ти посегнали :) Пожелавам, да не ти се случва.

Иначе, явно още не си заслужил, може би си безобиден пишейки в нета, без да издаваш значими трудове. Чела постове в блога ти и има интересни неща, но все пак Тракийските Хроники са древни документи, това е нещо, което определено не се харесва на някого.

Това, че братята Гайдарски са организирали секта е мит. Толкова хули са изречени при това все от едни и същи хора. Получава се малко крадеца вика дръжте крадеца :)

На практика се оказва, че Тракийската Църква си е по канона - виж www.trakia.org/faq

Поздрави.


1. Как се връзват думите ви: "Радвай се, че не са ти посегнали :) Пожелавам, да не ти се случва." със: "Това, че братята Гайдарски са организирали секта е мит. Толкова хули са изречени при това все от едни и същи хора. Получава се малко крадеца вика дръжте крадеца" ??? - Излиза, че те бият и унищожават "заслужилите". Я да чуем, обаче, по кой канон може да се разпознаят и се разпознават от вас (било от сектата или така наречената ви църква) тези "заслужили"?! И на фона на собствените ви думи, кой в случая е "крадецът"?

2. Няма да коментирам "ръкополагането ви" от Апостол Павел. Може и да ви е "ръкоположил", но лично аз никога не съм харесвала "екстермизма" му. Различен е, много е различен от всички останали Апостоли и сподвижници на Исус, без да коментирам, че някои от "изискванията и препоръките му" противоречат на много предхождащи текстове от Библията, дори на думи на Исус. Що ли така?

3. Защо всички негативни мнения срещу "църквата" ви ги приписвате на завист и страх пред историческото ви "творчество"? И обратното, състоятелни критики на творчеството се свързват с неприемливостта на църковното ви учение?

4. Не предхождаха ли писмените източници и канона създаването на църквите? И защо при вас се получи обратното - първо Тракийска църква, после "исторически и ахеоложки основания"? Нещо като първо "свещените предания", пък после Светото Писание.....Това не ви ли изглежда "малко" нагласено?

Ай стига с въпросите, че и само до тук ме се доповръща...
цитирай
36. solinvictus - пустини, камили, фараони, роби, ...
14.12.2010 14:39
d3bep написа:
solinvictus написа:
пустини,камили,фараони,роби,мумии,апостолически и кардинални секти) не са ми интересни)траките няма как да станат евреи,семити,юдеи,египтЯни има два опита да заровят някакъв артефакт и да го покажат като юдейско-тракийски ,но ...айм сори !

Юдеи ше станат лесно, браточка.
По пътя на митраизма.
Нал ити показах библията.л
Ама знаеш ли какво?
Не съм ти показал всичко.


Mойесей митраисТ хаха голям виц каза брадър!
Имаш добра фантазия за реклама...Интересно е в папирусите тея хиксоси точно откъде идват и на какво са говорили?

Тая картинка дето ми показа за египедския мост не важи ...няма такова тълкуване а късното такова е ...може би повлияно!
Не разчитай толкова на НЕинтереса ми към мумиите!хехе
цитирай
37. d3bep - Тая картинка дето ми показа за ...
14.12.2010 16:04
solinvictus написа:


Тая картинка дето ми показа за египедския мост не важи ...няма такова тълкуване а късното такова е ...може би повлияно!
Не разчитай толкова на НЕинтереса ми към мумиите!хехе

Пак си решил да се излагаш пред хората.
А т ивидя ли че зад картинката с моста има книга, на която картинката е изтипосана на корицата, и заглавието гласи "Мостът към мъртвите в египетската традиция". А бре Мунчо?
Ил ивиде че на книгата пише 2007 и си рече, а то тва е ново, нема да е от древния египет. Не пише ли поне "-3000" на него, не ми го фали.
Тъй ли рече, а ?

И като стана такъв напредничав египтолог земи ме светни от коя година е тая картинка, щом аз разчитам на лиспващата ти култура ,дето пр итеб е много напреднала.

Земи поразгледай новата ми статия, ти си един от основните, дето касае... Павликянино.

ПП. Само аз и всички читатели продължаваме да сме НЕРАЗБРАЛИ кой е описал в митраизма моста към мъртвите? Източници ако обичаш. Моите били нови.
ТВОИТЕ СА НИКАКВИ. Чисти фантазии.
цитирай
38. solinvictus - хехе кой говори за мост към мъртвите ...
14.12.2010 17:38
хехе кой говори за мост към мъртвите ? Именно това е разликата с египтЯнските мумии...това което е различното че вървенето по моста е процес демек живота и ако не го водиш правилно безгреховно минаваш в РАЯ ,ама не тялото, а душата
и за това не и трябват мумиите които са събирани.
Това са диЯметрално противоположни религиозни доктрини ,понимиеш подругь!хехе
даже тези хиксоси май нямат нищо общо с египтянските мумии а само са им дали културата ...ноу хауто ...бика който са нарисували май няма нищо общо с аписа (мнооого по късния) а пък като гледаш шумерския е почти igual хехе
с една дума прословутата египтянска култура е нескопосан копипейст на по стари култури ...и то уседнали!
Останалото е уйдурдисване по семитско-юдейски тертип!

цитирай
39. d3bep - Хиксосите са дали културата на е...
14.12.2010 17:53
Хиксосите са дали културата на египет?
Батка, много отрано започна да пиеш. Панимаеш, падругъ? Хъхъ!
Хиксосите са дали последният преходен период в съществуването на египет. ТОва е всичко което са дали.
Преходен период означава войни и самоуправство.
Брей, колко бързо я схвана културата на египет, чак съм възхитен.
Само не забравяй, че хиксосите после я отнесли целата тая култура у йерусалим.

ОСвен че култа ти е йерусалимски, аз вече се съмнявам че ти за йеруасалем работиш брат. Там има такива... Антисемити, и гледат кой ше им се върже?
цитирай
40. solinvictus - видял ли си картинката с бика от ?...
14.12.2010 18:40
видял ли си картинката с бика от същите хиксоси само че в Крит ?
няма нищо общо с аписа много са диферентни ...как тъй?
После тия клишета дето са ги наслагали :

цитат:"...Името хиксосите е бил използван от египетски историк Мането
(fl. 300 г. пр.н.е.), който според еврейския историк Йосиф Флавий (fl. първи век от н.е.), превод на думата като "цар-пастир"
Йосиф иска да демонстрира дълбока древност на евреите и по този начин припознава хиксосите с евреите от Стария завет.."край на цитата

Това не съм го казал аз ...
И кво излиза евреи , гърци и африкански египтяни?
цитирай
41. d3bep - Земи прочети Флавий и после ми го ...
14.12.2010 21:05
Земи прочети Флавий и после ми го обяснявай. Нйдей ми смъква скъсани изречения от гогле, които не си разбрал.
Същият Флавии пише, че при изхода людете ивреи отишли при събратята си хикси в основаният 500 години преди това от хиксовете ЙЕРУСАЛЕМ!
Хиксовете платили на "евреите" войната с египет, пратили им помощ и ги прибрали, когато я оцапали. Всъщност изхода е бил от два вида лщде: Хикси и прокажени египтяни.

Хиксоси на остров крит имаш само в главътъ.
Да не ги бъркаш с тъй изнамерените "морски народи"?


A Хиксос на египетск ие Heka-chasut
На Йосиф флавиевски мохе да е и хиксос, а нищо чудно и да е магаретар!
Хека означава могъщ, владеещ.
Часу означава... чужбината.
Т.е. нещо като чужд владетел.
След изхода става синонима на долен азиатец.
Да кажем, че заменя названието хабиру за пустинните разбойници.

Тва че на Йосиф са му овце в главата и се опитва да навърже популярното сред неговите добитъкокрадство с благороднически титли си е негов проблем.
А не на манетон.

Знаеш ли бате. чета те и се смея...
Аз от полвин година ти вадя очите с тея египтяни.
А сега, ти отвори един гоогъл .
И... "Баща си седна да учиш..."
Хай поздрави!
цитирай
42. solinvictus - Ниета е голяма работа браточка, ...
14.12.2010 21:59
Ниета е голяма работа браточка ,мога да се свържа с най големия капацитет в момента и да му задам вАпрос ...и да ми отговори...нвкои не го правят например тея дето са превели испанските руни на германцки хехе
ми тея мумии нямат нищо общо с нас и за това не са ми интересни ,няколко пъти ти го казах... ето ти не можеш ена проста връзка да напрайш тръгнал си такива глобалистически и обемни теми да разнищваш!
хай жив и здрав!
цитирай
43. saradiva - Цвятко си го търсеше боя отдавна...
15.12.2010 00:56
Клео, и аз бях се палнала преди години по първата книга на Стефан Гайд... После, като порових и се размислих, разбрах, че всичко е една долнопробна, но тарикатски спретната стъкмистика. Имах възможността да ги видя двамата братя. Стефан говори добре, успява да си докаже хипотезата пред непросветените и така успява да спечели жадните за сензации за нашите предци наивници. Но Цветанчо,... Цветанчо е класически представител на позьор-мошеник!!! Следвал няколко семестъра за оперен певец, после обаче, решил че болното му Его е достойно за нещо величествено... И станал Кардинал - на своята си неква измислена църква - Християнска при туй... После решил да се възползва от "труда" на Батко и веднага префасонирал църквата си в... Трлакийска/?!?!?!/ Ени балерини, мои дружки, ми разказаха, как им платил да направят на видео "автентични" тракийски мистерии... на сцената на Античния театър в Пловдив... Хахахха - голям цирк било... той личнно ги режисирал и им показвал как да се тръшкат...

Двамата братя са наистина потресаваща гледка - целите обсипани в златни пръстени, гердани, вериги /златото още повече подчертава леко циганската им окраска/ и двамата са с лули и тътрят по една девица винаги със себе си. Викат, че им са съпруги, ама няма такова нещо...

Сега новото название ва сектата им е - Събрание на Благородните /Хахахахаха!!!/

Откъде зная всичко това ли?...
Ами едва се отскубна една жена, моя съседка, много интелигентен човек /той, Кардиналчото, приемал само висшисти/ - 15 години, подчертавам, 15 години, тази женица е плащала всеки месец 1/10 от приходите си на тоя Мошеник. ... Сега благодарение на приятел, започна да се освестява... Тормозът върху й е ОГРОМЕН!!! Всеки ден й пращат есемеси и кандърми, с подтекстова заплаха . щяла да получи проклятие най-висше, щели да четат многогласна анатема срещу нея...

Та, Клео, ако чуеш какво разказва тази жена, вместо тоя постинг, щеше да напишеш нещо под надслов - на някой явно му е кипнало от мошенничествата Гайдарски...
Ай
цитирай
44. kleotemida - Явно каквото си е търсил, си го е намерил :)
15.12.2010 11:12
А мошеничествата на Гайдарски трябва да се различават, но "разделно" :). Кое за прокурартурата - при прокурорите, което от историята - при историците, което от религията - при богословите и теолозите. Както казват моите деца "бой по каската", в случая каските, ама със съответните средства. Иначе в сайта си благо думат, благо пишат и кротко убеждават - с бавно постъпателно движение... за съжаление. Лично аз не съм му чела книгите на Гайдарски, попаднах на виртуалните материали и просто реших да пусна нещо кратко тук, но с линкове към "същината". Надявах се на сравнително компетентно (дори и любителско) мнение и нещичко получих в ответ :))

А благословията ми под техните материали - е!, мисля, че Бог си знае работата и знае кои чада да пази!... ;):))))
цитирай
45. solinvictus - мога да ти ги пратя гратис. . . ако ...
15.12.2010 14:02
мога да ти ги пратя гратис...ако искаш ,де хехе
иначе добре започва ,но...
цитирай
46. get - Хм, благодаря d3bep ! ... докато громиш ... много ми помогна !
15.12.2010 20:59
d3bep написа:
Земи прочети Флавий и после ми го обяснявай. ...
Същият Флавии пише, че при изхода людете ивреи отишли при събратята си хикси в основаният 500 години преди това от хиксовете ЙЕРУСАЛЕМ!
Хиксовете платили на "евреите" войната с египет, пратили им помощ и ги прибрали, когато я оцапали. Всъщност изхода е бил от два вида лщде: Хикси и прокажени египтяни.

Кой на кого е платил - Хиксовете на "евреите" ? ... или обратното ?
d3bep написа:
Хиксоси на остров крит ... "морски народи"?

A Хиксос на египетски е Heka-chasut .

Ей около това знаеш ли отколко време "се въртя" ... дай ми още малко ... инфо - Моля !(това по повод на едни мои си търсения)
И още ... това самоназвание ли е ... или ?
d3bep написа:

На Йосиф флавиевски мохе да е и хиксос, а нищо чудно и да е магаретар!
Хека означава могъщ, владеещ.
Часу означава... чужбината.
Т.е. нещо като чужд владетел.
След изхода става синонима на долен азиатец.
Да кажем, че заменя названието хабиру за пустинните разбойници.

Тва че на Йосиф са му овце в главата и се опитва да навърже популярното сред неговите добитъкокрадство с благороднически титли си е негов проблем.
А не на манетон.

/това няма смисъл ... пропускам го/
Хай поздрави!


И-и ... малко по така ... с Йоско :)) гдето си е притурил и едно Слава ли, Славей ли - Хехе !

П.П. Очаквам на лични - помоща ти ?! - Благодаря в аванс !

поЗдрав !
цитирай
47. анонимен - hh
16.12.2010 15:12
На мен ми е забавно как уж големи хора, толкова лесно се манипулират и хващат вяра на сайтчета, пълни с религиозен фанатизъм, които изкарват и емблемата на ЦСКА като масонска и куп врели некипели, лишени от всякакъв разум глупости.

Дзвер има още мнооого да четеш, не си мисли, че с тези два речника ще почнеш да четеш йероглифи.

В книгите на Гайд нещата са изяснени доста добре, но не виждам дори на каква основа водите спора, след като не сте запознати с тях, с източниците посочени там и т.н.

Това съм го забелязвал много пъти - ожесточени спорове за нещо, дето дори не е прочетено.

Сектите са измислица на журналистите за да плащат лековерните дечица като вас и да обръщат погледа на обществото в несъществуващи проблеми, за да може управляващите да си крадват спокойно.

На мен лично, книгите на Гайд ми отговориха на много въпроси и пропуски относно нашата история и нищо чудно, че противниците на тези открития така безпомощно действат - с физическа саморазправа. Изглежда нямат нито един аргумент срещу документите изкарани в тези хроники.

"Кое за прокурартурата - при прокурорите, което от историята - при историците, което от религията - при богословите и теолозите. "

Интересно ми е, кои историци? Фол, която е отявлена окултистка?
Кои теолози, тези с пагоните ли? Дето се водят БПЦ и от която 90% процента от българите са отвратени и които нямат адекватно отношение към съвремието ни?

Жалко, че българите така се плюят така един друг.
цитирай
48. solinvictus - Това, че ти си повярвал в нещо не з...
16.12.2010 19:07
Това ,че ти си повярвал в нещо не значи нищо за мен!Месиите и новите пророци ша ги чаками в следващата епоха ...тия ги знаем какво могат!
Не може всеки луднал да го обявяваме за месия и да му се кланяме ... това е типично за западната ценностна система...наскоро гледах(филм)как ени пенсии си дават сичките пари на една дет говори с едно дърво(Бог)?!?
...може да е и дървото на живота ...хаха
цитирай
49. kleotemida - Скъпи анонимен - 47.
16.12.2010 22:04
А на мен ми е забавно, как уж големи (на възраст) хора, които претендират за ученост, интелигентност и най-вече за статус на "духовни пастири", могат да се държат по начина, по който се държа г-н Стефан Гайд в предаването на btV. Няма да коментирам нивото на предаването и на другите участници в него, това вече съм го направила, но такова поведение, като неговото, е, меко казано, НЕПРИЕМЛИВО! Употребявам само тази думичка, за да не бъда груба, но мога да употребя и доста по-нелицеприятни, ако се наложи, така че не ме провокирайте!

Що се касае до мнението ви за историците, прокурорите и теолозите в тази страна, хайде да не прекаляваме, а! Неприемливо е и всички гореизредени да са в някакъв заговор срещу "откритието" им/ви. Не може само те/вие да са/сте "праведните" и правите, пък всички останали да са грешните и грешащите. Правите ли разлика между употребените от мен думички?... Дано!

В книгите на Гайд нещата са изяснени за тези, които искат да са им изяснени по този начин. Тези, обаче, които търсят Истината, задават въпроси и си чакат отговорите на тях, защото знаят, че Няма Истина за частно ползване! Има истина меродавна за всички! Така че, не се опитвайте да я приватизирайте с частното си мнение! Е, вярно е, че всеки има право на мнение, но както често обичам да казвам, то е като задника - всеки го има, но не всеки му отива да си го показва... Надявам се да съм разбрана правилно.

Тук (в тази тема) спорим за историческата достоверност на "откритието". Ако имате достатъчно доводи да защитите онези "открития" по-горе, направете го, НО с факти, а не с алабалистика! "Москва не вярва на сълзи", аз - също. На кухи убеждения и безпочвени подмятания и обвинения - още по-малко! Така че, следващия път, когато решите да НИ убеждавате в нещо, спестете си слабите опити да се упражнявате в рИторика и го направете с верности и достоверности, та ако трябва да препишете тук всички египетски и тракийски йероглифи заедно!

А сектите не ме интересуват - има ли ги, няма ли ги, кой ги е създал и кой ги е измисли!

Жалко само, че “Докато (в тази страна) има телета, ще има и касапи”!...

И последно, Бог вижда, драги ми анонимнико, не се заблуждавайте, че сте невидим и, не ние, Той ще ви съди – по вярата и по делата! И не си мислете, че го казвам от религиозен фанатизъм, неееее – ваше право е сам да изберете пътя и на вярата, и на делата си.
Аз просто ЗНАМ, че има БОГ и че ТОЙ съди (и в момента) и ще ни съди!

Ще завърша пак с “личното си мение” под черта в горния постинг - Бог да бди над България и чедата й!
цитирай
50. анонимен - хх
17.12.2010 14:09
Всъщност точно за това се включих в спора, понеже се дразня, като някой плюе по нещо, което дори не си е направил труда да проучи.

Надявам се не говориш сериозно за това с египетските йероглифи и не си мислиш, че нещо, което е написано в 4 книги може ей така да се копи-пейстне и докаже на две на три? (все пак аз не съм дзвер, той така лесно "доказва").

Реално ако наистина ти пука за истината сама ще си направиш труда да не съдиш на лице, а да прочетеш книгите, източниците посочени там и препратите към други автори, и ще видиш откъде е тръгнал автора и на базата на какво е направил това откритие и изследванията му в тази посока.

Като това няма да ти даде "абсолютната" истина, но поне ще то покаже още една възможност. Най-малкото.

Като така ще си спестиш и неуместните коментари, които твърдят абсолютно неверни неща относно книгите и автора....

Всъщност единствения Месия, който той разглежда е Христос и то както е описан и разбиран от първите християни, много преди християнството да стане посредствена институция, която държавата да използва за контрол.

Въобще откритията му абсолютно преобръщат представите за мисленето на древния човек, за вярата му, разбирането му за света, много по-различен от материалистичния поглед, който се базира на съвсем различен подход.
цитирай
51. kleotemida - Имаш много поздрави за "преобръщането"!
17.12.2010 20:03
анонимен написа:
Надявам се не говориш сериозно за това с египетските йероглифи и не си мислиш, че нещо, което е написано в 4 книги може ей така да се копи-пейстне и докаже на две на три? (все пак аз не съм дзвер, той така лесно "доказва").

Напротив, говоря абсолютно сериозно. Не знам кой си и кой не си, но имаш достатъчно поле за изява. И, за да не те затруднявам много, ще те помоля да ми разясниш само как множественото число на бог - богове – трикратното изображение (единият от начините за мн.ч.) на йериглифа за бог – онези три знаменца (няма да питам за посоката им, ще приема, че траките са писали с някои огледални (май повечето) на египетските йероглифи) биде разтълкувано като “триединния бог”? Как “отците/бащите” (мн.ч. на отец/баща) се транслира в “отците/бащите от четирите посоки”? Няма да коментирам, че йероглифът за син е доста различен от този, който е посочен в пиктографския речник на Гайд – верно пак е птичка, ама доста по-различна. И след като аз пълния лаик виждам с помощта на няколко нет програмки “проблемчета” тук и там в “превода”, какво ли остава за специалистите в областта на египтологията и йероглифите.

анонимен написа:
Реално ако наистина ти пука за истината сама ще си направиш труда да не съдиш на лице, а да прочетеш книгите, източниците посочени там и препратите към други автори, и ще видиш откъде е тръгнал автора и на базата на какво е направил това откритие и изследванията му в тази посока. Като това няма да ти даде "абсолютната" истина, но поне ще то покаже още една възможност. Най-малкото.

И, понеже реално ми пука за истината си направих труда и порових в йероглифите (а в нета има и граматика, и транслатор, и кратка образователна програмка (не на български/), така и не разбрах как “гръбнак”(анатомично) изведнъж стана “Тракия” и се появиха още толкова много синонимни йероглифчета на “тракийски”?
Виж, за истината не си прав, даде ми я... :)))
Както и не си прав, че съдя “на лице” – не, съдя на... “поведение”...

анонимен написа:
Като така ще си спестиш и неуместните коментари, които твърдят абсолютно неверни неща относно книгите и автора.... Всъщност единствения Месия, който той разглежда е Христос и то както е описан и разбиран от първите християни, много преди християнството да стане посредствена институция, която държавата да използва за контрол. Въобще откритията му абсолютно преобръщат представите за мисленето на древния човек, за вярата му, разбирането му за света, много по-различен от материалистичния поглед, който се базира на съвсем различен подход.


Е, не биваше да ме караш да ровя, коментарите оттук-нататък ще са доста уместни, ама и доста нелицеприятни... А от това, с което се сблъсках по-горе нали разбираш, че няма как и на йота да хвана вяра за останалото, което се опитваш да внушаваш???...
цитирай
52. sparotok - Напълно съм съгласен с теб - Прик...
17.12.2010 20:53
Напълно съм съгласен с теб - Приказка ли е, не е ли, но Бог да бди над България и чедата ú!

цитирай
53. d3bep - :)
17.12.2010 21:43
Анонимните играчи са голема работа :)
Лошото е, че се пазят от моя блог. Сигурно се боят да не ги разкконспирирам.

Значи кво викаш? Ако те интересува истината, нема да вярваш на ДЗВЕРА а ше си купиш четирите тома на Гайд...

Поздрави! Ше си ги купа! И той има нужда от проститутки и ес класа!
цитирай
54. kleotemida - Анонимните играчи са голема работа ...
17.12.2010 22:09
d3bep написа:
Анонимните играчи са голема работа :)
Лошото е, че се пазят от моя блог. Сигурно се боят да не ги разкконспирирам.

Значи кво викаш? Ако те интересува истината, нема да вярваш на ДЗВЕРА а ше си купиш четирите тома на Гайд...

Поздрави! Ше си ги купа! И той има нужда от проститутки и ес класа!


Да, бе, направо! :)
ГОркият! Намерил и той църква, в която да се кланя...... :)))))
цитирай
55. анонимен - :-). хх
17.12.2010 23:08
"И след като аз пълния лаик виждам с помощта на няколко нет програмки “проблемчета” тук и там в “превода”, какво ли остава за специалистите в областта на египтологията и йероглифите."

Точно в това ти е проблема, че си мислиш че йероглифите са като иконките на компютъра ти и с една две програмки ще преведеш неща, от които дори си нямаш и понятие колко са сложни :-).

В блога на дзвера не ходя, понеже дори няма на каква основа да се спори или дискутира относно аматьорските му разсъждения. Нека си седи в кочинката, както виждам и от циничното му държание, кочината е и в устата му най-вече.

kleotemida , нищо не внушавам, просто ти написах, ако те интересува как автора на въпросната книга е достигнал до въпросните неща може да си намериш книгите и сама да видиш, но това е само, ако те интересува истината за въпросното нещо.

Въпросите, които зададе си имат отговорите, но нямам нито времето, нито желанието да отговарям, на човек, който вече си е направил мнението, базирано на жълти вестничета и малоумни блогъри:-).

Разбира се, класическата приказка, че в ада при казана с българите няма пазач, защото те сами се дърпат едни други надолу в кочината;-).
цитирай
56. d3bep - В блога на дзвера не ходя, ...
18.12.2010 10:59
анонимен написа:



В блога на дзвера не ходя, понеже дори няма на каква основа да се спори или дискутира относно аматьорските му разсъждения. Нека си седи в кочинката, както виждам и от циничното му държание, кочината е и в устата му най-вече.

Въпросите, които зададе си имат отговорите, но нямам нито времето, нито желанието да отговарям, на човек, който вече си е направил мнението, базирано на жълти вестничета и малоумни блогъри:-).

.

Ами решението е само едно.
Дигаш си анонимната дупара, оставящ ни тапирите тука по блоговете и си се прибираш при висшата класа и учените, които ги е страх да си споменат имената да не заслепят някого.

А, и не забравяйте на следващата научна сбирка да дръпнете и една мантра за наше здраве... Там литургия на тракийски език ли е, що ли...
Пиши на лични колко ше струва. АМа гледайте на мен да не ми дръпнете анатема...


Абсолютно съм циничен и даже и по лошо може да бъде :) Там където го заслужават.

Църква, и то секта, скрита зад псевдонаука....
Нема как да сме съмишленици, братко.

Поздрави!
цитирай
57. saradiva - Я сега да видим какво става тукааа:
18.12.2010 23:59
Анонимнико, ти кой си бе, батка?
От тяхната секта на "благородниците" си сигурно и си се наврял тук да изпълняваш поръчката на величайшото си гуру...
Слушай сега - сектата на Гайдарски НЕ Е измислица, анонимник! Написах ти - лично познавам женицата, която още не може да се отскубне от простотията им, наречена "Тракийска църква". Цяла книга мога да ти напиша, ама... няма смисъл... По-важна работа имам, ако имам време да пиша...
Ти какво знаеш за първохристиянството, че си тръгнал да се ербапчиш с някакви знания? Я си отвори блог и пиши. Или пък дай линк към онова, което твърдиш. Тук други анонимници няма, освен теб и всеки един от нас е написал какво мисли. Ти какво мислиш, освен, че си пазвантин на "богоизбрания" дългокоско със златните пръстени, а?

И като си толкоз наясно - я разкажи тук на нас, неведущите според теб, като как йерогилфът за "храм" изневиделица биде разчетен като "Тракия"?!?!?!?!?!

Размахваната от Гайдарския "Библия Бесика" засега е ясно, че е менте. Защото:
- Не е доказано че е автентичен препис, тъй като оригиналът го няма.
- Не е декодиран преписа според някаква азбука или според значението на символи и в този смисъл КАК Е ОПРЕДЕЛЕН ЕЗИКЪТ?!?!
- тогава как ще стане сравняването с езика на бесите не става ясно.

Как тогава Гайдарският твърди, че ПРЕДСТАВЕНАТА от него „Библия Бесика” е . . . .това което той, казва, че е?!?!?!

Е, хайде сега - ти си наред, Анонимник

цитирай
58. kleotemida - до 55. анонимен - И ме разсмя, и ме ядоса!....
19.12.2010 02:07
Ще започна с второто, защото е по-кратичко:
1.Предупредих, че с квалификации за опонентите не се доказва теза, каквато и да било!
2.Обидите към опонентите, и със, и без доказателствен материал, са достатъчен повод, за да се правят изводи за моралната “себестойност” и чистота на спорещият “не само на лице, но и на сърце”!
3.Тук не е btV и всеки следващ опит да обидите някой от гостите на страничката ми, ще бъде последвано от “отнемане на думата”! Това е моят “дом” тук и ви препоръчвам да се държите прилично и подобаващо – във вашата кочинка можете да правите каквото си искате!
Сега да преминем на смеха:
анонимен написа:
Точно в това ти е проблема, че си мислиш че йероглифите са като иконките на компютъра ти и с една две програмки ще преведеш неща, от които дори си нямаш и понятие колко са сложни :-). Въпросите, които зададе си имат отговорите, но нямам нито времето, нито желанието да отговарям, на човек, който вече си е направил мнението, базирано на жълти вестничета и малоумни блогъри:-).

Аз не мисля, че имам проблем :), както с иконките на компютъра, така и с йероглифите. Без да споменавам, че дори не съм правила опитит за превод. Само се възползвах от латинските индекси по конвенционално приетата международна система на GARDINER на египетските йероглифите, дадени срещу “тракийските” йероглифи, посочени от самия Гайд в пиктографския му речник + малко “странична” литература :). От там нататък нали разбирате, че съпоставката не е чак толкова безумно сложно действие? Не е и нужно човек да е гений, за да я направи. Че и да види “белите конци”. Но, за да Ви докажа колко съм отговорна към истината, отделих повече от 20 часа само за малка съпоставка. Съвсем лаишки видях как на куп египетски йероглифи е тропосана единствено ролята на сигли в “тракийския”, само дето нЕма нищо общо със същинския им египетски идиограмен смисъл, но пък за сметка на това са прикачени за индексите на Gardiner... Прав сте, иначе, мога да намеря книгите, ама дали искам... Щото не ми трябват жълти вестничета в случая, достатъчни се оказаха речниците и граматиките от нета....
цитирай
59. анонимен - ЕВГЕНИОС ВУЛГАРИС
19.12.2010 17:41
добар ден . ЗАЩО НОСИШ ГРЪЦКО ИМЕ...ЗАЩО КРАДЕТЕ ПАК ВУЛГАРИ ДОЛНИ..
ТРАКИА ИНЕ ЕЛЛИНИКИ...ЩЕ ВИ СМАЖЕМ КАТО БЪЛХИ..ПРОСТИ И ГЛУПАВИ БЪЛГАРИ...
ТРАКИТЕ СА СИ БИЛИ ТРАКИОТЕС..ВИЕ СТЕ ДРУГО - ВУЛГАРОС!
ТОЧКА.ТЕРМА ФИГЕ АПО ЕЛЛАДА..ВУЛГХАРОС ВАРВАРОС
цитирай
60. kleotemida - Я, и'но "трики, трики, мана му" минАло и нацапАло... :)))
19.12.2010 22:02
анонимен написа:
добар ден . ЗАЩО НОСИШ ГРЪЦКО ИМЕ...ЗАЩО КРАДЕТЕ ПАК ВУЛГАРИ ДОЛНИ..
ТРАКИА ИНЕ ЕЛЛИНИКИ...ЩЕ ВИ СМАЖЕМ КАТО БЪЛХИ..ПРОСТИ И ГЛУПАВИ БЪЛГАРИ...
ТРАКИТЕ СА СИ БИЛИ ТРАКИОТЕС..ВИЕ СТЕ ДРУГО - ВУЛГАРОС!
ТОЧКА.ТЕРМА ФИГЕ АПО ЕЛЛАДА..ВУЛГХАРОС ВАРВАРОС


Ти да не сбърка насеризоно "трики" с "траки"? М? И кой те излъга, че името ми е гръцко? Само щото окрадохте митовете и легендите на целия балкански полуостров, не значи, че и имената в тях са ваши. Елински са, но не и ваши.
Тракия ене елиники, ама грИкос йок еленики :)) За доказателство иди до огледалото и когато си видиш краката пораснали, а задника и носа намалели, да знаеш, че си станал елин - от онези, дето и с лупа да ги дирите сега, нема да се найдат. За Зевс-подобни или Аполон-подобни.... направи има да си мечтаете още поне 1-2 хилядолетия... или докато не почне масовата генопластика... :)))
Ай със здраве! Върви виж какво и откъде още можете да окрадете, че да си начешете клептоманията!...
цитирай
61. анонимен - хх
20.12.2010 14:09
Здравей отново Клеотемида!

Да определиш дали превода е точен на един древен език, мъртъв от хилядолетия, за който дори между научните среди няма единно мнение за някои от йероглифите и техните значения, като си хвърлила отгоре няколко погледа върху този и онзи речник е, с извинение, едно много наивно твърдение.

Не казвам, че не е възможно, но просто има много неща, които трябва да се вземат в предвид и ще ти отнеме не 20 часа, а .. години. Че то дори много по- близки като време езици имат проблеми с разчитането и разбирането на значенията, та какво остава за нещо толкова древно и на съвсем друг принцип.

Разчитането на писменост е разчитане и на начина на мислене на тези хора, на съзнанието им. Както за да говориш определен език, трябва да се научиш да мислиш на него.

Мога да ти дам един малък хинт относно йероглифа за Тракия и защо не е написан така в речника, който гледаш и отговора е много логичен.

Ами досега връзка Тракия-Египет и съпоставка на писменостите им не е имало.
Да не говорим, че до скоро се смяташе, че траките са били безписмен и необразован народ. За това няма и как да видиш, че това е Тракия в речниците, които използваш.

Де факто д-р Стефан Гайд разчита тракийската пиктографска писменост през по-късната египетска писменост и името на Тракия идва и от името на праотеца на траките според историческите извори за неговото име и съпоставка с египетските ранни надписи, които са открити и където се съдържат тези йероглифи.

Другото е, че дори и да се съмняваш за някои значения на йероглифите, пак си остава факта, че той е разчел най-древната писменост! И че тя се среща тук и предхожда тази в Египет. А за страничната литература, ами има много от нея и в книгите на самият автор и както казах хиляди пъти, може човек сам да провери, или да остане на по-повърхностно ниво.

Лек ден от мен!

:-).
цитирай
62. kleotemida - Здравей, анонимений 61 :)))
21.12.2010 00:03
анонимен написа:
Здравей отново Клеотемида!
Да определиш дали превода е точен на един древен език, мъртъв от хилядолетия, за който дори между научните среди няма единно мнение за някои от йероглифите и техните значения, като си хвърлила отгоре няколко погледа върху този и онзи речник е, с извинение, едно много наивно твърдение.
Не казвам, че не е възможно, но просто има много неща, които трябва да се вземат в предвид и ще ти отнеме не 20 часа, а .. години. Че то дори много по- близки като време езици имат проблеми с разчитането и разбирането на значенията, та какво остава за нещо толкова древно и на съвсем друг принцип.


Така е, но е толкова наивно и твърдението, че някой дотолкова владее и двата езика – древно-египетския (който е мъртъв и изчезнал от хилядолетия) и този на бесите (който също е мъртъв и изчезнал от хилядолетия, а според твърденията на Гайд, е предхождащ древно-египетския), че и да твърди, че те са аналози и едва ли не съвпадат, защото... Идеограмното значение + буквено-звуковото значение не са за поценяване - говоря за едновременност на значенията. 1.В повечето египетски йероглифи (от това, което успях да забележа за тези 20 часа) има доста голяма логика при избора на самата рисунка – самата пиктограма - с нейното идеограмно значение. 2.Ако древно-египетският език не съвпада с този на бесите (или не са поне дотолкова близки), няма как тези значения да съвпадат. Не съвпадат ли езиците (не са ли еднозначни), няма и как да има съвпаденията-откъси от “Книга на мъртвите” с такива от библия “Бесика”, за които се твърди, че съществуват. Зная, че за 20 часа нито език, нито писменост се научават, но пиктограми се сравняват (а това е една от силните ми страни :)))).). В случая възниква за мен следният парадокс. Ако пиктограмите на Гайд са верни и, давайки чрез тях ново значение на една част от египетските йероглифи, а на други “неидентефицирани” е открил значението, и не по-малко важно, новоизмислил е нови, как се случва “съвпадението”, да не кажа еднозначността, на текстове от библия “Бесика” с такива от “Книга на мъртвите”. Нали в крайна сметка, промененият смисъл/съдържание/значение на египетски йероглифи (като идеограма) само по себе си ще промени и съдържанието на самата “Книга на мъртвите”, а и ще промени букво-звуковото значение поне на тези с променен смисъл. Ще се окаже тогава, че “Книга на мъртвите” не е верна, че и не само тя, а след като тя не е верна, тогава за какво вярно съвпадение говорим? Дали имаш представа каква каша ще се случи със самата “Книга на мъртвите” и с всички разчетени надписи? Защото самата дума, ползвана за йероглифа, вече ще е друга (ако езиците не съвпадат) и ще е цяло чудо първата буква, а някъде и две, и три, да са еднакви с тази на новата дума (пак ако езиците не са много, много близки). 3.А такива нови смисли видях достатъчно за идеограмите на египетските йероглифи и то приписани им от Гайд. 4.На всичкото отгоре пиктограмите са ползвани като сигли (равно-означени са на думи или словосъчетания) за превода поне на това, което е “превел в ефир” (линковете по-горе в самия постинг) – плочиците, амулета и кивота – безбуквено, само на принципа “рисунка” = дума (или слововсъчетание). (Няма да коментирам, че някои от знаците съвсем не ми се видяха да отговарят на дадените египетски йероглифи като структура на рисунката, но това е друга тема). 5.А как е написана “Книга на мъртвите”? Само със сигли или са ползвани букво-звуковите значения на йероглифите? 5.За да има съвпадения на откъси от двете книги, значи пиктограмите (ползвани в тези откъси) да са идентични на съответните египетски йероглифи (в ответните откъси) и тези йероглифи да са ползвани само като сигли в “Книга на мъртвите”. Но, ако пиктограмите са идентични на йероглифите, това значи, че нямат “нов” смисъл и новите значения са грешни. Което пък значи, че горните преводи не са верни, т.е. сега пък библия Бесика не е вярна, ако са ползвани значенията на неверните пиктограми. И следователно отново няма как да има съвпадения с откъси от “кнга на мъртвите”. От всичко до тук излила, че всичко е една огромна, огромна стъкмистика...


анонимен написа:
Разчитането на писменост е разчитане и на начина на мислене на тези хора, на съзнанието им. Както за да говориш определен език, трябва да се научиш да мислиш на него.

Разчитането на писменост е разчитане на писменост. Не един и двама са се опитвали да разчетат йероглифите, със сигурност и египтяни, които най-добре знаят начина си на мислене, но не са успели, преди Шамполион да предположи, че не всеки йероглиф бил длъжен да има символично значение. Т.е. много йероглифи в един контекст могат да имат фонетична стойност, а в друг случай, същите знаци да са идеограми. Но в тези случаи, когато обозначавал това, което и изобразявал (т.е. когато йероглифът изразявал совето идеограмно значение, към него се добавяла кратка черта, назовавана детерминативна. Да, за да говориш един език, трябва да се научиш да мислиш на него и понеже г-н Гайд няма как да мисли на древно-египетски или на този на бесите, си е решил проблема с превода “картинка” = дума или словосъчетание. Пък то и в двата случая – и с идентични и с неидентични езици създава два парадокса, съдържащи в себе си поне по още един явно видим парадокс... и от лаици.

анонимен написа:
Мога да ти дам един малък хинт относно йероглифа за Тракия и защо не е написан така в речника, който гледаш и отговора е много логичен.
Ами досега връзка Тракия-Египет и съпоставка на писменостите им не е имало.
Да не говорим, че до скоро се смяташе, че траките са били безписмен и необразован народ. За това няма и как да видиш, че това е Тракия в речниците, които използваш.
Де факто д-р Стефан Гайд разчита тракийската пиктографска писменост през по-късната египетска писменост и името на Тракия идва и от името на праотеца на траките според историческите извори за неговото име и съпоставка с египетските ранни надписи, които са открити и където се съдържат тези йероглифи.

Проблемът с разчитането на Тракия не е в новото значение на йероглифа, а “купищата” йероглифи за Тракия, което само по себе си пак е парадоксално, още повече, че е приписано ново значение на също толкова египетски йероглифи. Да повтарям ли отново цялото горно изложение с парадоксите му или да не го повтарям??? :))))

анонимен написа:
Другото е, че дори и да се съмняваш за някои значения на йероглифите, пак си остава факта, че той е разчел най-древната писменост! И че тя се среща тук и предхожда тази в Египет. А за страничната литература, ами има много от нея и в книгите на самият автор и както казах хиляди пъти, може човек сам да провери, или да остане на по-повърхностно ниво.

Аз не се съмнявам, а дирекно казвам, че съм убедена, че нищо не е превел и нищо не е разчел. Поне не по начина, който е приложил. А и дори да може да се преведат артефактите през египетските йероглифи (което не отричам), преводът му е неправилен и нагласен. Както съм и убедена, че в този случай страничната литература е само колкото да “подплати” добре нагласената стъкмистика...

Лека нощ от мен! :)
цитирай
63. d3bep - Да определиш дали превода е ...
21.12.2010 23:28
анонимен написа:


Да определиш дали превода е точен на един древен език, мъртъв от хилядолетия, за който дори между научните среди няма единно мнение за някои от йероглифите и техните значения, като си хвърлила отгоре няколко погледа върху този и онзи речник е, с извинение, едно много наивно твърдение.

Прилично съждние, макар и основано на видимо невежество.
Само дето ,ако ти разсъждаваш така нема да е лошо да проумееш собственото си разсъждение.
Вие изскачате с превод.
Ха сега приложи горното разсъждение за себе си.

При това - малоумен, за балами превод.
Не е чудн оче си постресиран от мене и гледаш да минеш там където ти се струва че можеш.

Охлювният йероглиф не е за храм ,а за двор или дом. Соколът изобщо няма такъв прочит, без да говорим че птицата трябва да бъде стилизирана на йероглифът , прекаран като Сокол всъщност е очевиден лешояд.

По лошото е че и със сокол преводът е грешен ,ама хайде да не задълбаваме.

Бегай братко, чети, учи повече, проверявай.
И като разсъждаваш проверявай си предходните разсъждения.

Здраве!
цитирай
64. анонимен - хх
22.12.2010 15:31
Клеотемида, проблема в спора с теб е свързан с това, че се опитваш да обориш нещо, с което не си запозната, дори си нямаш и идея какви точно тези разгръща автора в книгите си. Това е и проблема на сарадива, с въпросите, които тя задава. Които си ги има обяснени съвсем ясно.

За грешни въпроси няма правилни отговори.

Това съм го забелязал с много от противниците на това разчитане. Че те реално не са си направили труда да прочетат и вникнат, но отхвърлят на база на предразсъдъците си или кой знае какво.

За пиктограмите в Тракия и техния по-късен аналог в египет също не виждам какъв е проблема или парадокса. Да не говорим, че има ранни плочици в египет, където йероглифите са също с такава стилистика, понеже са и по-близко до "извора си" ( отпреди да се стилизират). Между другото и чрез разчитането на йероглифа за Тракия стават ясни по нов начин и много пасажи от книгата на мъртвите както и много други текстове.

Иначе дзвер може да не ме счита за брат, понеже с животни не съм брат, само с човеци може да съм брат ;-).

цитирай
65. анонимен - Писах тук веднъж, после доста време ...
23.12.2010 00:38
Писах тук веднъж, после доста време не успях да погледна коментарите. Сега виждам, че върви някаква заблуда, че всеки, който не си е направил труда да си сложи ник и се появява като анонимен е едва ли не един и същ анонимен. Дори има упрек защо не се пише името. Това е абсурд. Първо всички са анонимни в мрежата, тези с никовете също, докато не ви видя очите, образно казано и три имена да пишете все сме анонимни. Идеята е да обменяме мисли, очевидно, с уважение един към друг, както желае и Клео. Реплики от сорта на ние и вие, кои сме ние, кои сте вие??? Абсурд.
Още един абсурд е, че повечето от негативните коментари за книгите идват от хора, които очевидно са възприели почти 100% от написаното в тях, дори подсъзнателно кръгозорът им се е разширил чрез тази информация, в същото време търсят да омаловажат заслугата на автора, дори да го изкарат сектант. Защо у нас хората, които имат подобен принос не са оценени? Кой от нас разговаряше на тази уникална тема преди да излязат от печат книгите? Не е ли това достатъчен повод да се ценят тези хора заради положения труд? А който иска да има и той принос към историята, ами нека принася. А дзвер да не би да се опитва да се докара той първоизточник на тези истини?
Най-важното сега е да подкрепим осветляването на истинската си древна история и после да се препираме за подробностите. Действително сега е историческият момент да се направи това, има моменти, които ако се изпуснат, трудно се дава втори шанс.
Толкова ли не можем да се обединим около тези открития, поне дотолкова, доколкото всички сме съгласни, че сме траки,че имаме най-древната история в Европа, че сме дали и ние нещо на света, всъщност най-важното! Нека сега се преборим с гърци, македонци, румънци, турци, които протягат ръце към нашата история, а не да им помагаме с караници помежду си.
Относно понятието секта, искам да припомня, че то би могло да бъде давано само от вярващи хора спрямо вярата на други хора. То не касае светските закони, нито науката, нито нас.
цитирай
66. kleotemida - Анонимен 64, не зная дали вие имате ...
23.12.2010 10:31
Анонимен 64, не зная дали вие имате проблем с мен, но аз нямам проблем с вас. Дали се опивам да оборя нещо? Не. Ако се опитвах, нали разбирате, че щях да „подхвана” съвсем методично страница по страница тези „прословути” книги. Но за сега не мисля да го правя, защото колкото повече се шуми по въпроса, толкова повече реклама се прави на г-н Гайд и скалъпения му превод, а нямам никакво намерения да играя за неговия отбор дори и като опонент. Що се касае за идеята на тезата на автора, че имам представа, имам. Нещо повече, ясна ми е и мотивацията му. А да ме обвинявате в предразсъдъци, не мисля, че сте прав. Ако проследите всичко написано от мен под постинга, смятам, че съм била достатъчно обективна (от моя гледна точка) към всички участници в спора и към самия автор на „откритието”. Но хайде да не ми говорите глупости и да се опитвате да ме накарате да хвърлям залудо пари, за нещо, което е (меко казано) „недоразумение” в подходите за такива преводи, да не отида по-далеч и да кажа отявлен опит за фалшификация. Защото имам основание не да го вярвам, а да съм убедена в това (не зная дали правите разлика между вяра и убеденост). Без да коментирам факта, че се опитвате да изключите от цялото „дело” водещото участие и влияние на Тракийската църква в мотивацията на автора. А секта или цъква в този случай за мен е без значение, но че тя съществува е факт и то изкаран „под прожекторите” от братя Гайд чрез собствения им сайт (http://www.trakia.org/index), където, ако поразгърнете страниците, ще намерите материали и за нея. И този факт, „навързан” за всички останали от „превода” води до много нелицеприятни (за автора) изводи. Говорите за еднаквост в стилистика на писането на нашите плочици и по-ранно-египетските. И какво от това? Стил на писане все още не значи еднакво писмо и аналогичен език, защото стилът на писане спокойно може да бъде отнесен към шрифта на писане (нали знаете какво е шрифт? Мисля, че пишейки от компютър, все пак би трябвало да знаете...). Аз, обаче, ще кажа няколко по-простички неща – да речем няма да ползвам претенциозната дума - стилистика, а структура - на самите рисунки, т.е. всички онези издълбани знаци и тяхнато аналогизиране на някакви известни йеролифи или на новосъчинени по метода на подобността (някъде и подобността липсва, но това е друга тема). Та тази структура (не стил – за стила ще поговорим друг път, а съставните знаци и елементи от тях), според мен, а и не само според мен, видимо несъответстват на „подбраните” от г-н Гайд египетски йероглифи. Дотолкова е голямо разминаването при някои „аналози”, че „белите конци” на съшиването е повече от видимo дори в тези „дребни” преводи на двете плочици и амулета. И това не би го видял еднствено предубеден към истината и пристрастен към „преводите” на Гайд човек, т.е. човек, който не иска да го види. За „новата светлина” на пасажи от „Книга на мъртвите” не искам и да говоря, защото това според мен си е чист опит да обидите интелекта ми. Нали не мислите, че бих се „вързала” на това?
А иначе, не е зле да отворите тълковния речник и да се запознаете с всички съдържания на думите „звяр” и „животно”, че и да видите малката разлика между тях. Всъщност, не се и oчудвам, че не я знаете и виждате, след като не правите разлика между доста по-видими различия. След всичко гореказано, само ще добавя, че такъв начин на „превод” на думи е доста показателен защо сте толкова „привързан” към твърденията на Гайд. Едрият тегел (шев), обаче, е твърде показателен за липсата на задълбоченост и отговорност и в свободните съчинения на Гайд, и във вашата подкрепа...
цитирай
67. kleotemida - Анонимен 65, съжденията ви са, меко ...
23.12.2010 10:47
Анонимен 65, съжденията ви са, меко казано, твърде парадоксали. Как бих могла да покрепя нещо, само защото трябва да „се преборим с гърци, македонци, румънци, турци, които протягат ръце към нашата история”, било то безсмислица, инсценировка или явна лъжа (или всичко това заедно)? Да се обединим предлагаш? Около какво? Около скалъпените с бели конци стъкмистики на Гайд? И това ли трябва да дадем на света? Ако сме опрели да дадем точно това на света, то по-добре да се затрием от този свят и да не даваме нищо. Макар че и без измишльотините на Гайд сме дали достатъчно на този свят... та нема нужда да опираме до него... Говориш ми за „принос”, какъв точно е? Я ми го напиши. Но вземи да изчистиш популистичните препратки като, „разширил кръгозора”, „кой говореше за това” и подобни дивотии. За мен принос е дума, която има друго значение (както и в Библията, както и при Гайд) - „принос” значи „дар”. Та с какво точно ни „дарувА” Гайд с тези си „уникатни” писаници? Щото аз не видях никаква уникалност, освен опит да се създадат свещени писания за собствената му църква. А относно понятието секта, запази си съжденията за себе си. Защото, когато една наука (ега си повишението, което дадох на тези „жълтавини” на Гайд) е с цел да обслужва тясноцърковни интереси и се опива да повлияе върху светските закони чрез религиозни внушения, не ще да е нито толкова безобидно научна, нито пък ще е светска наука. Анадън му?
цитирай
68. d3bep - Не, то е ясно що не си пишете името и че ...
23.12.2010 19:11
Не, то е ясно що не си пишете името и че няма да го напишете, излишно е да обяснявате.
Естествено че не казвате истинската причина.

Както и аз е излишно да ви обясняваме кое как се чете... Аз ви казах, Клео цяла статия ви е написала.
Определено спорим със секта, няма да се откажат, по - хубаво махни ако искаш временно анонимните от коментарите , Клео ако ти пречат, и спираме да пишем по тая тема.
цитирай
69. анонимен - хх
24.12.2010 11:18
Двзер се стресира нещо;-).

Клеотемида, съжалявам, ама според мен просто си предубедена.

Аз лично разглеждам книгите, които са излезнали от този автор, в какво вярва си е негова работа, както никой не може да ти отнеме свободата на мислене.

Факт е, че с откритията му много клики се почустваха застрашени, стана ясно, че траките си имат традиция и то писмена и много други неща свързани с културата им. Реакцията срещу твърденията, които, съжалявам, ама са подкрепени със много добре обосновани доказателства, които може би някой ден е добре и критиците му да прочетат, вместо да чоплят повърхността.

Колкото до Тракийската Църква, за първи път съм срещнал този термин от Ганчо Ценов, където говори за българската църква оставена от апостолите, която гърците унищожават, обявяват за ерес (най-лесния начин да можеш със сила да подчиниш някой). Както виждам днешно време нещата не са се променили много.

Та така, спокойно, няма да ви притеснявам вече в блога.

За клеотемида трябва да припомня, че преди някой да се престраши да каже, че траките имат писменост (както вече много и от маститите учени почнаха с недомлъвки да твърдят), тракийската ни жилка не се коментираше.

Но както вече казах, няма как да се говори с предубеден човек, който дори не е чел това, което "оборва".
цитирай
70. d3bep - Колкото до Тракийската Църква, ...
24.12.2010 12:12
анонимен написа:

Колкото до Тракийската Църква, за първи път съм срещнал този термин от Ганчо Ценов, където говори за българската църква оставена от апостолите, която гърците унищожават, обявяват за ерес (най-лесния начин да можеш със сила да подчиниш някой). Както виждам днешно време нещата не са се променили много.

Мда, ясноууууу....
цитирай
71. анонимен - хайде сега...
24.12.2010 12:35
клеотемида, останах с впечатлението, че блогът е твой, че поводът за този разговор също. Сега ме учудва, че не желаеш да разговаряш на тези теми, дори като опонент! Ами ти си си точно опонент! Обаче е дълбоко погрешно да твърдиш, че говориш за тези книги, след като не си ги чела. Ти си чела други текстове, от които, както твърдиш, си се запознала с някакви факти. Задължително е да дадеш линк към това, което си прочела, за да е ясно кой за какво говори! Абсурдно е да говорим за различни източници, все едно е един и същ! Напиши си източника, от където си чела, все пак не си ги сънувала тези факти и тогава ще има смисъл разговора, иначе - не!
Относно имената, продължавам да не разбирам тази наглост. Мрежата свързва непознати хора, аз виновна ли съм, че не ме познавате? Писането на имена има полза, ако познавате всички българи в бг и чужбина. Познавате ли толкова милиона българи?
Относно тракийската църква, не знам какъв ви е проблема с нея. Откакто свят светува религии колкото искаш, навремето атеисти вероятно не е имало изобщо. От скоро някои хора повярваха, че са произлезли от маймуните, а останалите от хората изповядват хиляди вероизповедания, които живеят толерантно от векове, без да се сочат с пръст и обиждат един друг на тази основа. Така или иначе негативното отношение към вярата като цяло показва огромно тесногръдие, притежавано основно от хора, които твърде отскоро живеят в демокрация и все още не живеят в нея духовно, а чисто теоретично, а духовно явно са още в комунизма.
Забравяте също, че огромен принос към културата и историята ни имат точно такива вярващи хора, като Херодот, като отец Паисий, като Кирил и Методий и много други и че хрониките, летописите са се водили навремето от точно такива хора, в голяма степен по манастирите. Всякога духовните средища са били именно такива, средища на вярата и науката.
Твърдението, че двете неща трябва да нямат нищо общо е удивително тъпо и отрича цялата светла световна история и мнозина светли личности и автори.
цитирай
72. kleotemida - Анонимен 69 - не ми пречите, само не искам да обиждате хората, които пишат тук.
24.12.2010 13:21
Що се касае до "застрашените клики" - Да, прав сте!, така е. Много неща ще се променят, когато някой/и успее/ят да постави/ят траките на правилното им място. Не че сега тези неща не трябва да се променят в историята - не само нашата, но и световната. За всичко това вече има достатъчно доказателства. НО...! Това, няма нищо общо с Гайд и спора ни. Ние не спорим чии потомци сме, имали ли са траките писменост или не са, каква е ролята на траките в световната история и подчертано ролята им за човешката цивилизаия. Лично аз съм от тези, които смятат, че е крайно време на траките да се даде дължимото им от историята. Но това няма да стане през книгите на Гайд, вЕрвайте ми! :) Нито пък книгите на Гайд правят нещата по-лесни за "нов прочит" на историята на траките, още по-малко пък са уплашили "кликите" :). Точно обратното, дават достатъчно "хляб" в ръцете на тези, които са против това траките да заемат подобаващото им се място в човешката история. Така поднесените “открития” работят на ползу “кликите”... :). Да не говорим, че за мястото и ролята на траките в нашата и световната история, не пише първо вашият Гайд - писали са историци преди него, пишат по негово време, ще пишат и след него. Не му приписвайте първооткривателството на тази идея. Смешно е. Обвинявате ме в предубеденост... :)) Да, предубедена съм дотолкова, доколкото г-н Гайд си съчинява идиограмни значения на думи, чието значение идва от буквосъдържанието им - т.е. пиктограмите значат ОПРЕДЕЛЕНИ букви, а те образуват думата (дано да ме разбирате какво искам да кажа). Е, в следващата си статия съм дала такива примери, d3bep е доразяснил принципа, но пък вие там или не сте влезли да прочетете или си мълчите по въпроса. Не зная колко пъти да повторя (а и d3bep го повтаря няколко пъти), че йероглифното писмо не е рисунъчно писмо, т.е. нямаме "картинка/пиктограма" = "дума", имаме йероглифна АЗБУКА! Не зная кое му е трудното на това да бъде проумяно. Както и факта, че когато един йероглиф трябва да се "прочете" като дума (т.е. с идиограмното му значение), той ИЗРИЧНО се отбелязва с приет/ия/ знак. Не е сложно за проумяване, но виждам, че дори не искате да се замислите над това. И решавате, че щом нещо е написано в книга с много “доказателства”, то е вярно. Да, ама не! (както казваше г-н Петко Бочаров). И не е нужно да ми говорите за книгите, когато не искате да вникнете в “превода” на “дребните” артефактечета, откъдето е тръгнало всичко.
...Само дето преди един пилот да полети на космическа совалка, е нужно да е бил добър пилот на свръх скоростен самолет, че и доста да се е поупражнявал на тренажора... (Е, да речем, че нашите маааалки артефактчета са този тренажор...:).) Но пък, за да стане добър пилот на свръх скоростен самолет, нали си представяте през какво обучение е минал?... И в него не влиза само как “да върти шурвала”... :)))). Така че предубедеността ми е свързана не с Тракийската църква” (тя само ми изяснява мотива), а с това, че г-н Гайд не знае даже как се “върти този щурвал”. Да не говорим, че, изхождайки от преводите му, не знае и кое е щурвала... :)))). Та тъй... А църковни въпроси не искам да бистря. Кой коя църква унищожил – също. Свободната воля е дадена всекиму, умът – тоже, тъй че всеки да си се оправя с тях – колкото му стигат и колкото ИСКА да му стигат...
Хайде със здраве! Днешният ден е благоприятен за добри пожелания! И дано най-сетне да сте ме разбрали за какво говоря... :)
цитирай
73. kleotemida - анонимен 71
24.12.2010 14:02
:))))) Ами няма случай да не съм дала линк, но пък на никого не мога лично да натискам мишката на линковете, в т.ч. и вашата :)))). Може би искате линкове за това аз кое къде съм чела и от което изхождам за следващата си статия и за опонирането. (Кой ли пък цитира Уикипедията? :))).) Но ето ви ги - е, не е на български, но щом пък искате линкове /странно какво щеше да се случи, ако бях чела речниците и граматиката на книжен носител... сигурно щяхте да ме карате да ви ги скенирам :)))))/:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_hieroglyphs/german-Gardiner-list-translated
http://www.khemet.de/altaegypten/schrift/gardiner.html
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B3%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5_%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%84%D1%8B
(и всички линкове от тях)
http://aoineko.free.fr/

а линковете за “преводите” на артефактите на Гайд са дадени по-горе в статията.

Дано ви стигне желанието да ги прегледате поне :))).
А името ви не ме интересува, както виждате аз се обръщам с поредния номер на анонимния и ще ви помоля да си спестите думички като “наглост”, “тъпо” и прочие при следващо си влизане. Всеки има право на лично мение, но няма право на обидни квалификации!... Ясна ли съм? Дано!
Относно Тракийската църква казах, че не ме интересува, но тя изяснява мотивацията на автора. Ако не можете да го разберете защо и как, ей Богу, проблемът не е “в моя телевизор”... Нямам негативно отношение към вярата, точно обратното навсякъде изповядвам, че СЪМ ВЯРВАЩА. И като такава имам определено лично отношение към определени църкви и ученията им. Не можете, обаче, да ме призовавате да бъда толерантна към неща, които за мен не идват от “светлината”. Макар че тук в тези две статии и коментарите си към тях църковните въпроси и вярвания да не съм ги засегнала и на йота. Те не са били и не са предмет на обсъждане тук, така че не се опитвайте да променяте темата, моля! Както и без опити за евтини внушения – също!
анонимен написа:
“...огромен принос към културата и историята ни имат точно такива вярващи хора, като Херодот, като отец Паисий, като Кирил и Методий и много други и че хрониките, летописите са се водили навремето от точно такива хора, в голяма степен по манастирите. Всякога духовните средища са били именно такива, средища на вярата и науката.”

Хммммм, то тогава имало ли е други?????

анонимен написа:
Твърдението, че двете неща трябва да нямат нищо общо е удивително тъпо и отрича цялата светла световна история и мнозина светли личности и автори.

Моля, без примитивен популизъм! Това при мен “не хваща декиш”... Защото по вашата логика (в контекства на двете статии за писанията на Гайд) излиза, че кучето трябва да е най-добрият касапин...!
Хайде и на вас със здраве! :)
цитирай
74. анонимен - Клео, тъпотията и наглостта са к...
25.12.2010 13:10
Клео, тъпотията и наглостта са качества, които притежаваме всички в степен. А думите са дадени да назоваваме понятията - и добрите и лошите.
При целия ми опит с интернет нямам случай, в който да се правят гадни неразбираеми намеци на съфорумци по повод анонимност, като че пишат анонимни доноси, а не просто общуват. И ако си решила да бдиш за достойнството на гостите във форума, трябваше от тук да започнеш.Това вървя доста, преди аз да кажа, че е нахално.
По лошото е, че и ти обиждаш "гостите си", като правиш нещо по-лошо, отнасяш се с тях като тъпи и примитивни като цялостно отношение, личи в горния пост, което ако наистина си вярваща, трябва да знаеш,че не е подходящата мярка за мерене на хората.
Напълно добронамерено към теб като автор и без капка негативно отношение се опитвам да разбера за какво изобщо става въпрос. Аз не прочетох твоя текст в началото, понеже предположих, че е кратко резюме на книгите, които така или иначе съм вече чела. Има също доста подобни резюмета в нета и всички те се пишат от хора, които подкрепят откритията и са чели книгите. Нямаше как да допусна, че пускаш дискусия хем без да си чела, хем като опонент.
Сега ми се изясниха нещата. Предполагам, че целият проблем е свързан точно с вярата ти и идва от неприемането на факта, че траките не са езичници, за каквито са смятани, а са имали вяра в Бога. И това, вместо да те радва, като тяхна наследница, някак те притеснява, понеже вероятно се разминава с някакво канонично разбиране, прието от някъде другаде.
По тази причина се стремиш да обориш точния прочит на надписите, което е най-малкия проблем за историците, а другото ти е ОК. Този спор е теологичен май.
Но ако все пак вярваш в Божествения си произход трябва да се съгласиш, че това, което Бог е дал на хората след сътворението им преди около 7000 години, включая и образното писмо и проникновените знания за вселената и силите в нея, няма как да се побере в съвременните напъни за разшифроване на хора с линейна писменост и ЛИНЕЙНО мислене.
цитирай
75. анонимен - до автора
25.12.2010 19:37
Направих си труда да прочета всичко до тук, но единственото, което не разбирам е позицията на автора, ще помоля да напише какво точно му/й е мнението.
До към 20-я пост изглежда, че откритията й (допускам женски пол заради името) изглеждат много важни и ценни. По нейното мнение не трябва стойността им да се пренебрегва, дори ако има пропуски в разчитането, имало много хляб в това откритие или брашно или каквото там беше. Имайки предвид декодирането тя казва, че това е счупило кривите огледала, че е настъпило по мазола хората с кривите схващания и т.н.
Малко по-нататък същата авторка нарича авторът нечистоплътен като поведение, с което го обижда, а после изведнъж нарича цялата му фамилия мошеници, не е ясно на какви основания, след като във всички постове апелира за доказателства, а не за празни приказки ???
В крайна сметка декодирането в което имаше брашно за хляб става напълно неприемливо за нея, т.е., брашното изчезна.
И сега какво да пишем на това момиче, което не е заело самото то някаква стабилна позиция, за да може да се разговаря, а с всеки участник различно говори. Освен другото не е и ясно какви коментари очаква. На едно място пише, че търси историческа достоверност, добре. Обаче единствените доводи за достоверност са в книгите на автора, тъй като откритията са си негови, той лично е изминал пътя до тях и са твърде топли, за да има и други учени, които да излизат с публикации. А и в общи линии те ще са една крачка назад, понеже той явно от години работи по тези въпроси. Така че какви други доказателства и къде могат да се търсят, освен в книгите на автора и от кой друг да се чуят, освен от автора.
Та какво всъщност би удовлетворило авторката на темата, която търси доводи в интернет, а отказва да се запознае с доводите на човека, който от години е работил и е достигнал до декодирането.
Клеотемида, до тук само репликираш и то много противоречиво. Ти какво мнение имаш и какви стройни и достоверни доводи ще ни предложиш? Но и ние не искаме празни приказки
цитирай
76. kleotemida - анонимен 74 (т.е. анонимната) - въобще не ми "дреме" че си анонимна, спри да се газираш заради това, че ми образуваш вече нерви!
25.12.2010 22:44
О’к, щом думите са дадени да изразяваме понятия, особено такива думи като наглост и тъпотия, и аз ще си позволя да направя една “понятийна” квалификация – Е, те такава тъпотия, да не кажа малоумие, отдавна не бях чела. Сори, ама претенциите ти за “непримитивно мислене” яко издишат. И ще се обоснова. Твой извод: Щом аз се стремя да оборя превода на надписите от Гайд (е, до тук давам само несъответствията с йероглифното писмо на които се базира този превод), значи смятам траките за езичници и безбожници. Това си е направо "бисер" за логично мислене!... нЕмам думи... Или наистина, когато си писала си била много афектирана, за да направиш толкова безумно съждение, или наистина си малоумна, т.е. толкова си можеш. А относно това какво е дал Бог преди 7000 години, “иди се снимай”!!! Не си в час нито на темата, нито на фактите, нито пък имаш някакво понятие за какво иде реч. “Бог дал образното писмо”...! Бог може и да го е дал, ама я ми кажи като как точно аджеба изглежа това писмо в контекста на темата?! И кои точно историци го разчетоха? Гайд ли? Че той не е историк, още по-малко е пък египтолог... И колко линка от тези, които сложих тук отвори?! А направи ли си труда да прочетеш нещичко по същество?! Ако не си, изчезвай с общо понятийното си линейно мислене и докато не се оргамотиш по въпроса, не ми излизай с плоските и примитивни номера на нищо незначещата си албалистика! Проблемът е толкова далече от вярата, че само кон с капаци не може да го види. Става дума за йероглифна азбука, дрвно-египетска граматика и стилистика на йероглифното писмо! Достатъчно пъти го повторих, повече няма да се налага да го правя. Надявам се, че следващото ти влизане тук ще е изчистено от така видимата наглост и тъпота! И без изтъркани лафове, моля. Няколко пъти казах, че безсъдържателните общи приказки не ми минават! Всяка следваща проникновена малоумна изцепка ще бъде трита, докато коментиращият не започне да говори конкретно по въпроса, а не си служи с общи и нищо незначещи популистки думички! Като, да речем, твоите съждения за “подкрепата в нета”, “образното писмо от Бог-а” и тем подобни дивотии...
цитирай
77. kleotemida - анонимен 75 - нали не мислите, че съм грамофон и ще въртя една и съща плоча безброй пъти?!
25.12.2010 23:02
Отворете линковете "от нета" и вижте за какво става дума. И особено дадените от мен, защото те засягат същината на проблема. Прочетете и следващата статия (и това повторих няколко пъти, както и d3ber, но на някой май не му изнася да се произнесе там) и ще прочетете личното ми мнение. Да, в идеята има/ше "брашно", липсва/ше й маята. За да разбера защо, реших сама да се ограмотя по темата, т.е. поне по отношение на йероглифното писмо. От това, което прочетох, стигнах до извода, че всичко онова горе в статията е една плоска стъкмистика, съшита с бели конци, дотолкова, че и човек с елементарни познания, би забелязал стъкмяването и шевовете! Толкова на въпросите ви. Омръзна ми да водя общи приказки по тема, която си има конкретно заглавие и съдържание. И за да няма още безкрайно дълги общи приказки, колко пъти още да повторя, че в следващата ми статия това е написано?!... 5, 10, 20 или още 100???..
Там е и личното ми мнение, и малко "теория" на йероглифното писмо, и противоречията на превода на Гайд с него.

Аман от недочули и недоразбрали!... Ама пък с мение ... че и по позицията ми... Която в интерес на истината (вече) е доста стабилна :).
цитирай
78. анонимен - споко клео
27.12.2010 13:12
Такааа, очаквах повече от теб и аз не знам защо! Но и ти влезе в схемата, ще обиждам до дупка опонента, дано ми се махне от главата!
Как успя да натракаш едно след друго "издишаш, претенции, безумно съждение, малоумна, не си в час, снимай се (какво ли пък значи това), изчезвай, ограмоти се, плоски номера, алабалистика,кон с капаци, наглост, тъпота, малоумна изцепка, популизъм...) Това ли ти е конкретиката и доброто отношение, за които уж пледираше?

В моите постове единственото грозно нещо са твоите цитати и понеже това определено не е моят филм, най-спокойно ще подмина мръсната пяна и ще потърся някое здраво място да коментирам! Имаме новина. Ти не считаш траките за езичници!


Хубаво, но от къде разбра, че не са? От траките - хм, няма как. Не знаем езика им. От сведенията за тях от други племена - също, тъй като никой не е писал за това, а има пречупена версия ала гръцки митове и легенди за Дионисий, който знаем как се описва в комшийските творения. От учените траколози- също. Тъй като те погрешно считаха различните имена, с които траките са наричали триединния бог, като имена на различни богове, те говорят също за култ към слънцето и към природата, което си е езичество.
Едва сега след разчитането по метода на Гайд стана ясно, че тези имена, които свързваме с " уж езическите богове" на траките се отнасят всички до едно за триединния Бог, в който вярваме и днес. Поне аз, за теб не знам, предвид отношението ти към хората.
Но щом ти не приемаш именно това разчитане, от къде черпиш разбирането си, че траките НЕ са езичници? От кой извор?
Вторият що годе здрав момент сред плявата беше за разчитането на йероглифите. Линковете ги отворих, естествено, което няма да ме направи специалист по древноегипетски, нито теб, нито някой друг, който ги отвори. Аз съм филолог, владея няколко съвременни езика. Наясно съм, че ако дам линк към тяхната граматика, не мога да очаквам от който и да било да сравнява моите знания с тези на друг, ако има подобен спор. Гайд срещу едикой си!
цитирай
79. kleotemida - анонимна 78 - ако обичаш, не сменяй темата, а?! :)))
27.12.2010 15:15
Ще подмина "предговора" ти, не ми се хабят нерви и време за глупости... Да не говорим, че пак си минала “в полето” на общите приказки... :))
Та на въпроса за траките и религията им - е изповядввали са НЯКАКВА религия - тракийските могили и артефактите в тях достатъчно говорят за това. Но Каква? Със сигурност все още никой не знае, в т.ч. и аз. КОЕТО, не ми дава право да считам траките както за езичници, така и за неезичници. Толкова по този въпрос :) Между другото тракийските могили са един от изворите, от които може да се почерпи доста информация за вярванията им, но не това е темата.
Що се касае до "превода" на Гайд - не мисля че е направил какъвто и да било превод. И не мисля, че само и единствено, за да повярвам във вярата на траките в триединния Бог, трябва да вярвам и на превод, който за мен е доста фриволен (меко казано). Вярно, че няколко линка няма да направят никого египтолог, но тези няколко + още много няколко, в т.ч. и за времето, и артефактите от преддинастичния период, както и от първите династии (в т.ч. и на фараона Джер (Хор-Джер)) могат да дадат една добра представа за верността на превода. Като филолог не може да не си наясно, че при един превод не е необходимо да се преценяват знанията на превеждащия, а да се провери през съответните правила (азбучни, граматични и стилистични) верността на превода. И на базата на вече направените преводи да се преценят знанията на превеждащия. Такава е поне практиката във всички езикови обучения... (то и няма друг начин). Няма да коментирам, че езикът е (езиците са) едно от нещата, които се учат сравнително бързо (при желание), когато има разписани такива правила. И, след като изчетох дори един от учебниците по граматиката за студенти по египтология (наред с още много, много други неща), в “превода” на Гайд изпъкнаха доста “бели конци”. Явно ще си повтарям до безкрай, че в следващия си постинг съм дала разминаванията – и то светещи като семафори, но кой да ги види и кой да им обърне внимание. Не са малко фрапиращите недомислици, но най-фрапантният е отделен от другите – онзи прочут “превод” на думата “баща”. Ще дам само един-единствен пример тук (вече дадох достатъчно, където трябва). “Думата "баща" не случайно съдържа пиктограм за "нож" и "хляб". И до днес в българския се употребява: "Ти-баща, ти-майка, в тебе-ножа, в тебе-хляба!" [Гайд]. Само дето пиктограмата, която Гайд назовава “нож” не е “нож”, а съцветие на тръстиката и може да означва както буквата “и”, така и личното местоимение “аз”. Хлябът е “хляб”, ако е със съответния детерминатив иначе е буквата t (т) или определител за женски, т.е. нещо женско. Но пък “баща” е древно-египетската дума “Ит”, която видимо е образувана от буквата “и” на първия йероглиф и “t” от втория. Да обяснявам ли къде са “белите конци” или като филолог и сама ще ги забележиш???... При така направени “преводи” и на доста други пиктограми, то какво ли точно остава от “правилността” на превода на Гайд?!...
Иначе всеки има право да си вярва на когото си поиска – и на Гайд, и на Деникен, и на Ерчиван, и на още много, много други “учени” и учени...
цитирай
80. анонимен - Направо я махнете тази тема, тя не е коректно формулирана!
27.12.2010 15:36
kleotemida написа:
Отворете линковете "от нета" и вижте за какво става дума. И особено дадените от мен, защото те засягат същината на проблема. Прочетете и следващата статия и ще прочетете личното ми мнение. Да, в идеята има/ше "брашно", липсва/ше й маята. За да разбера защо, реших сама да се ограмотя по темата, т.е. поне по отношение на йероглифното писмо. От това, което прочетох, стигнах до извода, че всичко онова горе в статията е една плоска стъкмистика, съшита с бели конци, дотолкова, че и човек с елементарни познания, би забелязал стъкмяването и шевовете! Толкова на въпросите ви. Омръзна ми да водя общи приказки по тема, която си има конкретно заглавие и съдържание. И за да няма още безкрайно дълги общи приказки, колко пъти още да повторя, че в следващата ми статия това е написано?!... 5, 10, 20 или още 100???..
Там е и личното ми мнение, и малко "теория" на йероглифното писмо, и противоречията на превода на Гайд с него.

Аман от недочули и недоразбрали!... Ама пък с мение ... че и по позицията ми... Която в интерес на истината (вече) е доста стабилна :).


Е, най-накрая! От този отговор разбирам, че позицията ви по тази тема действително е претърпяла развитие, както и предположих. Първоначалната ви позиция е позитивна, заявена в коментарите, а не в изложението, което е копи-пейст от сайта на Гайд, без никакъв личен коментар, а настоящата е изразена в съвсем друга тема, а не тук. Браво!
За капак вие обиждате гостите си в глупост, че не разбират нещо, което не е написано в изложението на темата. За влизащите тук тази тема няма смисъл, за да има е нормално да бъде заявена правилно актуалната ви позиция именно там, а не в последните коментари или още по-лошо - в друга тема.
Ние гостите не сме длъжни да четем всички коментари, да не говорим за целия ви блог! Говоря на човек, който си е спестил дори четенето на книгите, които обсъжда!
Формулирайте коректно тази тема и не губете времето на хората да гадаят защо изобщо сте я пуснали, че и да търпят обиди
цитирай
81. анонимен - малко "историческа" теология, която се надявам да приемеш
27.12.2010 16:50
Вече можем да говорим. Но аз ще оспоря достоверността на учебниците, на които се облягаш. С теологични доводи.
Йероглифното писмо за мен е продължение на творението, като цялото творение изразява космически същности. Всяко растение, животно, образ има някакъв еквивалент в духовния свят и духовен смисъл и е повече от това, което се вижда. Не случайно се казва за Адам, че познавайки същността на тези творения им е дал имена.
Също такъв смисъл има и в йероглифите, в които са запечатани тайните на живота и битието ни, поне за мен те са божие писмо към нас. Но аз не знам, като Адам, каква е същността на едно животно, не бих могла да му дам име! Така и трудно бих разгадала смисълът и на нарисувания образ на същото животно.
Това са неща, които са дадени на човек да се взира в тях цял живот и да търси дълбочините на познанието. И пак да търси и пак и пак и до дъното няма да стигне! Бог ни е дал образи, понеже образите не подлежат на чак такова изкривяване, като тълкуване, каквото наблюдаваме в речта.
Вярвам че това, което може да се намери по нашите земи, особено най-старите надписи, не са чертички и точки, а готово завършено писмо, което изразява готови формули за живота, които не са плод на човешки творчески напъни! Също и хората, които са ги писали, са изразявали себе си единствено до толкова, че да проявят отношението си.Това писмо със сигурност се е развивало от по-сложно към по-просто, "по-линеарно". Според мен в началото е имало само образи! И точно такава е плочката и тези обозначения, които търсиш, вероятно се срещат в по-нови текстове, към които е някак натъманена граматиката, която се изучава.
Така че за мен образното писмо отпреди 7000 години не може да се вкара в тази граматика.
А кой дава разшифроването? Класически учени, които нямат никакви духовни откровения. Като Овчаров, който като види триъгълник го счита за полов триъгълник. И така дава и смисъл на този знак. Понеже и през ум не му минава, че траките не са писали за секс, а за пътя към небесния свят
цитирай
82. kleotemida - анонимен 80 - да не би да ви пратих лично телеграма да влезете в темата?
27.12.2010 16:56
Темите си ги подбирам аз, както и "стлистиката" на повествуванието. Както и кога и по какъв начин да изразя позицията си. Нима си присвоявате правото да решавате вместо мен как точно да си "подреждам мебелите у дома"?!

Що се касае до обидите, въползвах се само от "механизма на понятията", подсказан ми от един анонимен, който си позволи недопустимо поведение и го оправда... а след това се обиди. А дали са за капак или не-капак, но "капаците" са само и единствено мое право в блога ми! Мисля, че това е ясно по подразбиране :).

А вие, гостите, четете каквото искате, но ако толкова имате желание да коментирате и спорите, действията ви трябва да бъдат съобразени с моя начин на изложение. Ако не желаете да се съобразявате с това, просто си спестете менението. Нали разбирате, че ще мога да го преживея?... :))) Защото времето всеки сам си го губи, т.е. сам решава как ще го употреби - дали тук, дали другаде...
цитирай
83. kleotemida - анонимна 81 - в отговор ще сложе един цитат (само за да не си помислиш, че опростявам нещата с Гайд)
27.12.2010 17:06
“Д-р Ричард Медоус от американския университет в Харвард оповести през април 1999 г. сензационно откритие от Харапа (Пакистан) — 5500-годишна, непозната до момента писменост, напомняща минойското линеарно писмо.

Малко преди това директорът на Deutschen Archaologischen Institute in Kairo (DAIK) проф. Гюнтер Дрейър предостави на световния печат актуална египетска находка, която обърна досегашната картина за развитието на йероглифното писмо с главата надолу. В Горен Египет изследователи намерили 270 глинени плочки и съдове с образно писмо.

Според тези плочки развитието на йероглифното писмо е с няколко века по-старо, отколкото научният свят предполагаше досега. Когато на Берлинския конгрес по египтология през юни 2000 година професорът започна отново да класифицира тази нова находка в схемите на научната догма, той беше потресен от една реплика. Американският пилот Джордж Къмингам само месец преди това открил 9000 годишни скални надписи на 40 км южно от Кайро, които излиза, че са още по-стари от досега известните. Египтологът д-р Мохамед ел-Сакхир от египетския център за Древни езици и култура класира знаците в три епохи:

1) 7000 година пр.Хр.
2) 3000 година пр.Хр.
3) без класификация.

Излиза, че историята за развитието на писмеността трябва да бъде пренаписана! Но понеже на тези изображения освен йероглифи има божествени персонажи и ловни сцени от късната каменна ера, египтолозите настояват за времева децентрализация на периодите. Третата особеност на скалните изображения обаче напълно обърка египтолозите: това бяха текстовете, които напомняха тези на Дрейър и този факт промени датировката на заселничеството около Нил. Освен това между тях има и такива писмени знаци, които се причисляват към цивилизацията на Маади. Тези символи представляват нарисувани с линии човечета или картинни изображения. Безсмислено е предположението на част от египтолозите, че всички художници на графити от каменната ера от последните 9000 години са се събрали преди 3500 години на едно и също място, за да надраскат своите рисунки върху някаква почти нищо неозначаваща скала!
Дори по времето на палеолита е имало йероглифи по скалите и пещерите и до края на Римската окупация на Египет те още се използвали. Учудващото при йероглифите е стадият им на развитие. При тях не става дума за обикновено образно писмо, а за напълно оформено сричково писмо, състоящо се от повече от три хиляди знака. Образното писмо по принцип позволява два варианта за изразяване:

1) с действителен образен шрифт (пиктография), или

2) със символичен образен шрифт (идеография).

„Пиктографията“ е непосредствената форма, която използваме още като деца.

Когато например искаме да предадем думите „слънце“, „къща“, „дърво“, ние рисуваме оцветен кръг, квадрат и овал с една линия. Но за абстрактни понятия този начин на изразяване се оказва неподходящ; тук трябва да се намеси „идеографията“. Символният образен език днес например се използва в уличното движение, на гарите, летищата или в табелките на занаятчийските фирми. В речниците от миналия век към някои думи дори имаше приложени идеограми, и е интересно да се отбележи, че когато е описвана диалектна дума, към нея бе прилагано изображение на бесилка. Много древни народи — като китайците, месопотамците или мезоамериканците, са наясно с идеографията. Фараоните пък имат фонограми, които могат да пресъздават прости фонетични стойности.

Но при примитивните племена на ранния Египет не могат да бъдат открити никакви предшестващи фази, на базата, на които да се е развило йероглифното писмо.”

Излишно е да коментирам, нали???... Съжалявам само, че няма как да подчертая последното изречение от цитата.
цитирай
84. анонимен - Но при примитивните племена на р...
27.12.2010 18:07
Но при примитивните племена на ранния Египет не могат да бъдат открити никакви предшестващи фази, на базата, на които да се е развило йероглифното писмо.”

Това ли искаше да подчертаеш? И с какво това би противоречало на написаното от мен? Между другото благодаря за статията.
Когато определиш кой точно факт искаш да ми изтъкнеш и какви изводи си правиш, пиши отново.
Теорията на Гайд, подкрепена с писмени исторически източници в книгите му е, че тракийски племена се разселват в Египет и дават началото на именно тази египетска култура, за която говорим, която няма как да е стартирала от нулата в Египет, понеже началото й е по нашите земи. По тази причина артефактите в България се дешифрират през Египетските йероглифи, понеже ги предшестват. Също част от текстовете по пирамидите се откриха из нашите гробници, но това е подробно описано в книгите.
цитирай
85. kleotemida - Изтъквам ти факта, че няма "...
27.12.2010 18:29
Изтъквам ти факта, че няма "преливане" има директно азбучно писмо/писменост, а не рисунъчна писменост. Изтъквам точно грубия факт на буквализирането на пиктограмите само като идеограми от Гайд и точно това разминаване в преводите му с йероглифната писменост. Акцентирам и на датировката, която е и по време и преди датировката на "неговите" плочици и амулета. Не го ли разбираш? Всичко това противоречи на неговото твърдение, че е направил превод (и то тракийски, и то през йероглифната писменост), а не на твоето теологично тълкувание. Все пак "споря" по преводите му, а не по това "Как бог Тот създаде писмеността"... :)))
цитирай
86. анонимен - Учудващото при йероглифите е ст...
28.12.2010 09:54
Учудващото при йероглифите е стадият им на развитие. При тях не става дума за обикновено образно писмо, а за напълно оформено сричково писмо, състоящо се от повече от три хиляди знака. Образното писмо по принцип позволява два варианта за изразяване:

1) с действителен образен шрифт (пиктография), или

2) със символичен образен шрифт (идеография).

Ето това е по точния цитат!
Оказва се, че за авторът образното писмо е обикновено, а сричковото - по сложно от негова гледна точка и от там изненадата, че е открито и такова писмо, напълно развито, наред с обикновеното за него образно писмо! За него сричковото писмо е стадий! Втори стадий след образното! Както той обяснява, за него е най-просто рисуването на картинки, което е началният стадий. А висш пилотаж му изглежда владеенето на "по-линейния" така да го нарека вариант.
Всичко това означава единствено, че древните са владеели и двете форми на писане - и по-простата (дали!) и първоначална като стадий на образите и вторият стадий - сричковото писмо. Всичко това налива вода и в моята мелница, когато твърдя, че не виждам проблем плочките да са написани изцяло с идеограми, тъй като изразяват божествени същности, за които ИМА такива идеограми от най-древни времена и не се налага друг вариант на изобразяване! Това поне може да накара някой от историците маймунопоклонници да се замислят на кой етап маймуната се е осъзнала така! Както и да е. Според мен сричковото и като цяло фонограмното писмо се е използвало, за да изразяват хората свои мисли, да изписват собствените си имена и история!
Но за божествените свещени текстове, това не е било необходимо, тъй като съвсем съзнателно са предпочитани идеограмните образи! Както вече казах, там не настъпва изкривяване в смисъла и могат да бъдат прочетени на всеки език под слънцето и разбрани! Дори днес, ако се вгледаш в тези идеограми и знаеш общо взето какво означават, могат да ти говорят по изключителен начин!
Нека не забравяме също, че учените не коментират тракийски артефакти
цитирай
87. kleotemida - анонимен 86, хайде, моля, вложете малко повече мислене в разсъжденията си, омръзна ми "да се въртя в кръг"
28.12.2010 11:55
анонимен написа:
Всичко това означава единствено, че древните са владеели и двете форми на писане - и по-простата (дали!) и първоначална като стадий на образите и вторият стадий - сричковото писмо. Всичко това налива вода и в моята мелница, когато твърдя, че не виждам проблем плочките да са написани изцяло с идеограми, тъй като изразяват божествени същности, за които ИМА такива идеограми от най-древни времена и не се налага друг вариант на изобразяване!

Как точно налива вода във вашата мелница? Като:
1.“Но при примитивните племена на ранния Египет не могат да бъдат открити никакви предшестващи фази, на базата, на които да се е развило йероглифното писмо.”, т.е. има ПИМЕНОСТ на базата на букво-звуковото значение на пиктограмите, а не рисунъчно писмо.
2.Горният извод е направен на базата на египетски артефакти от преди 9000-7000 год. пр.н.е. Плочките на Гайд са с датировка 7000-5000 пр.н.е.
3.Йероглифните “преводи” на Гайд са уж изцяло идиограмни (т.е. пиктограма=дума), а де факто идеограмното значение на част от тях идва от букво-звуковото значение на пиктограмите. (Виж по-горе в коментарите случая с “ножа и хляба”, че и в “превода” – значението на пиктограмата за “водна повърхност” – буквата-звук – “н”, на която приписва даже ролята на “притежателно местоимение” - за отхвърлянето на тази роля има цяла монография.)

анонимен написа:
Според мен сричковото и като цяло фонограмното писмо се е използвало, за да изразяват хората свои мисли, да изписват собствените си имена и история! Но за божествените свещени текстове, това не е било необходимо, тъй като съвсем съзнателно са предпочитани идеограмните образи!

Не ме разсмивайте! :) Вашето мнение няма нищо общо с истината и действителността. С мнение от две стъкмено стилизирани плочици и един амулет няма да “съборите” истината за изписването на хилядите други надписи по стотиците (и повече) древно-египетски артефакти. Мисля дори, че подценявате Бог-а, който е дал тази писменост и ще изходя от собственото ви твърдение по-горе в пост 64: “Да не говорим, че има ранни плочици в египет, където йероглифите са също с такава стилистика, понеже са и по-близко до "извора си" (отпреди да се стилизират)”. При такъв период на “преди стилизиране” възможността за грешен “превод”/прочит на “божествените слова” е много по-голяма, ако пиктограмите са изписани само с идеограмното им значение. Мисля, че и сам можете да стигнете до извода защо е така... На мен ми омръзна да обяснявам.
А иначе това за “божествените свещени текстове” си го пейте в Тракиската църква. Там може и да ви повярват (и да ви вярват), но истината за древно-египетските йероглифи е съвсем, съвсем друго нещо...

анонимен написа:
Нека не забравяме също, че учените не коментират тракийски артефакти

Нека не забравяме и, че:
1.Голяма част от учените казват, че писмото върху плочките е линеарно, а не йероглифно...
2.Голяма част от стилизираните от Гайд образи на египетски йероглифи по тях са си сободни съчинения с голяма доза стъкмистика.
3.Гайд не е знаел факта, че има египетски артефакти от преди 9000 години, които предхождат датировката му на плочките и че на същите артефакти има “по-сложното” йероглифно писмо - сричковото.
цитирай
88. анонимен - хх
28.12.2010 17:07
Клеотемида, аз ти дадох съвет свързан с четене;-), както и информацията ти е доста хаотична. Но както казах: предубеждението те води и си стъкмяваш нещата.
За тези 9000 годишни скални надписи е несериозно. Скален надпис реално не може да се датира.
Първо малко си се объркала с датировката, плочиците намерени на територията на България и Румъния са отпреди 7 000 години (5000 години преди н.е.). Така са датирани. Както и другите даторовки май не са ти ясни. 9000 пр.н.е. или преди 9000 години?!? И пак преди 7000 години - с 1500 години по рано от Харапа.
На територията на Египет не могат да се намерят фази, на които се е развило йероглифното писмо, понеже то се е развило на друго място и е било внесено там. Както и може и да е имало и друг вид писменост, което също не се изклюва, но тук се говори за египетската писменост, която води началото си от Тракия (както споменава и Йосив Флавий).
"При такъв период на “преди стилизиране” възможността за грешен “превод”/прочит на “божествените слова” е много по-голяма, ако пиктограмите са изписани само с идеограмното им значение. Мисля, че и сам можете да стигнете до извода защо е така... На мен ми омръзна да обяснявам."
Това си е твое частно мнение. Такива неща се разчитат от египтолозите. Просто си предубедена към автора. :-).
цитирай
89. kleotemida - анонимен 88.
28.12.2010 17:26
Мдаааам, всичко намерено, което противоречи на измишльотините на Гайд е несериозно и неверно, нали? Що ли не очаквах и друга реакция. оттаък писах, тук пак ще го повторя, нали не мислите, че с Гайд ще зачеркнете 200 години труд и хиляди надписи върху стотици артефакти само с две плочици, един амулет и една кутия?

"На територията на Египет не могат да се намерят фази, на които се е развило йероглифното писмо, понеже то се е развило на друго място и е било внесено там." - Що ли ми се струва, че с Гайд си въобразявате, че сте запълнили тази ниша?! Със стъкмистики... :)) Но като гледам, баламите, които ви се връзват са единици, а шансовете за нарастването им - намаляват :))
Приписвайте ми колкото си искате предубежения - все ми е тая. За мен нещата вече са ясни :). А дали ще зачеркнете и новонамерените аретфакти, които променят дарировката на йроглифното писмо, също ми е безразлично. Който има очи и иска да види, ще види, който иска да е "теле", да си се държи като такова, аз лично не възразявам... :))

п.п. добре - 9000 години - 2000 год от н.е. = 7000 години пр.н.е. - египетски артефакти с надписи и азбука.
7 000 години - 2000 год от н.е. = 5000 години преди н.е. - плочиците намерени на територията на България и Румъния

Та кое е по-старо???? Айде, стига алабалистика вече, че не само темата, но и търпението ми към несъстоятелните ви доводи се изчерпа...
цитирай
90. kleotemida - "При такъв период на “преди ...
28.12.2010 17:38
анонимен написа:

"При такъв период на “преди стилизиране” възможността за грешен “превод”/прочит на “божествените слова” е много по-голяма, ако пиктограмите са изписани само с идеограмното им значение. Мисля, че и сам можете да стигнете до извода защо е така... На мен ми омръзна да обяснявам."
Това си е твое частно мнение. Такива неща се разчитат от египтолозите. Просто си предубедена към автора. :-).


Я посочи поне един такъв египтолог!... :))
Ама да знаеш, че не признавам Гайд за такъв, та искам друго име и цитат.
Щото хем: "На територията на Египет не могат да се намерят фази, на които се е развило йероглифното писмо, понеже то се е развило на друго място и е било внесено там."
Хем: "Такива неща се разчитат от египтолозите."

Е, питам аз (и май отговор не искам) къде точно го разчетоха египтолозите?

Смешни или жалки са опитите ви за "обвързани доказателства"? (питам себе си) - Май е второто...
цитирай
91. анонимен - Къде ги виждате тези противоречия?
28.12.2010 18:14
Какво точно ви обърква, говорим за средно 7000 годишни надписи. В тракийските плочки са използвани повече идеограми и пиктограми, а в Египет писмото е сричково? Какво от това, говорим за една и съща писменост!!! Аз използвам повече запетаи, вие повече удивителни.
След като йероглифното писмо позволява това, напълно нормално е, когато избирате текста за един амулет или плочица от няколко сантиметра, да използвате най-кратката форма, когато имате цели стени на пирамиди и имате да пишете цяла книга на мъртвите, да се разпростирате повече.
Какво точно Бог е дал в началото не знам, просто вярвам, че е било всичко необходимо, за да бъде човек грамотен и да развива литературата си. Явно това е целият пакет, грубо казано. Фонограми, сричково, идеограмно, пиктографско писмо, няма как точно да знам - ето, артефактите ще говорят.
Аз не съм специалист, водих се по вас - твърдяхте, че разчитането е изцяло идеограмно, но не било възможно, аз само казах, че е. После твърдите, че има и фонограми, но пак не става. Аз сега навлизам в материята, след прочитането на книгите. Много ме разсмяхте, че проповядвам нещо някъде, което не разбирам добре! Тракийската църква ви дразни, явно! Казвам просто, че не виждам причина разкодирането да не е правилно.
Очакването на нашите траколози писмеността да е линейна никак не ме вълнува за хора, които се кълняха до вчера, че търсенето на писменост при траките трябва да се забрани със закон.
Сричковото писмо по-сложно? За кого? Писмото се развива към линеарно, такова, при което без много напъване си изливаме мислите. Може и да са дадени на човека в началото и това и образното, но определено образното не е предпочетено от поколенията.
Артефактите, разчетени от Гайд, не са измислени и науката, когато си прави изводи, трябва да се съобразява с тях, както и с новооткритите. Когато си правим изводи, трябва да обясним всичко. В истината противоречия няма! Точно сега обаче се укриват артефакти с тракийска писменост, за да не пречат на някои историци.
цитирай
92. kleotemida - Хахахаха...:))))) Питайте ме къде не ги виждам, по-лесно ше ви отговоря (анонимен 91)
28.12.2010 19:19
Това ви съждение:

"В тракийските плочки са използвани повече идеограми и пиктограми, а в Египет писмото е сричково? Какво от това, говорим за една и съща писменост!!! Аз използвам повече запетаи, вие повече удивителни."

не зная как да го нарека - "черешката на тортата" ще е малко, дали да не употребя "бисер" на видимото ви невежество за какво точно иде реч :))) И сте тръгнали с това си знание да защитавате Гайд - е!, толкова голяма защита му направихте, че и де що има хвърчащи пилци наоколо, и те изпопадаха от смях... :))) На мен лично въздух не ми стига... :))) Аз пиша с повече запетайки, вие с повече удивителни, а? Или беше обратното?...:))) Хей, човече, вие наистина ме "хвърлихте в оркестъра" с тази аналогия! :))) Направо нямам думи (и все още въздух). Казвате и че всичко било въпрос на мащаб, м? Значи, щом ще пиша по стената на пирамидата, ще пиша правилно, пък щом - на плочица или амулет, ще си съчинявам нови правила или по-точно няма да спазвам никакви заради "липсата на място" ??? Това си е направо шедьовър на "логичното" мислене!!! :)))) Както и всички съждения в този ви постинг... :)))))

Нямате представа колко съм доволна от факта на анонимността ви - така този "бисер" в защита на Гайд ще има шанса да оцелее за доста дълго време и да бъде видян от повече хора. А той сам за себе си говори на какво ниво са защитниците на "преводите" на Гайд и колко "вярно" и "многомъдро" се пишат обосновките... :)))
Честно казано на внука ми, дето е едва на 4-ри годинки да обяснявах тези правила, които повторих не един и два пъти, щеше да ги разбере и да не се излага, НО... явно целта при вас оправдава средставата... дори и със скодоумия (сори за думичката, но тези ваши аналогии няма как да ги нарека иначе).

След всичко това, което изписахте в предния пост, не зная даже какъв съвет да ви дам. То е видимо, че не се нуждаете от артефакти, а от учене, ама не го приемате насериозно и нема нужда да си хабя думите :))

Ай със здраве! (леле, че смЕх!!! :)))))
цитирай
93. анонимен - Ще оцелее, слава Богу и вашият и моят бисер!
29.12.2010 10:42
Госпожо, нали знаете кой се смее последен? Отново се палите и се излагате!
Книгите на Гайд нямат каквато и да било нужда от защита за този, който ги е прочел. Понеже както ви казаха и други преди мен, това, което ви мъчи е ясно обяснено.
Все пак "бисерът" дойде от ваша страна, тъй като напълно във ваш стил си направихте изводите.
Моята мисъл никога не е била, че траките не са спазвали граматиката в текстовете открити по нашите земи. Обратно, казвам, че на вас тя не е позната, тъй като не е изследвана тази култура и отразена във вашите източници!
В книгите си д-р Гайд проследява и описва развитието на тракийската писменост, като се започне от 5000 (приблизително) година преди Христа по нашите земи, до да кажем 3000 г преди Христа, като обяснява и разчита множество артефакти от този период. По нататък той проследява развитието й на Египетска земя, още от прединастичния период, където ясно е написал, цитирам: "Такъв начин на фонетично изписване е съвсем типичен за по-късната епоха в Древен Египет, където освен вече пиктографското записване на думите, се прибавя и тяхното фонетично произношение, като в това участват както пиктограмни букви, така и пиктограмни срички." Той дава пример с онх, който в най-старите египетски текстове е просто рисунка на изображението, а в по-късните се изписва фонетично, буква по буква.
Тук става явно вашето огромно невежество, като не отчитате разлики от по хиляда и повече години в развитието на тази писменост, но също така НЕ отчитате и творческите възможности за изразяване на самата образна реч, която МОЖЕ ДА изразява сходни по смисъл неща и само с идеограми и фонетично, както ви дадох пример със свещения символ онх. На какво вие се смеете - на глупостта си!
В невежеството си вземате развитието на тази писменост от един неин определен етап, от определени надписи и се опитвате да наложите този шаблон навсякъде! Обаче д-р Гайд без проблем разчита и куп линеарно написани текстове по артефакти, като Кьолменския и пръстена от Езерово.
цитирай
94. kleotemida - анонимен 93 - въртим се в кръг
29.12.2010 13:10
д-р Гайд?
"Такъв начин на фонетично изписване е съвсем типичен за по-късната епоха в Древен Египет..." ??? - "Но при примитивните племена на ранния Египет не могат да бъдат открити никакви предшестващи фази, на базата, на които да се е развило йероглифното писмо.”

"Тук става явно вашето огромно невежество, като не отчитате разлики от по хиляда и повече години в развитието на тази писменост..." от кога 7000 хил. е по-голямо от 9000 хил.???

"Той дава пример с онх, който в най-старите египетски текстове е просто рисунка на изображението, а в по-късните се изписва фонетично, буква по буква."??? - Когато започнете да правите разлика между детерминативна пиктограма, фонетична пиктограма и идеограма, ще продължим разговора.

Ясно защо учените-египтолози не се занимават да го опровергават и да спорят с хора като вас. Спирам и аз.
цитирай
95. анонимен - да, кръг от цитати без коментар
29.12.2010 14:33
Ами спрете, вие и без това се въздържате от това да излагате собствени мисли, по-безопасно е да се пействат цитати от тук от там и да изглежда, че уж има някаква мисъл зад тях.
В предния ви пост отново липсва какъвто и да било извод, лично ваш. Изглежда смятате, че като подхвърляте пръчката на гостите, под формата на цитати, засягащи обширно пространство за изследване, те като кученца ще се втурнат да анализират всичко наред, правейки, за разлика от вас, собствени разсъждения, в една доста сложна материя. А вие отстрани, без нито един собствен извод или разсъждение, да се правите на знаеща, копирайки отново чужди мисли.

Учените египтолози до сега не са се занимавали с тракийски артефакти, но когато го направят, няма да се налага да спорят нито с мен, нито с вас. Те просто ще си обогатят учебниците, а вие ще трябва със сигурност да изчакате това да стане, да се напише в интернет, за да го възприемете вече спокойно от този супер достоверен източник. Както вече ви казах, науката се развива от учените, но за хора като вас, постигнатото е финала на познанието.

В много случаи знаците могат да действат и като идеограм и като детерминатив, но какво значение има това за спора, никой не знае. В артефакта, за който говорим, съвсем не сте наясно кой знак какъв е и как да се възприема. Да не говорим, че това писмо търпи развитие, понеже е използвано няколко хиляди години.
С тази предшестваща фаза вече прекалявате, с това сме съгласни всички. Писано е от хора, които са преминали въпросната фаза, доколкото ИЗОБЩО я е имало. Не забравяйте, че повечето учени са еволюционисти и задължително очакват да видят процес на измисляне на всяко нещо, тъй като не допускат първите хора да са били разумни, мъдри и грамотни от самото начало.
Д-р. Гайд разглежда писмеността единствено на траките, проследява определени племена и конкретно тяхното развитие. Какво някой друг някъде е писал, кога и в какъв вид, може да се окаже и нечия чужда история, не тракийска. Светът не се изчерпва с траките.
цитирай
96. анонимен - hh
29.12.2010 14:39
9000 годишни йероглифи? ;-). Дайте линк, че ми стана интересно.

http://www.ancientegyptonline.co.uk/Djer.html

Тук можеш да видиш и пример за по-ранното изобразяване на йероглифите от първата династия в Египет.

И още: 3400 and 3200 B.C., making them the oldest known examples of Egyptian writing: http://www.archaeology.org/9903/newsbriefs/jpegs/egypt.jpeg

И т.н.
цитирай
97. kleotemida - :)))
29.12.2010 15:08
анонимен написа:
9000 годишни йероглифи? ;-). Дайте линк, че ми стана интересно.

http://www.ancientegyptonline.co.uk/Djer.html

Тук можеш да видиш и пример за по-ранното изобразяване на йероглифите от първата династия в Египет.

И още: 3400 and 3200 B.C., making them the oldest known examples of Egyptian writing: http://www.archaeology.org/9903/newsbriefs/jpegs/egypt.jpeg

И т.н.


http://chitanka.info:82/lib/text/5247/5

http://prikachi.com/images/360/2804360e.jpg - :))
цитирай
98. kleotemida - анонимен 95
29.12.2010 16:03
Цитатите ми сами за себе си говорят достатъчно, защото не мисля да давам едни и същи изводи и мнения само защото вие повтаряте едни и същи несъстоятелности и недомислия. А общите ви приказки и с една йота не придвижват разговора извън този омагьосания кръг, в които се опитвате да го въртите..
Хайде сега пък вие поразсъждавайте върху ей тези факти и ми отговорете на въпросите (ама моля, без алабалистика).

1.Гайд разглежда писмеността единствено на траките (ваше твърдение).
2.Гайд превежда тракийското писмо (от тракийски артефакти) през египетските йероглифи, т.е. през египетската писменост (негово твърдение).
3.Гайд прави това, давайки нови идеограмни значения на добре познати йероглифи; съчинява нови йероглифи и без да спазва правилата на тази египетска писменост (видно от “преводите” му) .
4.Гайд твърди, че тракийската писменост предхожда древно-египетската и че е едва ли не протописмеността на египтяните (негово твърдение).
5.Съществуват древно-египетски артефакти с древно-египетска писменост по-стари с 2000 год. от тракийските артефакти, които Гайд “превежда” и които са в основата на предходното твърдение (2000 хил. години разлика идват от данните, изнесени на Берлинския конгрес по египтология през юни 2000 година – Ердоган Ерчиван).
Ще се огранича само с два въпроса:
1.На фона на горепосоченото Е ли са всички негови (и ваши) твърдения състоятелни от научна гледна точка?
2.Тракийски артефакти, които могат да бъдат преведени с египетски йероглифи, тракийски ли са?
цитирай
99. анонимен - Логиката ви издиша
30.12.2010 10:43
Ще започна от другаде, за да не се въртим в кръг. В книгите на д-р. Гайд има снимки на артефакти, (множество), които са без каквато и да било компютърна обработка, просто снимки, които може да откриете и в интернет. На тези артефакти има йероглифи, включително с толкова просто обозначаване, които не са претърпели никакви промени и са напълно еднакви ДОРИ с тези от късноегипетския период. Като пиктограмите за безкрайност, забележете три вида безкрайност, същата концепция и изобразяване съществува в Египет. Въпросните знаци се изписват по-геометрично, няма човечета, та са абсолютно, перфектно четливи. Освен тези има и много други, които се виждат с просто око!!! С просто око се виждат и знаците на плочката за която говорим, като откривайки съответствие по Гардинер, дори без да спорим за разчитането, достатъчно е за сега да приемете факта, че говорим за едно и също писмо. Между другото знамето го загледах, по ясно знаме не може и да има на такъв артефакт, не е някаква пръчка, но действително ясно се вижда горната част, ако не сте с огромен диоптър. Говоря за снимката, не за компютърната обработка.
Освен това в превода на книгата на мъртвите по Сър. Уолис Бъдж концепцията е аналогична с тази от разчитането, при положение, че са използвани същите йероглифи, за които спорим.
Никак не е смешно това, че тази концепция, важна в мисленето на траките е изведена идеограмно на един амулет, това е концепцията, която ще видите в цялата египетска култура, ако се запознаете с преводите на пирамидните текстове, а не спрете единствено да ровите за противоречия.
Относно правила граматични, правила на рисунка няма. Има граматика на линейна реч! Така че граматиката се отнася и е съставена на базата на именно такъв етап на нейното развитие, когато е използвано предимно линейно писмо и когато е необходимо да се разграничи употребата на знаците. Тази граматика засяга определена разновидност и етап на йероглифното писмо. Предполагам сте наясно, че пирамидните текстове са по нови от плочкат
цитирай
100. kleotemida - анонимен 99 за мен разговорът приключи!
30.12.2010 15:42
А и имам да пиша нов пост за един от "артефактите на Гайд", което все пак изисква време, а аз просто седя и го хабя тук с вас и с недомислиците ви.

А за йероглифите, че съвпадат с такива от по-ново време - естествено, че ще съвпадат, след като е превеждал през такива от времето на Рамзес ІІІ...

И цяла концепция от един амулет?! Да не се опитвате да ме наречете идиот или поне малоумна? Защото не съм!

Направо нямам думи докъде може да стигне човек!...
цитирай
101. анонимен - hh
30.12.2010 16:27
"5.Съществуват древно-египетски артефакти с древно-египетска писменост по-стари с 2000 год. от тракийските артефакти, които Гайд “превежда” и които са в основата на предходното твърдение (2000 хил. години разлика идват от данните, изнесени на Берлинския конгрес по египтология през юни 2000 година – Ердоган Ерчиван)."

Прочети си по-внимателно линка.

Парадоксално е, че много искаш да докажеш, че твърденията на Гайд са погрешни и ненаучни и го правиш... с доста съмнителен линк относно тази 9000 годишни йероглифи, пълен с непотвърдени и вметнати между фактите украси за любителите на загадките.

Линка ти е част от книга, дори я намерих онлайн. Конгреса е описвал други артефакти, въпросните 9 000 годишни йероглифи нито имат официална датировка, за разлика от плочиците от Караново, Градешница,и са просто спекулация и не се приемат официално като датировка. Да не говорим, че щеше да се разчуе доста ясно в научните среди и не само в Берлин;-).

А този линк, който ми пращаш http://prikachi.com/images/360/2804360e.jpg изглежда е от въпросните плочки http://www.archaeology.org/9903/newsbriefs/jpegs/egypt.jpeg , които официално са датирани 3400 and 3200 B.C.

Изглежда искаш да се хванеш за каквото и да е, ама не и да признаеш, че при нас е открита най-древната писменост.

Типично българска черта. Проблема не е и в египтяните, които се опитват да държат първенството, и искат да са с най-древната писменост... това е тяхно право, проблема е в българи, които отричат нещата, които притежават...всичко, само да не е българско...

Съжалявам, ама довода за 9000 годишните йероглифи нещо много накуцва. :-).

Относно другите точки, които си изредила, както казах, има си книгите, говориш наизуст за неща, които не си чела.
цитирай
102. kleotemida - Ще видим, археологията и датировките не са спрели, само защото Гайд смята че...
30.12.2010 16:57
е извършил ПЪЛНОТО И ОКОНЧАТЕЛНО НАУЧНО ДЕКОДИРАНЕ на тракийската писменост!

Това на фона на несътветствията и белите конци в "преводите" му ,е абсолютна НАГЛОСТ!

п.п. Линка с плочките го пратих само за сведение, че съм запозната с тях и зная датировката им.
А книгата на Ердоган Ерчиван е толкова фантастична, колкото и тези на Гайд. Да не би да имате претенции към това, че уважавам повече фантастиката на един автор спрямо тази на друг?

Макар че:
"Египтологът д-р Мохамед ел-Сакхир от египетския център за Древни езици и култура класира знаците в три епохи:
1) 7000 година пр.Хр.
2) 3000 година пр.Хр.
3) без класификация. "

Сигурно и този египтолог пише фантастика?... Особено като "противоречи" на Гайд за датирането...
цитирай
103. анонимен - хх
02.01.2011 13:06
Съжалявам, но датировката на тези 9000 годишни йероглифи е под въпрос. Един анонимен цитат във фантастична книга не стои сериозно. Все пак вие държахте нещата да са по канона на науката.
Или по скоро се опитвате да се хванете за каквото и да е, но да не е декодирането на Гайд. :).

Аз дадох линк със йероглифите, които до момента се считат за най-старите.

Между другото може да ви е по лесно да прочетете четвъртата книга на декодираното писмо и да видите ясно връзката между стария български и северно египетските диалекти, ако толкова древни артефакти са ви трудни за възприемане за момента.


Пожелавам ви новата година да ви се разчупят представите за някои неща:-)

А и нещата, които откриват или преоткриват авторите на въпросните книги са неща, които са вкоренени в нашите обичаи, език и бит, те няма начин да са сектантски, понеже са много по-древни от която и да е религия, като гръцкото православие, с което са ни погърчили насила. В древните документи на Тракийските Хроники това става пределно ясно.

Честита Нова Година от мен.

:).

Нямам намерение да споря повече, все пак всеки си прави избора, но просто някой път е добре да се запознае и с различен прочит на нещата, като това само би разширило погледа и обогатило, а страха обикновенно подтиска обогатяването.
цитирай
104. kleotemida - анонимен хх - Честита Нова година и на вас! Здраве и късмет!
02.01.2011 17:15
А за представите... поразчупиха ми се малко преди нова година. Толкова, че прочутата и важна за Гайд оброчна "плочица" от Градешница се разчупи на две, щото се оказа глинено съдче, а не плочица :)). Сега остава да ми докаже, че е Главното Оброчно Съдче, на което е бил записан Заветът и всичко ще си дойде на мястото, а аз ще си купя книжките му. Обещавам!

Но пък ми е много странно защо нямам отговор на въпроса, че след като имаме стара йероглифна писменост, плочките са преведени през доста по-късни йероглифи и през (уж) аналогичното им йератично писмо (което също се появява доооооста по-късно). Не е ли малко страннен подхода? Вместо да се превежда чрез близки по време до "протописмеността на самите египтяни" йероглифи, се превежда чрез такива, които са от 5-6000 години след същата тази "протописменост"? И това, ако не е по логиката на "белите конци", аз не виждам друга.
цитирай
105. d3bep - Въобще тя самата плочица е мощно ...
04.01.2011 13:14
Въобще тя самата плочица е мощно датирана по метода на въглерода. Който всъщност е неприложим за глинена плочица.
Разбирайте пак ли н иправят на абдали или сами се докарахме до такива?
цитирай
106. kleotemida - d3ber, глината е породата, в която ...
04.01.2011 21:45
d3ber, глината е породата, в която най-лесно могат да се намерят остатъци от органика, която да се датира с С14. Друг е въпросът дали наистина тази органика е "умряла" точно в момента на моделирането на глината или преди това... :)). Дори и това да приемем, нещата с тази "плочица" съвсем "замирисаха" на умряло след "разпадането" й на двете й съставни части, които я пратиха доста далеч от лоното на оброчността :).
цитирай
107. d3bep - Клео, не говори таквиа неща. Даже да ...
04.01.2011 22:43
Клео, не говори таквиа неща. Даже да беше вярно: ГЛИНАТА СЕ ПЕЧЕ.
цитирай
108. kleotemida - :)))))
05.01.2011 00:30
Това е съвсем "зад кадър"... ;) :))))
цитирай
109. rembo - възмутително
10.01.2011 21:02
За един мошеник не бива да се вдига толкова много шум. Никъде по света не го знаят, както може да се види и с просто око. за съжаление източниците му са неоткриваеми. Основава се (или- краде?) на идеите на други автори като Ценов, К. Мутафчиев и др. Това е- дипломиран психиатър, който най-много да знае няколко медицински термини на латински. В най-добрия случай.
Това е човек, който първо се отрича от религиозната си организация (интервюто по БТВ), а после я прокламира пред всички ( в сайта си).
Но остава генералният въпрос- има ли нещо в теорията му, което се доближава до историческата истина? Имали ли са писменост хората по нашите земи преди 5 000 години?
Това е посоката, в която трябва да се върви. И както Клео се иразява по-горе, такива като С. Г. само възпрепятстват истинските изследвания, които заради такива като него ще бъдат заклеймени като шарлатания.
Защо този човек не е основал религиозната си организация в САЩ? Защото знаем какво се случва там за измама.
Защо той не е представил източниците на Хрониките? Защото такива няма.
Защо той сам основава издателство и публикува книгите си? Защото няма кой да се съгласи, дори въпреки очевидната печалба за сметка на неграмотници.
Защо нито един чуждестранен авторитет не застава зад думите му? Защото никой даже не знае, че такъв човек съществува.
цитирай
110. rembo - верификация и фалсификация
10.01.2011 21:08
Когато една теория трябва да бъде приета като научна, тя трябва да има не само достатъчно доказателства в своя полза (верификация), но и да посочи границите си на валидност, т.е. да специфизира случаите, при които тя повече няма да бъде истинна и ще бъде опровергана. Оттук следва, че теорията на С. Г. (ако приемем, че е теория, защото това явно е хаотична мрежа от теории, които обясняват цялата човешка история) трябва не само да работи с емпирически материал, но да може и да ПРОГНОЗИРА бъдещи находки- какво следва да се открие в земите на Древна Тракия (само че от независим от него изследовател!), какво следва да се открие в Древен Египет, в Древен Израел и т.н. тя трябва да е способна да обясни ВСЯКА бъдеща находка оттук-насетне. Тежка задача, която ще изисква много усилия от страна на доктора по психиатрия (като добавим и това, че за тези усилия няма да получава 23 лева на том от невежи читатели).
Да, уважаеми самозванци, науката е неблагодарна и който е решил да изкарва на неин гръб винаги си получава заслуженото. Справка: Лисенко.
цитирай
111. kleotemida - Рембо, благодаря, че взе думата! :)
10.01.2011 21:59
До някои от въпросите ти не бяхме още стигнали, но се радвам, че ги зададе. Още повече, че последните две години доста неща се пооткриха из тракийско :)). Сега ще чакаме г-н Гайд да напише следващия си том, че и да обвърже фактите, щото нещо протописмеността доста видимо се разминава с по-късните знаци у нас. Явно траките в годините на египетското писмо (Рамзес ІІІ), с което той прави сравнение, са тръгнали по страничен - трети, независим път от протописмото си... :))
цитирай
112. rembo - Одрисите
11.01.2011 10:10
Не съм експерт в тракологията, но все пак- каква е тази хроника от времето на Одрисите, написана на тракийски език, при положение, че в гробниците от това време надписите са на гръцки?
И малко нашега-"многопластовостта" на делото на нашия доктор по психиатрия явно ще обясни всяко едно възможно слабо звено. Има и по-подходящ термин - Новговорът на Оруел от "1984" ;)))
цитирай
113. анонимен - Как да основеш тракийска църква в САЩ, като Бог я е основал тук преди хиляди години?
14.01.2011 15:40
Изглежда някои хора толкова се трепят да се противоставят на самата личност на Гайд, че са готови да благодарят, че писмото ни било гръцко, да се хвърлят да отричат всякаква връзка на траките с Египет, после пък от срам да казват, че те си знаели отдавна, че има такава връзка, та Гайд ли щял да им каже? Мятат се от една крайност в друга, само да отхвърлят един човек, който нищо не им е направил, а е съдействал за изправяне на историята ни. Когато човек се води от ненаучни доводи, с радост се хваща за обиди, всякакви емоции и присмех, което само показва безсилието на доводите против .
Внушенията, които прави Рембо ощетяват неговия си поглед само.
Тракийската църква не се отъждествява с Гайд. Както католическата не е на някой кардинал. Църквата е на Бога! В нея са се трудили множество свети мъже и жени от древността насам, Като почнем от Атам, Орфей, нашите велики тракийски царе-жреци, като Ситалк, Зосер, Орфеос (открил златното руно/по-точно руни), цар Медок, Минос-Хетеп, Аспарих и много други. И те ли са ви жалки? Именно поради тази древна вяра древните траки, после наричащи се българи са били велики и достойни хора и враговете им са треперели пред тях.
Тракийската Църква приема посланието на новия завет от светите апостоли Павел и Андрей, има библия по-рано от много други християни, библия бесика и по-късно сребърната библия. Това е Църква, която всякога е имала независими от всяка светска система служители от времената, когато управниците ни са спрели да принадлежат към нея и са я преследвали, съчинявайки клевети по повод на богомили и други нейни представители.
Тази църква не е на Гайд и не го внушавайте така лековерно. Принизявате и вярата ни и бащите ни. Като някакви безумци си тъпчете корените и се подигравате на днешните наследници. Наследници, които са всички българи, които имат вярата на древните, каквито можете да сте и вие.
Разбира се, можете и да приемате небългарско духовно настойничество, каквото е широко разпространено у нас. За срам на всички ни.
цитирай
114. анонимен - анонимен 113
14.01.2011 16:15
анонимен написа:
Как да основеш тракийска църква в САЩ, като Бог я е основал тук преди хиляди години? Изглежда някои хора толкова се трепят да се противоставят на самата личност на Гайд, че са готови да благодарят, че писмото ни било гръцко, да се хвърлят да отричат всякаква връзка на траките с Египет, после пък от срам да казват, че те си знаели отдавна, че има такава връзка, та Гайд ли щял да им каже? Мятат се от една крайност в друга, само да отхвърлят един човек, който нищо не им е направил, а е съдействал за изправяне на историята ни. Когато човек се води от ненаучни доводи, с радост се хваща за обиди, всякакви емоции и присмех, което само показва безсилието на доводите против .
Внушенията, които прави Рембо ощетяват неговия си поглед само.
Тракийската църква не се отъждествява с Гайд. Както католическата не е на някой кардинал. Църквата е на Бога! В нея са се трудили множество свети мъже и жени от древността насам, Като почнем от Атам, Орфей, нашите велики тракийски царе-жреци, като Ситалк, Зосер, Орфеос (открил златното руно/по-точно руни), цар Медок, Минос-Хетеп, Аспарих и много други. И те ли са ви жалки? Именно поради тази древна вяра древните траки, после наричащи се българи са били велики и достойни хора и враговете им са треперели пред тях.
Тракийската Църква приема посланието на новия завет от светите апостоли Павел и Андрей, има библия по-рано от много други християни, библия бесика и по-късно сребърната библия. Това е Църква, която всякога е имала независими от всяка светска система служители от времената, когато управниците ни са спрели да принадлежат към нея и са я преследвали, съчинявайки клевети по повод на богомили и други нейни представители.
Тази църква не е на Гайд и не го внушавайте така лековерно. Принизявате и вярата ни и бащите ни. Като някакви безумци си тъпчете корените и се подигравате на днешните наследници. Наследници, които са всички българи, които имат вярата на древните, каквито можете да сте и вие.
Разбира се, можете и да приемате небългарско духовно настойничество, каквото е широко разпространено у нас. За срам на всички ни.


Хе-хееееее, г-н Гайд, що не вземете да си отворите блог, а пишете глупости по чуждите блогове?
То бива, бива защитана таз ваша църква, ама вие съвсем прекалихте!
Имала, имала... май нищо е нямала, щото и тракийското наименование на самите траки не принадлежи на траките, а на външни назователи. Докато не се появи Гайд да си изфабрикува Новите Свещени писания и новопоследователността на апостол Павел. Като сложим на вензта и „Атам, Орфей, нашите велики тракийски царе-жреци, като Ситалк, Зосер, Орфеос (открил златното руно/по-точно руни), цар Медок, Минос-Хетеп, Аспарих и много други” направо лъснахте като пехливанин на лунна светлина с опитите си да се промушите и тук. Само дето няма наивници, които да ви повярват.
Колкото въпроса по несъстоятелността на „откритията”, толкова трансцедентни отговори получихме за Богоосноваването на църквата ви и Провидението, което ви е довело до верните отговори. Нали не мислите, обаче, че някй ей така ще вземе да ви повярва, освен наивниците от вашето си паство?
Хайде, бягайте да си проповядвате дивотиите в сектата, тук говорим все пак малко повече за наука, отколкто за трансцедентната страна на вашите знания, познания и „открития”!
цитирай
115. анонимен - хе-хеее Клеотемида, браво
14.01.2011 19:07
Клеотемида, напълно ми е безразлично дали ще се отричате от историята си.

Ако не приемате тракийския си корен, (доказан и генетично!), можеше ако сте поне малко българка да почетете предците си от Аспарух нататък и да почетете Божието действие по нашите земи през годините. Говорим за велики личности, с които не можем дори да се мерим.
От бурната ви реакция разбирам, че не почитате тези личности и явно не вярвате никак в това Божие действие по нашите земи, вероятно вярвате, че бащите ни са варвари и езичници. Съответно не почитате и църквата ни, такава, каквато Бог я е водил през вековете.

Относно моята личност, ако имах някаква връзка с Гайд, щях да имам и повече знания по дискутираните въпроси, които и за мен са новост. Полагам усилия и чета. Вероятно щях да имам и по-точни отговори и по-другите теми, касаещи писмото и йероглифите и артефактите.
Абсурдно е да мислите, че Гайд не би се защитил по-добре при вашите множество нападки към него.

Вие така и не разбрахте, че тези неща, които аз пиша са написани и публикувани и никак не е необходимо да съм Гайд, за да съм ги прочела.
След като така и не хвърлихте един поглед на книгите, всеки запознат с тях ще ви се стори на Гайд.

Проблемът е друг, че поставяте под въпрос действието на Бога по нашите земи. Няма църква, няма Божие действие, нашите свещеници не струват, по нашите земи владеят нечисти сили. Това ли вярвате?
Какво изобщо бихте могли да вярвате, ако отхвърлите целия духовен път и принос на вашите предци?
Че за Бога сме никой и ни говори само чрез чуждоезични влияния?
Не може да не знаете изобщо за духовните корени на народа си.

Относно Гайд, ако ви е останала капка чест в този момент, ще трябва да признаете, че той никога не е публикувал литература на духовна тематика.
Книгите, написани от него касаят декодирането и не се различават от коя да е историческа книга. Гайд никога не е писал и публикувал духовна литература.
Вероятно е участвал в създаването на официалния сайт на Тракийската Църква.
Друго няма
цитирай
116. kleotemida - Клеотемида, напълно ми е безраз...
14.01.2011 20:47
анонимен написа:
Клеотемида, напълно ми е безразлично дали ще се отричате от историята си.

Ако не приемате тракийския си корен, (доказан и генетично!), можеше ако сте поне малко българка да почетете предците си от Аспарух нататък и да почетете Божието действие по нашите земи през годините. Говорим за велики личности, с които не можем дори да се мерим.
От бурната ви реакция разбирам, че не почитате тези личности и явно не вярвате никак в това Божие действие по нашите земи, вероятно вярвате, че бащите ни са варвари и езичници. Съответно не почитате и църквата ни, такава, каквато Бог я е водил през вековете.


Хехеееее, много сериозно бъркате ситуация със сопа :))).
Това какъв е моят прозиход, били ли са траките езичници, имало ли е Божие действие по нашите земи НЯМА НИЩО ОБЩО с Гайд. Мисля, че е крайно време да си го изясните. Гайд просто е един съчинител и компилатор (хайде да се изразя по-меко и да не казвам мошеник), което пък не ви дава право защитавайки го, да прехвърляте проблеми от болната на здравата глава. Аз мога да приемам тракийския си корен и всичко изредено от вас, но ТО НЕ МИНАВА (за щастие) през “откритията” на Гайд. Защото такива връзка няма!

“Относно Гайд, ако ви е останала капка чест в този момент, ще трябва да признаете, че той никога не е публикувал литература на духовна тематика.”
Верно, че нахалството ви е съвсем като това на Гайд. Интересно “Тракисйките послания” чие дело са? На уйко ми Стефан, или на дядо ми Цветан? М?
Хайде засрамете се! Най-малкото заради опита за внушение, че истината за траките може да мине и минава само през “откритията” на Гайд! Отблъскаващо е!
цитирай
117. анонимен - Да, точно това се опитвам да ви кажа, ...
19.01.2011 14:41
Да, точно това се опитвам да ви кажа, че няма нищо общо с Гайд!!!
Най-накрая!!!
Ако аз считам себе си наследник на предците си, на всичките им достижения и материални и духовни, това няма нищо общо с Гайд!
След като го разбирате най-накрая, тогава трябва и да разбирате, че тракийската църква не се обляга на Гайд, а на всички онези благословени патриарси, включая древните тракийски царе, после Аспарух и изобщо цялото действие на Божия дух по нашите земи.
Гайд не е открил нищо във вярата, за да минава тя през откритията му. Да, щеше да е отблъскващо, ако беше така. Той е открил само един прост факт, че можем да прочетем траките през йероглифите. С това свое откритие единственото, което той прави е да направи и най-древната ни култура по-достъпна до нас.
От това откритие аз се възползвам максимално, то е полезно за всеки, който търси. Но то не пречи да го използвате толкова, колкото считате за полезно! Използвайте го най-практично и най-егоистично. Но все пак използвайки, не сейте и обиди по адрес на човека.
Гайд е просто наследник, както и аз и вие (ако желаете). Също свещеник в съвременната тракийска църква. Може да смятате, че той не е добър свещеник? Добре, имате си право на мнение.
А защо не е добър според вас? Вероятно точно, защото отхвърляте и древните свещеници по земите ни. Хем ги приемате, хем ги отхвърляте някак. Не приемате Гайд, точно за това, че той вижда приемствеността на духовното служение по земите ни. Затова ви дадох примера по-горе. Приемате ли предците си?
Гайд вярва, че нашите предци, още от най-дълбоки времена, не всички, но посветения им жречески елит, са служили на единия истински Бог. За което говорят всички следи, оставени от тях самите.
По същият начин православната църква пази и се обляга на действието на Бога чрез ръцете на различните светии, като пази паметта им във вид на свещените предания. Което е нормално, всеки следващ духовник да има свят принос за делото.
Гайд просто вижда нашият свят корен още по-дълбоко, по-отначало.

цитирай
118. анонимен - анонимен 117 - последно предупреждение!
19.01.2011 16:10
анонимен написа:
Да, точно това се опитвам да ви кажа, че няма нищо общо с Гайд!!!
Най-накрая!!!
Ако аз считам себе си наследник на предците си, на всичките им достижения и материални и духовни, това няма нищо общо с Гайд!
След като го разбирате най-накрая, тогава трябва и да разбирате, че тракийската църква не се обляга на Гайд, а на всички онези благословени патриарси, включая древните тракийски царе, после Аспарух и изобщо цялото действие на Божия дух по нашите земи.
Гайд не е открил нищо във вярата, за да минава тя през откритията му. Да, щеше да е отблъскващо, ако беше така. Той е открил само един прост факт, че можем да прочетем траките през йероглифите. С това свое откритие единственото, което той прави е да направи и най-древната ни култура по-достъпна до нас.
От това откритие аз се възползвам максимално, то е полезно за всеки, който търси. Но то не пречи да го използвате толкова, колкото считате за полезно! Използвайте го най-практично и най-егоистично. Но все пак използвайки, не сейте и обиди по адрес на човека.
Гайд е просто наследник, както и аз и вие (ако желаете). Също свещеник в съвременната тракийска църква. Може да смятате, че той не е добър свещеник? Добре, имате си право на мнение.
А защо не е добър според вас? Вероятно точно, защото отхвърляте и древните свещеници по земите ни. Хем ги приемате, хем ги отхвърляте някак. Не приемате Гайд, точно за това, че той вижда приемствеността на духовното служение по земите ни. Затова ви дадох примера по-горе. Приемате ли предците си?
Гайд вярва, че нашите предци, още от най-дълбоки времена, не всички, но посветения им жречески елит, са служили на единия истински Бог. За което говорят всички следи, оставени от тях самите.
По същият начин православната църква пази и се обляга на действието на Бога чрез ръцете на различните светии, като пази паметта им във вид на свещените предания. Което е нормално, всеки следващ духовник да има свят принос за делото.
Гайд просто вижда нашият свят корен още по-дълбоко, по-отначало.



Да бе, да! Дали и покланянето на египетски богове и египетските жречески ритуали са били част от вярванията на траките? И ако не е така, що Тракийската църква на братя Гайд ги практикува? А, че тази практика минава през „откритията” на Ст.Гайд е видно и без телескоп, както и това, че самите „открития” са опит за подложка на практиките в Тракийската му „църква”.
И не правете хората дебили! Ползването на софистиката може и да не я владее всеки до такова съвършенство като вас и него, но пък не малко хора добре я разпознават. Не е нужно от куп верни (или предполагаемо верни факти) да ми изкарвате неверни изводи.

„Той е открил само един прост факт, че можем да прочетем траките през йероглифите. С това свое откритие единственото, което той прави е да направи и най-древната ни култура по-достъпна до нас.” Точно тоизи факт е един от най-спорните и най-съмнителни моменти в „откритията” му. Особено с тази измислица за йероглифа „Тракия”. Името Тракия преди 7000 години!!! Това наистина е достойно или за "Хюго", или "Небюла", а може и за двете. Не знам само дали ги дават за исторична фантастика и за епизодини „роли” във фантастиката.

„Гайд е просто наследник, както и аз и вие (ако желаете). Също свещеник в съвременната тракийска църква. Може да смятате, че той не е добър свещеник? Добре, имате си право на мнение. А защо не е добър според вас? Вероятно точно, защото отхвърляте и древните свещеници по земите ни.” – Това е блесяща, направо диамантена софистика! Възхитена съм!!! Особено тази част: „А защо не е добър според вас? Вероятно точно, защото отхвърляте и древните свещеници по земите ни.” Как точно намерихте връзката между двете? Това, че Гайд за мен не е достоен човек, камо ли достоен свещеник, какво общо има с това дали приемам или отхвърлям древните свещеници по земите ни?
А това: „По същият начин православната църква пази и се обляга на действието на Бога чрез ръцете на различните светии, като пази паметта им във вид на свещените предания. Което е нормално, всеки следващ духовник да има свят принос за делото.
Гайд просто вижда нашият свят корен още по-дълбоко, по-отначало.” – дори минава софистиката и скача в полето даже на сугестията. Да не смятате, че опита да ни внушите едва ли не „светейшество” на Гайд и а го приравните с българските светци не се забелязва? И поради каква причина? Порадо това, че „Гайд просто вижда нашият свят корен още по-дълбоко, по-отначало.” !!! Уникално! Направо нямам думи! В следващият ви пост очаквам да предложите и да го канонизираме като „Свети Гайд Тракийски”!

Приятелче, следващият пост от този род тук и с подобни внушения, без грам доказателства за достоверността на „откритията” на патрона ти, вярвай ми, че ще бъде последван не от метла, а от прахосмукачка. А ти вместо да проповядваш свети Гайд и светостта на личната му секта, която явно бъркаш с някаква стара Тракийска църква, просто си свали капаците от очите и виж реалността – и за това, коетопроповядва, и за това, което уж „декодира”, и за всички негови нещастни опити да си напише свещени писани и съчини свещени предания!

Не нам, обаче, подобни дивотии.
цитирай
119. анонимен - мети колкото желаеш
26.01.2011 11:29
Клеотемида, говориш за "грам" доказателства, а нещо не виждам и милиграм в твоя пост.
Всяка истина, докато стане неоспорима истина за всеки човек, минава по този път - от пълното отричане, до пълното приемане.
В този път всеки си изиграва своята роля. Има хора, които седят отстрани и чакат всичко да се случи чрез труда на други хора и когато е безопасно и всички са минали и те преминават на отсрещния бряг. Има хора, които (вероятно също от страх да не объркат), си поставят за догма приетото до момента и с всички сили отричат истината, но като не намират факти против, си служат с оклеветяване. Това е била психологията на "светата" инквизиция. От ревност по Бога, трепят учени, като че истината с нещо ще накърни Бога. Не, истината няма да накърни Бога, а само ученията на тези, които са решили, че имат монопол над личността му.
Вашите предци са отдавна населили горната земя, без значение, дали го вярвате. Това, че траките са почитали Христа с нищо не осквернява вярата ви, дори ако не сте го знаели. Египет не е същото като Тракия. Около 1300-1500 г. преди Христа тракийските жреци са изгонени от Египет. Тогава там се издига фараон, който, както пише и в библията, не познаваше Йосиф. Който мрази пастирите и заради древните им пророчества започва изтребване на бебетата от мъжки пол.(По-късно и друг в историята го прави.) Тогава Бог извежда евреите от Египет и в него не остава почти нищо добро, освен малък остатък, който се стреми да запази храмовото служение, което Бог е допуснал, но дали те са познавали Бога, не знам. Египетските идоли са от онова време нататък, а също от омраза към хиксосите, наследниците им са и променили умишлено (подиграли са се) с историческата памет за тях. За това божествения пазител става азиатец.
Както вече казах, не познавам Гайд, но доколкото знам няма никакви египетски ритуали в тракийската църква, а класическата литургия, която се води и в православната и католическата църква.
Все пак траките приемат Христа и тракийската църква е християнска
цитирай
120. анонимен - относно лъжесвидетелството
26.01.2011 12:20
Не знам, след като се наричаш християнка, защо си позволяваш умишлено да говориш неверни неща за църква и свещеници, с които не си запозната.
Вероятно знаеш, че това се нарича лъжесвидетелство. А изобщо свидетелството означава, да си свидетел на нещо. Ти на какво си свидетел, нека да чуем, какво си видяла лошо с очите си и си чула с ушите си като свидетел. Главата ти е пълна с предразсъдъци.
Както казах в предния пост, древната вяра на траките не касае съвременната тракийска църква, освен като предистория и хронология. И почитта, която всеки дължи на бащите си. Тази църква отдавна е изминала пътя си, приемайки християнството и е християнска, като всички новозаветни християнски църкви. И това е от мнооого векове насам.
Миналото може да ви се губи, няма значение. Но вие не можете да правите предположения относно настоящото състояние на църквата, поради неосведоменост или дори недоказаност на миналото. Вашият абсурден предразсъдък е, че историята има нещо общо с живота на вяра.
Християните днес следват Христа и живеят чрез Него, Неговото тяло и кръв, понеже Той е вратата. Историята не е посредник между човека и Бога.Никой не е посредник. Вярата е винаги интимна и лична, като във всяко интимно общуване, където няма място за трети.
Както Авраам не е посредник днес или Мойсей. Те са част от историята на църквата, ако и да живеят и днес в Божието присъствие. Същото важи за светиите живели по нашите земи.
Така че историята си е история, ако искате отричайте я.
Но всичко, което покрай историята ви се е завъртяло в главата, и въображението ви се е развихрило, трябва да признаете, че е плод на въображението ви. Каквото вменявате на древните, това вменявате на тракийската църква.
Представяте си някакви езически изпълнения, които дори не знаем какви са, понеже те са само във вашата глава.
Аз ви писах, че не приемам свидетелства за хора от враговете им, особено ако е един. А и повече да бяха.
Но повече пазя душата си от това аз да стана лъжесвидетел и проводник на лъжи.
цитирай
121. kleotemida - А дали?....
26.01.2011 21:31
А дали?....

Щом се стигна до обвинение в лъжесвитетелство дори на Софийската епархия, само за да защитиш Гайд?!...

Другото не е даже нужно да го коментирам.

Помниш ли Матей 12:37 ?
“Защото от думите си ще се оправдаеш, и от думите си ще се осъдиш.”
цитирай
122. анонимен - Помниш ли Матей 12:37 ? “Защото от ...
28.01.2011 15:10
Помниш ли Матей 12:37 ?
“Защото от думите си ще се оправдаеш, и от думите си ще се осъдиш.”

Помня, разбира се! А ти помниш ли?

цитирай
123. kleotemida - Да, аз ги помня
28.01.2011 18:19
Време е да си ги припомниш и ти отново:

http://www.symvol.org/rm/eresi/03_JES_sekti/03_protestani/07_P_B/12_TC/
цитирай
124. анонимен - Да мисли г-жа Пулиева, не знам доколко сляпата вяра в непотвърдените данни на един лъжесвидетел може да я оправдае
31.01.2011 13:05
От името на ЦРИК „Св. св. Кирил и Методий“ и на цялото ни общество благодарим на всички бивши членове и на останалите свидетели по случая за проявената доблест и активност в осветляването на вредната дейност на сектата „Градът на Христос“.
Д-р Десислава Пулиева

Мен не ме притеснява наивността лично на г-жа Пулиева. Притеснява ме това, че хора, които се броят за вярващи не спазват един основен закон във вярата, който е да проверяваш информацията от различни свидетели (свидетели не значи врагове), когато става въпрос за оклеветяване на Божии служители.
Който участва в това, разбира се си отговаря пред Бога. Всеки да гледа себе си и да не се оправдава с другите или с това, че е бил подведен.
Отново припомням, че тук става дума за един човек, който преди 6-7 години е бил изгонен от Тракийската църква, поради това, че е клеветял един пред друг нейните служители и е всявал всякак раздори между хората в нея, с което е търсел нейното унищожение още докато е бил част от нея. Лъжесвидетелството, с което си е служел е станало ясно пред всички и е бил изгонен. От момента на изгонването си от църквата този човек, вероятно е живял доста време на кафе и солети, понеже е явна денонощната му дейност в интернет, като освен, че е продължил оплюването на църквата, той е сезирал всички възможни медии и институции. Неговата дейност варира от опита уж богословски да обори боговдъхновеността на църквата, до напълно просташко поведение, в което без никаква мярка е отворил устата си да използва всички обидни думи и нецензурни изрази, които знае.(мрежата изобилства ) Пазят се записи с негови изстъпления, в които заплашва с физическо унищожаване бившите си братя. Този ли ви е критерий за истината?
Той хитро спря да намеква за престъпления, понеже това е доказуемо и се доказа, че лъже. Затова пък набляга на лъжите свързани с вярата знаейки, че малцина днес ще имат доблестта да проверят, да изпитат нещата духовно и се допитат до Бога.
Вие също доказахте това. Как една лъжа, повторена .....
цитирай
125. анонимен - А сега ви моля, след като вие повд...
31.01.2011 13:55
А сега ви моля, след като вие повдигате темата, да не бързате да триете моите коментари, които са по повдигнатата от вас тема.
Вие сама си преценете, дали да станете жертва на манипулации или да изпитате нещата. Дали да мислите с копи-пейст, дали да живеете с копи пейст, от сътвореното от един недоброжелател.
Попитайте поне един член на Тракийската църква как се чувства, също за кое да било от обвиненията. Питам се какво ще правите, ако десетки души споделят напълно различни от подозренията ви и позитивни за вярата си и живота си неща? Лъжци ли ще ги наречете? Ако се окаже, че това са едни невероятно интелигентни хора, с безспорни плодове и във вярата и в личния си живот, които очевидно Бог благославя? Ако никой от тях няма какъвто и да било негативен опит или преживяване? Пак ви питам, за лъжци ли ще обявите десетки вярващи хора, за да оправдаете това, че една лъжа за тях се разпространява?
Вие направихте завой в преценката си едва след като писаха в блога ви хора, които бяха чели и повярвали в обвиненията. Това се вижда хронологично. Чухте две думи и хайде "бой по каската"..., кога изпитахте истината?
Дори в съвременния съд, който е наследник на древните Съдии, свидетелства се вземат от хора, които нямат предубеждение да говорят лошо. Но които са истински свидетели на събитията. Това така ли е? Да или Не?
Освен това, обиждайки Тракийската църква и преповтаряйки лъжите против нея, вие обиждате и десетки свои съграждани. Мислите ли за това? Считате десетки свещеници за участници в манипулация, понеже в Тракийската църква има множество свещеници, тя има развита структура с множество служители в различен чин, според действието на Духа. Понеже почти всеки член на тази църква има служба пред Бога.
В тракийската църква хората не се делят на стадо и един, дори двама пастири, които да ги водят. В тази църква всички са стадо. А пастирят е Христос, както е редно. Каквото говорите, говорите го против цялото стадо, против всички.
От тук нататък ви оставям на съвестта ви!
цитирай
126. kleotemida - Мисля, че ще спя, както и до сега, абсолютно спокойно.
04.02.2011 22:59
И ще оставя коментарите ви. Не защото в тях има нещо съществено по темата на постинга, а само заради това, всеки стигнал до края на коментарите, сам да се убеди за какво иде реч - как в една историческа тема, се стигна до възхваление на Тракийската църква на Гайд (де факто, дойдохТЕ си на думата :))) ). Не тръгнахме от нея, но стигнахме до нея, както и във всички други постове по темата "историческото наследство през погледа наГайд".
А линкът, който дадох е на БПЦ - Софийска епархия.

И слепите вече прогледнаха...
цитирай
127. анонимен - Епархия или Пулиева? И Тракийската църква подкрепя кардинал Гайд, но вие коментирате АВТОРА!
15.02.2011 12:43
kleotemida написа:
в една историческа тема, се стигна до възхваление на Тракийската църква на Гайд (де факто, дойдохТЕ си на думата :))) ). Не тръгнахме от нея, но стигнахме до нея, както и във всички други постове по темата "историческото наследство през погледа наГайд".
А линкът, който дадох е на БПЦ - Софийска епархия.

И слепите вече прогледнаха...


Да, слава Богу Господ отваря очи, но само на тези, които осъзнават слепотата си.

По същество - не сте прочели тракийските хроники и в темата ви липсва каквато и да е информация за тях. Това, което сте копирали в изложението си е написано от Гайд в увода към декодирането, а НЕ към хрониките!!! Смесвате погрешно две обширни теми, все пак единия автор на корицата не прави темата обща.

Дори само този факт показва, че целта на тази тема уж да говори за хрониките не е изобщо търсена. Кажете защо?
Да бяхте дали линк по темата или копирали тематично от съкратеното резюме към хрониките, публикувано от автора. http://www.trakia.org/news_TCHR

Хрониките дават огромна информация за живота на траките, поради тяхната пространност и хронологичност.
Би било интересно, ако възникнеше действителна професионална полемика от хора, които са запознати със съдържанието на тези документи и го коментират от гледна точка на историческата наука. Подобен коментар е нужен, но тук няма такъв и "историческата" ви тема е историческа напълно претенциозно.
Коментарите изобилстват вместо с исторически факти, с обиди и лъжи по адрес на съставителите на тракийските хроники.
Ако историците и любители като вас, престанат да се занимават с личната биография на хората, съставили този сборник документи и спрат да охулват тях и тракийската църква едновременно, а се заемат с фактите, дали би се появила и необходимостта да се отговаря? Дали?
Ако вие самата не допуснете смесването на темите и охулването на определени хора в блога ви, то не ще се появи и нуждата да дадете и право на отговор, както е морално.
Наистина ли не разбирате това?
цитирай
128. kleotemida - анонимен 127 Линкът е към сайта на Софийската епархия, а те не публикува току-така подбни статии, нали?
16.02.2011 20:30
А това, че тракисйката църква подкрепя кардинала ви Гайд, съвсе не значи, че и Българската православна църква го прави. Както е видно от линка, Софийската епархия е доста категорична с "подкрепата" си и публикацията на тази статия.

Що се касае до история... Ами разходете се и в други исторически блогове и може би ще прочетете няколко важни неща за историческите документи, които смятате (т.е. Гайд смята) за всьо и вся в траколгията :). Доста критики търпят самите източници на вашите "Тракийски хроники", а пък кашата забъркана с "декодирането" и "секретните документи", до които само той имал достъп, си е направо за серия от "Зоната на здрача"...

Що се касае до "личните биографии на хората", ще викажа, че личните дела на хората и биографиите им са твърде показателни кой какво и защо "защитава" или най-малкото до колко безпристрастно по(д)нася една информация. Примери колкото щете такива. Не съм аз тази, която ще ги съди, но и не мисля, че съм тази, която ще си затваря очите пред нещо такова. Тъй че, опитайте се наистина да си извадите главата от пясъците на пристрастието и видите нещата в цялост, а не тесно-Гайд-овски...
цитирай
129. анонимен - Вероятно няма да допуснеш коментара, но...
21.02.2011 17:33
Напълно излишно е да продължавам в темата, завършете я както решите.
Имахте претенции, че темата ви е историческа и аз едва ли не съм я подменила. С последния си пост напълно категорично доказахте точно обратното, което и аз ви пиша.
Не е ясно защо тази тема е озаглавена тракийските хроники. В нея не пише нищо за тях.
Относно критиките, в едно съвършено общество, каквото не съществува, оповестяването на истината би било придружено само от аплодисменти. Но тъй като не живеем в такова, дори напротив, критиките, а още повече калните постановки отдавна не ме изненадват, още по-малко са критерий за нещо, освен за морала на който ги прави.
Под кални постановки имам предвид направените преди Епархията да ги възприеме, постановки от хора, които силно желаят запазване на статуквото, което ви гарантирам, че вече се промени. Колелото на историята се завъртя, ако и някой да не го разбира още. Истината си проправи път.
Резултатите от това ще се видят на своето време.
Никак не ме интересува дали си чела или не хрониките, доколкото си написала не си историк, а инженер. Вероятно това е причината. Историците са чели по-голямата част от хрониките, които са поместени отдавна и в други сборници.
Ти очевидно нямаш реален интерес към темата, щом си объркала дори откъде да копираш изложението.
А за биографията, ето тук умишлено подвеждаш хората (както и със заглавието на темата). Не си я нито чела, нито я познаваш. Наричаш дела на човека нещо, което предполагаш, но не знаеш. Понеже не е въпрос да си затвориш очите, но да ги отвориш.
Кардинал Гайд няма в биографията си нещо, от което да се притеснява, нито той, нито който и да било от Тракийската църква.
Вярата на човек, дори да не се споделя от някой, не е биография, още по-малко лоша такава. Тя е светоглед, на който всеки има право и то от много години.
А реалната биография на Гайд и като светоглед, обучение, вид и брой дипломи и обществен статут дори в международен план го прави точния човек, да издаде този сборник с документи.
цитирай
130. kleotemida - Много присърце сте го взели вашия кардинал, Гайд, чак досадно става вече.
21.02.2011 18:47
Няма да ме убедите нито в превъзходно свършената му работа, нито в безупречността му. Факт е, че ако беше така, до сега на ръце да са го понесли. Но не само, че не го носят на ръце, а и определено не признават съчиненията му. И то историци... :)) И опитите за внушения от рода на "в международен план" ги забравете. До днес нищо международно не се чу за него...

А, че истината винаги си пробива път, пробива си. Но дали ще е вашата истина, е друг въпрос.
цитирай
131. lubopiten - От личният си опит знам, че е безс...
17.03.2011 00:44
От личният си опит знам, че е безсмислено да спориш с фанатици (или верни последователи, ако искате го наречете), каквато се явява госпожицата-анонимник. Убеден съм, че тя е член на Тракийската църква на братята Гайдарски, защото стилистиката й на изказ и твърдата й упоритост на неприемане на различно мнение, ми е до болка позната от хора, които познавам, членове на същата секта. Чел съм всичките книги на Гайд брадърс (подаръци от тяхна последователка и все още моя приятелка), бил съм и на Орфическите им постановки в София,където Стефан се изживяваше като жрец, така че повярвайте ми знам за какво говоря. Макар да не съм от тях.
А предполагам че е госпожица, защото много от последователките им са стари моми!Но това не е важно...
Колкото пък до това, че Цветан Гайдарски бил кардинал!..Ха-ха-ха-ха!Мислите,че във Ватикана са го посветили (както си му е редът)? Да, ама не. Самоназначил се е човекът, власт му се ще и суета голяма ще да го тресе! И другият и той не прави изключение. Пълен цирк!
Та относно Хрониките...Няма да крия, прочетох ги с интерес. Звучат наистина сензационно и въодушевляващо....само да бяха истина. Останах с чувството, че са събрали в тях всичките възможни въжделения и търсения на младите българи за голямото ни и героично минало. Всяка неяснота в историята ни вътре си имаше своето обяснение! О, чудо! Къде е бляла нашата и световна наука до сега? О да,забравих, световната конспирация срещу българите!
Хайде, стига смешки!
Когато извадят и покажат доказателствата, че такива книги съществуват (имам предвид книгите Нави, Арих и може би Лонгинус), преписи, снимки и пр. , тогава ще им повярват и учени и цял свят. Оригинали, естествено, няма как да покажат, освен ако не е черновата от личното им творчество. Или поне да кажат къде се намират тези текстове и как са се добрали до тях. Сами разбирате, че е трудно дори за утвърдени учени да бъдат допуснати да ровят във Ватиканската библиотека, камо ли пък тези сектанти!
Мисли народе!
цитирай
132. lubopiten - ". . . виден Български Будител ...
17.03.2011 00:52
"...виден Български Будител и Архиепископ на Православната ни църква.

15 ноември 2010 г. Кардинал Цветан Гайдарски "

Трябва ли след всичко това да коментирам, че инфото е пълна лъжа и пропаганда за лековерни! Какъв ВИДЕН будител, какъв Архиепископ на ПРАВОСЛАВНАТА(!) църква, какъв КАРДИНАЛ (!) (католически пост)!?
Всичко се случва по Божията воля и явно това и е получил! Амин!
цитирай
133. анонимен - za stefan gaid
19.07.2011 00:32
Аз пък набързо да вметна, че преди две години беше направено едно разследване и след това и предаване по БНР за въпросните братя. И когато адресът им на сектата беше на Славейков, бяха Съюз на българските гностици. Те от 90-те насам само сменят имена и местонахождения на капищата си. Цветан Гайдарски беше потърсен за интервю. Затвори няколко пъти телефона и накрая го изключи. След което физическо лице - журналист се принуди да се качи в апартамента на Славейков. Непосредствено след този случай те се преместиха някъде по Хладилника...така, че човек, който е искрен и честен няма да се покрива по тоя нелеп детински начин по телефона и да бяга от медиите, а да има само там изяви, които са предварително договорени. Нека и да не споменавам, че имам роднини и невероятно много познати археолози и историци и това неговото са пълни простотии. Може ли в сектата си да смесва египетски символи, масонски, християнство, бяло братство и какво ли още не? Микс от символика. България е на такъв хал, защото българите се оставят винаги някой да ги заблуждава. Аз не живея в България. Живея точно там, където принципно се намира Стефан Гайд в Щатите. И мога да ви кажа, че търсих много, но никъде не намерих в Лонг Бийч въпросния институт по трансцедентална наука. В Лонг Бийч Калифорния такова нещо няма!!! Най-малкото, като влезете в сайта, всяко едно учреждение, или организация с подобен легитимен статут трябва да има прозрачност поне откъм адрес, телефон и лице за контакти. Това, което има е една глупава електрона форма за контакт. Така, че който иска да си доказва каквото иска тук, да се опира на несъществуващи факти. Запомнете хора, бъдете себе си най-напред, има достатъчно други хора. Не е нужно да бъдем последователи на някого, за да сме индивиди и да сме идентифицираме задължително с този, или онзи духовен водач(по-скоро шарлатанин). Може и да има нещо много много древно и мистично около нас като народ и произход, но да не бъркаме сектантството и комерсиалните цели с Наука и Духовност
цитирай
134. madpearl - званията и титлите на братята гайдарски
10.03.2015 12:06
от личните ми контакти с цветан, знам че те нямат такива звания, но за да придадат тежест на измишльотините си са си ги сложили. нямат такова образование, нито академично нито духовно да се наричат кардинали и темп подобни. https://www.facebook.com/groups/503676816443239/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kleotemida
Категория: История
Прочетен: 1177283
Постинги: 44
Коментари: 1744
Гласове: 2170
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031