Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2012 12:13 - Най-изумителният урок на Св. Николай
Автор: kleotemida Категория: История   
Прочетен: 14680 Коментари: 28 Гласове:
17

Последна промяна: 06.12.2012 12:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Автор : Десислава Главева    
Победителят на народите - така се превежда от гръцки името на св. Николай, това е най-разпространеното му изображение

Историята е от недалечното минало и е разтърсила атеистите в СССР 

На 6 декември по нов и на 19 по стар стил се чества паметта на св. Николай Чудотворец – покровителят на пътуващите по море, а също и патрон на Бургас
  ...  Една невероятна история ще ни върне 53 години назад във времето и ще ни пренесе в руския град Самара, който в 1956 година още носел името Куйбишев. Това чудо, потресло навремето целия православен свят, сега е известно под името „Стоенето на Зоя”, а също и „Каменната Зоя”. Нека видим какво се е случило в Русия в суровите времена на Хрушчовото управление, когато християните отново били преследвани заради вярата си.
На улица „Чкалов”, дом № 84 живеели майка и дъщеря Карнаухови. Дъщерята работела в градския завод за тръби. Казвала се Зоя. В превод от гръцки „Зоя” значи „живот”. Момичето било хубаво, младо, безгрижно, ала безбожно създание, каквито били повечето млади хора, родени и възпитани в атеизъм. Майка й обаче била дълбоко вярваща жена.

imageКъщата, в която Зоя „стояла” като вкаменена 128 дни, тя обаче не е запазена до наши дни

Било Нова Година, време в което поради стария стил в Русия християните още постят, защото православното Рождество Христово е на 7 януари, за разлика от католическото, което е на 25 декември. (За жалост в Българската Православна Църква Рождество се празнува на католическата дата). Майката отишла на църква, а дъщерята поканила свои приятели младежи, за да отпразнуват Нова Година. Другите момичета били със своите кавалери, но Зоя била сама, защото нейният приятел Николай закъснявал. След като хапнали и пийнали, младежите станали да потанцуват. Зоя останала да седи на стола. Тя поскучала така известно време, после изведнъж станала, взела едно столче и свалила иконата на св. Николай от стената с думите: „След като моят Николай се бави, аз ще танцувам с този Николай!” Ужасени, приятелите й започнали да я убеждават да не проявява такова неуважение към светеца, защото подобно кощунство нямало да остане ненаказано. Зоя обаче се присмяла и лекомислено казала: „Ако има Бог, нека ме накаже!” След това прегърнала иконата и почнала да танцува. Не минали и две минути и изведнъж в стаята се извил силен вятър и блеснала ослепителна мълния. Когато младежите дошли на себе си след преживения ужас, видяли Зоя да стои като закована насред стаята, бяла и студена като мрамор, стискайки силно иконата на св. Николай. Девойката се била вкаменила, без да може да помръдне нито с крак, нито с ръка, нито дори да помръдне с глава. Просто стояла съвършено неподвижно и единствено сърцето, което биело показвало, че е още жива.
Приятелите й незабавно повикали „Бърза помощ”, но и тя не могла нищо да направи. Иглите на спринцовките, с които лекарите се опитвали да й направят инжекции се чупели в каменната й кожа. Тогава се опитали да я вземат в болницата за наблюдение, но не могли да я помръднат от мястото й. Когато майката се прибрала от църква и видяла дъщеря си, припаднала. След като се съвзела, помолила да дойде свещеник, за да прочете молитва за бедното момиче. Дошлите свещеници се помолили за нея, но не успели да вземат иконата от ръцете на Зоя. За броени часове слухът за чудото обходил целия град и стигнал до ушите на местния областен комитет на Партията. Тогава веднага изпратили милиционери, които да завардят дома на улица „Чкалов” и да не пускат никакви посетители. Все едно, в Куйбишев не останал човек, който да не разбере за случилото се. За събитието се писало и в градския вестник „Волжска комуна” от 24 януари, 1956 г. За да се тушира ефекта от станалото в града и областта била засилена антирелигиозната пропаганда и само за 8 месеца били изнесени над 2000 научно-атеистични лекции.

imageИконата на св. Николай в Самарския храм, нарисувана е по мотиви от Зоиното стоене. Около образа на светеца се виждат малките сценки от свръхестественото събитие

В това време, слухът за чудото със Зоя се разнесъл из цяла Русия. Огромно множество хора се трупали пред къщата, за да видят с очите си каменното момиче, но милицията не пуснала никого освен един известен професор по медицина от Москва, който само потвърдил, че момичето е още живо. Чак седмица по-късно, на Рождество Христово, пристигнал един йеромонах, който отслужил молебен с водосвет, осветявайки къщата и след това успял поне да извади иконата от ръцете на вкамененото момиче.
Най-ужасното нещо било обаче, че от този момент нататък Зоя се съвзела дотолкова, че в полунощ започвала силно да крещи, докарвайки до ужас младите милиционери, които до един побелели от преживения страх. Тя викала: „Мамо! Моли се! Погиваме от греховете си! Хора, молете се! Земята погива!”
Когато за помощ се обърнали чак към патриарха, той само казал: „Който я е наказал, Той и ще я помилва!” Така минали три месеца.
Два дни преди Благовещение дошъл един благообразен старец, който пожелал да влезе при Зоя, но милиционерите не го пуснали. На другия ден той пак дошъл, но пак не могъл да влезе. Едва на самия ден на Благовещение (7 април стар стил) старецът по Божий промисъл бил пуснат при Зоя. Милиционерите го чули ласкаво да я пита: „Е, какво, умори ли се вече?” Когато след известно време го потърсили, за да го отпратят, него го нямало в стаята, от което всички разбрали, че на посещение при Зоя дошъл сам свети Николай.
Стоенето на Зоя продължило точно 128 дни чак до Великден, който тогава се случил на 6 май. В навечерието на Светлото Христово Възкресение Зоя отново започнала да крещи: „Молете се!” А на самия Великден тялото й най-после омекнало, тъй че станало възможно да я сложат да легне на леглото. Господ й простил греха по молитвите на милостивия Николай Чудотворец, както и заради големите страдания и четиримесечното стоене. Всичко това толкова поразило жителите на Куйбишев и околностите, че множество народ се обърнал към вярата. Църквите се напълнили с хора, некръстените се кръстили, всички започнали да носят кръстчета, въпреки опасността от репресии. Обръщането на хората било толкова повсеместно и голямо, че в храмовете били претъпкани, а кръстчета бързо се свършили. Със сълзи на разкаяние хората се молели за греховете си и променяли живота си. А на третия ден на Великден Зоя тихо заминала при Господа след своето 128-дневно стоене в изкупление на своя грях.
Съветският печат не могъл да скрие за случилото се, но се давали различни обяснения на Зоиното стоене. Материалистичният разум обаче не бил в състояние да обясни този толкова поразителен случай. Защото единственото истинско обяснение се таи в чудесната сила Божия и свръхестествената намеса на св. Николай.
   



Гласувай:
18



1. sparotok - !
06.12.2012 16:25
Вярата дава сили на хората, безверието ги убива...

Благодаря ти за хубавата история!
цитирай
2. kleotemida - И, реално погледнато, от колко м...
06.12.2012 16:36
И, реално погледнато, от колко много вяра се нуждаем!
цитирай
3. estirbg - Измамата е много фина, скъпа ми Клео!
06.12.2012 22:04
Според Библията всички мъртви "спят", така че дори и святите люде, споминали се през вековете с вяра и усърдие в Бога, са в безсъзнателно състояние - нито чуват, нито виждат, нито мислят, най-малко ще са действащи и съответно не биха могли да правят подобни "чудеса". В такъв случай съвсем резонен е въпросът чие дело са, като има толкова свидетели на подобни "чудеса". Много ще се изненадате, но трябва да знаете, че зад подобни идоли-светци...стои самия Сатана!!!Да, колкото и да не ви се вярва! Православната църква е всеизвестна с изявеното си идолопоклонство пред светци, икони на светци, като практикува и пъстър набор от езически обичаи, наследени от миналото. Вплетени в народните традиции, едва ли някому идва на ум, че безобидните и красива на пръв поглед митове, легенди и свързаните с тях народни празници и традиции са ОМРАЗНИ НА БОГА!
Луцифер се крие точно там, където най-малко очаквате да го намерите...та дори и в описаната по-горе история. Безкрайно коварен и хитър, той се претворява като "светъл ангел", за да подмами хората.
Защо е разиграл горната драма с девойката Зоя? За да засили страха на хората, за да им "покаже" , че не трябва да се "гаврят" с идолите му и те да се преклонят с още по-голямо страхопочитание пред тях! По този начин Кралят на тъмнината още по-твърдо и настойчиво принуждава вярващите да нарушават Втората Божия заповед (Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята;
да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят,
а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди.), а с това безвъзвратно завежда наивните към огнената геена, защото Словото категорично се произнася, че ако не спазваш само една заповед от Десетте - ти си закононарушител и не можеш да достигнеш до Небето...
цитирай
4. kleotemida - Не мисля, че е измама. И не мисля, че винаги имате отговори на всичко и че всички извън вашата деноминация грешат.
06.12.2012 23:09
Що се касае до случая, спомни си все пак думите на Христос:
Лука, 11
17 Но Той, като знаеше техните помисли, каза им: Всяко царство разделено против себе си, запустява, и дом разделен против себе си пада.
18 Така, също, ако Сатана се раздели против себе си, как ще устои царството му? понеже казвате, че изгонвам бесовете чрез Веелзевула,

Каква е тук ползата на Луцифер? От обръщането на хиляди хора в християни? Без да коментирам, че в горния случай никъде не видях преклонение към иконите. Гаврата на момичето бе със светеца и наказанието беше заради тази гавра, предизвикателството и неуважението към Бога, а не заради иконата.

Как смяташ, думите на Зоя:

„Мамо! Моли се! Погиваме от греховете си! Хора, молете се! Земята погива!”

в интерес на Луцифер ли са?
цитирай
5. estirbg - В горния си коментар, скъпа ми приятелко, не цитирам доктрината на деноминацията си, а Словото
07.12.2012 00:07
Трябва да следваме това, което е Е ПИСАНО, а не това което ни диктува една или друга църква.
Учението на Библията за мъртвите е пределно ясно. Няма никакво съзнание след смъртта, никакъв задгробен живот – Еклисиаст 9:5,6,10:
"Защото живите поне знаят, че ще умрат; Но мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват, Понеже споменът за тях е забравен;
Още и любовта им, и омразата им, и завистта им са вече изгубени, Нито ще имат вече някога дял в нещо що става под слънцето.......
Всичко що намери ръката ти да прави според силата ти, направи го; Защото няма ни работа, ни замисъл, ни знание, ни мъдрост в гроба гдето отиваш.”
Така че повече от ясно е, че мъртвите не могат да направят тези описани в статията ти чудеса.
Стиха от Лука, скъпа, който цитираш, не се отнася до описания случай. Исус го разказа по повод обвиненията срещу Него, че е Веелзевул и че едва ли не чрез тъмните сили гони демоните, което е абсолютно нелогично и невъзможно.
Питаш:"Каква е тук ползата на Луцифер? От обръщането на хиляди хора в християни?" Ами то и папата, седящ начело на Римокатолическата църква обръща хиляди хора в "християни", но те дали се осъзнават, че не са истински християни като следват църковните догми (поклонение пред Дева Мария, освещаване на неделята, а не истинския Божий ден - съботата, деветте кръга на ада т.н.) Същото е и с Православната - превърнаха съботата в ден на мъртвите, идолопоклонство пред умрели светци и икони, езически обичаи при погребване, кръщене и др., оставяне на храна на гроба на 3,9, 40 ден и т.н.,, от които мъртвите нито могат да се възползват, нито можем да им помогнем нещо с заупокойна молитва, защото "мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват, Понеже споменът за тях е забравен;"
Прочети внимателно Откровение на Йоана , обърни внимание на символите - Ако жената в червена багреница - Папския Рим от "Откровението" е наречена МАЙКА НА БЛУДНИЦИТЕ” /17:5/ това означава, че тя не е единствената блудница и има дъщери блудници. Ако майката символизира Римокатолическата църква, то кои са дъщерите и? Дъщерите и не биха ли символизирали църкви, които някак си произлизат от нея, но които всъщност продължават да следват ученията и? Помисли - дали и Православната не спазва също папската неделя и не споделя и други нейни езически отклонения. Помисли, че най-доброто прикиритие на Сатана е в сянката на кръста...
Утре вечер, ако имам време ще продължа.
Виж, моля те това,
http://estirbg.blog.bg/history/2010/12/18/merzostite-na-vavilon-quot-izlezte-ot-nego-liude-moi-za-da-n.653024
и ще ти се изясни разликата от църква, до църква.
Що се отнася до воплите на девойката, тези слова може да ги изрече всеки вселил се демон, в който и да е гостоприемник. Демоните лъжат и мамят - колко им е да импровизират тази сърцераздирателна сцена..
Ако прочетеш някои от ченълингите на контактьорите на Ню ейдж ще останеш изумена от посланията, че ще загинем поради нелоялното си отношение, което имаме към природата и помежду си. Дали трябва в такъв случай да ги приемем за чиста монета?
Истината е тази, че Сатана е много коварен - смесва малко истина с много лъжа, за да изглежда правдоподобно. Този коктейл е по-отровен и от най-откровената измама... Много е дълго това за обяснение, а трябва да ставам в 4.30 за работа. Лека нощ и ми пожелай спорен ден, защото имам много важна работа...
Поздрави от мен и спокойна нощ!
цитирай
6. kleotemida - Така като те чета май от времето на ...
07.12.2012 01:24
Така като те чета май от времето на апостолите и учениците им до 1863, когато се появява адвентната църква, всички християни в този период "не са истински християни".
Дали, обаче това е така? М?
Не глобализирате ли прекалено на едро кой какъв е и кой на кого служи?

Спорен ден!
цитирай
7. estirbg - А аз се надявах да си говорим за Словото и измамите,
07.12.2012 05:29
но явно пак опряхме до фундаментални истини и доктрини. Впрочем Исус към коя ли църква би се присъединил днес, ако беше наш съвременик, м?
Спорен ден и на теб, мила Клео, и ми пожелай да намеря време да пусна в неделя следващия си пост... за 21.12.2012 г.
Отивам да преборя преспите....:)
цитирай
8. kleotemida - А аз се надявах да си говорим за С...
07.12.2012 12:13
estirbg написа:
А аз се надявах да си говорим за Словото и измамите, но явно пак опряхме до фундаментални истини и доктрини. Впрочем Исус към коя ли църква би се присъединил днес, ако беше наш съвременик, м?
Спорен ден и на теб, мила Клео, и ми пожелай да намеря време да пусна в неделя следващия си пост... за 21.12.2012 г.
Отивам да преборя преспите....:)

С удоволствие, ако в разговора ни не се очертаваше единствено това, че единствено правилните и верни "фундаментални истини и доктрини" принадлежат на пак единствено на вашата църква, а всички останали грешат. Което не ми се вижда изобщо правдоподобно.

Що се касае до Христос и към коя ли църква би се присъединил днес, ако беше наш съвременник, мисля че не би се присъединил към нито една. Но и не смятам, че би оставил през всички столетия до 1863, когато се появява адвентната църква всички ония, които са жадували за правдата Му, които са Го обичали, почитали и вярвали в Него, да тънат в мрак и погиват. Бог има своите начини да привлече своите Си през всичките години на човечеството и не мисля, че е чакал (условно казано) да се появи вашия Уилям Милър, за да спрат да погиват чедата Му. И доколкото познавам Бог, а аз, признавам си, го познавам твърде малко, но все пак достатъчно, за да знам, че Той е Любов и не би оставил стотици поколения и хиляди негови чеда на произвола на Лукавия, без да протегне ръка на верните Си.

За останалите твърдения в по-предишния ти постинг, изумена съм, че винаги намирате стихове от Библията, които да прилепите към вашите твърдения, а когато ние ви цитираме от нея, то нашето не било за това и сега, а за тогава и за онези събития. Нещо аршините ви са различни. Но пък твъдрението ти:

estirbg написа:
Що се отнася до воплите на девойката, тези слова може да ги изрече всеки вселил се демон, в който и да е гостоприемник. Демоните лъжат и мамят - колко им е да импровизират тази сърцераздирателна сцена.

ме изуми. Излиза, че демоните си нямат друга работа, освен с лъжите си да подбуждат грешниците към рзкаяние и да ги призовават да се молят на Бог за прошка заради греховете си и греховете на тази земя.
Мммм, не мислиш ли че тук съвсем резонно се появява и въпросът от Лука, 11:18 „... ако Сатана се раздели против себе си, как ще устои царството му?...“
И ченълингите тук нямат нищо общо. Не става дума за нелоялното ни отношение, което имаме към природата и помежду си, а за БУНТ срещу Бога, за неуважение и предизвикателство към Него. И след това неуважение и предизвикателство, се намира един демон, който се вселява в девойката, кара я да се разкае и да се моли на Бога за прошка не само за себе си, а и за грешното човечество. И всичко това за какво? За да заведе нея и повярвалите в чудото при Луцифер, но забележи черз какво!, чрез вярата в Бог, в силата Му, и в правдата Му. Е, колкото и да съм жена, чак толкова не съм скарана с логиката.

Останалото няма да го коментирам. Достатъчно е да прочете човек ето тези ти редове:

estirbg написа:
Питаш:"Каква е тук ползата на Луцифер? От обръщането на хиляди хора в християни?" Ами то и папата, седящ начело на Римокатолическата църква обръща хиляди хора в "християни", но те дали се осъзнават, че не са истински християни като следват църковните догми (поклонение пред Дева Мария, освещаване на неделята, а не истинския Божий ден - съботата, деветте кръга на ада т.н.) Същото е и с Православната - превърнаха съботата в ден на мъртвите, идолопоклонство пред умрели светци и икони, езически обичаи при погребване, кръщене и др., оставяне на храна на гроба на 3,9, 40 ден и т.н.,, от които мъртвите нито могат да се възползват, нито можем да им помогнем нещо с заупокойна молитва, защото "мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват, Понеже споменът за тях е забравен;"

за да си направи извода, че (по логиката в тях) от времето на първоапостолите до вашия Уилям Милър всичко живо не е християнин и е погинало по подразбиране. Не ти ли се струва крайно като твърдение? Щото на мен ми се струва. И не мисля да го премълчавам. Да, за много неща от доктрините ви може и да съм съгласна с вас, но и за доста не съм съгласна, особено пък в частта „Елън Уайт“, а голяма част от крайностите ви идват от нея и „пророчествата й“. Не обвинявам и не съдя никого, само прилагам свободната си воля да вярвам или да не вярвам на някого (да не се бърка с Някого)...
цитирай
9. estirbg - Kлео, май забравяш, че съм била в Православната, Евангелската петдесятна, Адвентна и Реформатори - адвентна
07.12.2012 13:34
Имам поглед и за римо-католическата, така че базата ми за сравнение е широка и мога да твърдя коя църква най-много се доближава и следва Божието слово. В горните си постове не цитирам адвентни доктрини, а Библията, която твърдиш, че едва ли не изопачавам според вижданията на тази деноминация. Когато Исус трябваше да даде отговор на какъвто и да е въпрос, Той винаги си служеше със Словото и казваше:"Писано е..." и с това започнах, без да цитирам адвентни доктрини, просто защото Библейската истина е ТАКАВА и всяка друга интерпретация си е откровена лъжа. Толкова по въпроса за състоянието на мъртвите - няма да се повтарям. Разочарована съм, че в обсъждането намесваш църкви и изместваш проблема, който определено е САТАНИНСКА ИЗМАМА.
Иумена си от обяснението ми за поведението на девойката - всичко е възможно, Клео, ти явно не си била свидетелка на психично обременена личност, за да реагираш по този начин. Не забравяй, че Сатана е точно този, който "СЕ ПРЕПРАВЯ НА СВЕТЪЛ АНГЕЛ" - ПРЕДУПРЕДЕНИ СМЕ! Значи на Словото не искаш да повярваш, а на "искрените думи" на момичето вярваш!
Клео, ти си готова да бъдеш "погълната" и от Измамника, който ще се представи като Космическия Христос - той ще цитира умело Библията, както някога цитираше пред Исус в пустинята, ще полага ръце и ще лекува, ще благославя и омайва тълпите хора с небесен блясък, съвършенство, благост и "милост". Сега ако се хванеш на тази уловка на девойката, пренебрегвайки Словото, какво ще правиш когато дойде Омайника на световете?....
По въпроса за спасените преди Уилям Милър - естествено е, че има Божии чеда, които ще са възкресени, съобразно светлината, която им е била дадена за дадената епоха, в която са живели и спасените няма да са само след Милър.
Ако Исус беше наш съвременик би се присъединил към тази църква, която най-точно изпълнява Словото и спазва Божиите повеления - такава все още има, макар, че и тя ще бъде разклатена, но...няма да отпадне, както на мнозина им се иска. Всичко друго, което си писала са си твои лични човешки виждания и няма да ги коментирам. Нали знаеш "Има път, който се вижда прав на човека, но е път, водещ към смърт" цитирам по памет.
Изгубих си сега и обедната почивка, и след като не успях да те убедя - твоя воля, вярвай си в светците и иконите - Бог е дал право на всеки свободен избор...
цитирай
10. kleotemida - Всъщност, Естир, знаеш ли кое ме дразни и изумява?
07.12.2012 16:01
Казваш:

Сатана е точно този, който "СЕ ПРЕПРАВЯ НА СВЕТЪЛ АНГЕЛ" - ПРЕДУПРЕДЕНИ СМЕ! Значи на Словото не искаш да повярваш, а на "искрените думи" на момичето вярваш!

и всеки случай, който ви е удобен го привързвате за предупреждението и в противовес на това характеризирате (по подразбиране), че не вярваме на Словото, а на "искрените думи" на момичето. Как точно се случва това?
И какво значи "искрените думи" на момичето"? Ти там ли беше, че може да кажеш какви са били? И в крайна сметка, в Словото не пишеше ли, "По плодовете им ще ги познаете."? Какъв е плодът в случая?

Всъщност, още един е проблемът. Вие винаги имате пряка връзка с бъдещето на всеки и знаете какво ще му се случи, колко ще бъде измамен, а понякога се "възхищавам" и на това как успявате да знаете в какво вярва някой без той да знае, че вярва в това или винаги да го е отхвърлял. Но пък аз на такива "знания" винаги съм казвала манипулации и инсинуации.
Първо, каквото и да напишеш, не можеш да ме убедиш, че вярвам в икони. В светците вярвам, но и това си има спецификата, защото ако си спомняш светците/светиите са тези при трона и около Агнето в съдния ден.

За измамника... :) пак глобализираш и пак се опитваш да решаваш вместо мен в какво вярвам и в какво не вярвам. Но понеже винаги правите много интересни връзки (за това се хващам за църквата ви, защото само тя си служи с този род инсинуации) нека те питам.

Как точно „Сега ако се хванеш на тази уловка на девойката, пренебрегвайки Словото, какво ще правиш когато дойде Омайника на световете?....“ пренебрегвам Словото, като вярвам на случая? И как точно Словото обвинява случая като уловка? Щото онова, дето ми цитираш, съвсем не обвинява събитията в демонизъм. И как точно хващайки се на уловката на девойката ще бъда "погълната" и от Измамника, който ще се представи като Космическия Христос (на който ти самата знаеш, че не вярвам, но лаф да има) и той ще цитирайки умело Библията, както някога цитираше пред Исус в пустинята, полагайки ръце и лекувайки, благославяйки и омайвайки тълпите хора с небесен блясък, съвършенство, благост и "милост", ще омае и мен, т.е. ще ме завлече? Я да го чуя, след като знаеш, че и аз съм наясно, че такъв Космически Христос няма в Словото, и че знам как и за какво ще дойде Христос толкова, колкото и ти!

Наистина съм ядосана. И на теб, и на още един-двама от църквата ви, в чиито статии и коментари виждам опити за манипулации. Господ да ми прости, ако греша, макар че предпочитам да греша и това, което виждам да не е истина. Защото, ако някой се опитва целенасочено да ме манипулира, или разговаряйки с мен публично, се опитва да ми приписва отклонения от пътя заради публиката, а и за нейно назидание, изпитвам меко казано неприятни чувства. И започвам някак подкожно да се съмнявам в почтеността на опитващият се да ме манипулира и да манипулира разговора в посока реклама на „фундаментални истини и доктрини“ на църквата към която принадлежи или на някой техен "пророк".

Но аз лично така не искам да комуникирам. Чувствам се доста зле, когато видя, че разговорът се води тенденциозно и манипулативно. Може и да греша, но се чувствам потребена в такива случаи, което пък ми създава усещане за нечистоплътност, защото не смятам, че целта оправдава средствата, колкото и да е грандиозна тази цел. Макар че не знам въобще Спасителят би ли приел при Него да се ходи по пътя на манипулациите и инсинуациите. А последните десетина дни това ми се случва за пореден път и то от адвентисти, които се смята за непогрешими, но пък за сметка на това намират опонентите си за такива с „петна по дрехите“ и едва ли не слуги на Луцифер. Всъщност, това което със сигурност знам е, че Бог не е религиозен плуралист, но пък и зная, че все още не е делегирал (а и няма да делегира) права на някой на земята да съди от Негово име и от височината само на собствената си камбанария.


п.п. Обичам ви, мили сте ми, но когато тенденциозно ме плъзгате във вашата посока и то манипулативно, наистина се вбесявам. А се смятам за достатъчно интелигентна, и за да виждам, и за да не приемам с капаци на очите манипулациите. Со сори...

п.с. А това е уникално!

"Ако Исус беше наш съвременик би се присъединил към тази църква, която най-точно изпълнява Словото и спазва Божиите повеления - такава все още има, макар, че и тя ще бъде разклатена, но...няма да отпадне, както на мнозина им се иска."

Ако Исус беше наш съвременник мислиш ли, че щеше да Му е потребно да се присъединява към някаква църква? Т.е. да стане част от нещо, на което Той на практика е глава и Той самият е пример за най-съвършеното служене и алюзия за най-свършената църква? М???

Но пък горните ти думи каква прекрасна реклама са на църквата ви, нали? Скрита зад тях стои тя - единствената, която заслужава Христос да се присъедини към нея. Извинявай, но за мен това е кощунство! На какво си играем? На кой е по-по-най? И то разигравайки Исус като разменна монета?!!!
И в кое? В заслугите? Че къде пише в Словото, че ще бъдем спасени заради заслугите си? Не беше ли точно обратното? Спасени сме по благодат, защото никой не може да го заслужи! А ти ми правиш реклама на една църковна деноминация... пък един друг неин вярващ - на "пророка й" с подобни доводи. Това наистина ме потриса до дъно! И не знам защо, но се чувствам страшно обидена...
цитирай
11. tetovae - Макар че не съм религиозен
07.12.2012 18:31
уважавам убежденията на всеки човек, защото те го поддържат щастлив. Обаче... не мога да се съглася с: 1. Препечатване на идиотски "истории" от руски блогъри. Тази тенденция обаче има и нещо добро - превръща коментарите по-ценни от статията. 2. Публикуване на религиозни теми в категория" История". Официално все още е прието, че религията няма историческо покритие. Ако тази "истинска случка" беше поместена в категория "Религия", никога нямаше да я прочета и оплаквам. Те това е. Извинявайте.
цитирай
12. estirbg - Клео, безсмислено е да спорим,
07.12.2012 18:48
говорихме за ИЗМАМАТА, за СЛОВОТО, в което се дава информция за състоянието на мъртвите, пък ти ми се нахвърли и изля неприязана си към адвентистите. Никъде не съм афиширала адвентизма, но ти пак започна да ровиш в тази посока и да ме замеряш с несъстоятелни нападки. ...
Естествено, че Исус, когато се завърне ще стане едно с ИСТИНСКАТА СИ църква, тази, която "слуша гласа Му" и не само слуша, но и изпълнява Словото му. Въпросът, който зададох за Исус, към коя църква би се присъединил, е да те накарам да се замислиш и проумееш, че Той винаги ще предпочете тази вярваща общност, която радее за чистотата на Божието Слово и неговото действено изпълнение. Засега наистина (не го приемай като реклама, защото ти ме принуждаваш да го изрека!) това е адвентната! Всеки има право на избор - или да бъде откъм истината или от към страната на заблуждението....среден път няма!
Отивам си огорчена, но не и обезнадеждена оттук.
" И ако някой не ви приеме, нито послуша думите ви, когато излизате от дома му, или от онзи град, отърсете праха от нозете си."Матей 10:14
Можеш да пишеш каквото пожелаеш след тези мои слова, но Бог е този, който ще отсъди един ден (скоро ще е !) кой е крив и кой прав...
Няма да идвам повече, за да не се нараняваме...
Ще се моля за теб!
цитирай
13. kleotemida - Ами това е действителен случай, макар и от областта на религията, тъй че мястото му си е в раздел "История" :))
07.12.2012 18:53
tetovae написа:
уважавам убежденията на всеки човек, защото те го поддържат щастлив. Обаче... не мога да се съглася с: 1. Препечатване на идиотски "истории" от руски блогъри. Тази тенденция обаче има и нещо добро - превръща коментарите по-ценни от статията. 2. Публикуване на религиозни теми в категория" История". Официално все още е прието, че религията няма историческо покритие. Ако тази "истинска случка" беше поместена в категория "Религия", никога нямаше да я прочета и оплаквам. Те това е. Извинявайте.

А самата история, макар и препечатана, не е "идиотска "истории" от руски блогъри", а просто един действителен случай. Ако обаче нещата опират до "руски блогъри", е аз нямам фобия към никоя нация, така че да му мислят тези с фобиите към руското :))

Що се касае до, "Ако тази "истинска случка" беше поместена в категория "Религия", никога нямаше да я прочета и оплаквам.", искрено ви съчувствам, но тук в Блог.бг няма раздел "Религия", тъй че най-подходящото място все пак се оказва Историята :)
цитирай
14. kleotemida - И аз не мисля да пиша повече, защото ...
07.12.2012 19:15
И аз не мисля да пиша повече, защото не съм по-малко огорчена и наранена. Може би само това, че би ми изглеждало по-скормно и по-приемливо, ако отговорът за Исус бе - към тези, които вярват в него и изпълняват волята Му и волята на Отца Му. ВСИЧКИ!, защото както казва Самият Той в Матей, 18: 20 "Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях."

Всъщност, малко скромност и малко по-малко гордост от собствената ви "непогрешимост" на вас адвентистите не би ви бил излишна...

Бог да те пази!
цитирай
15. tetovae - Нищо лично...
07.12.2012 19:44
но липсата на категория "религия" не Ви ли говори нещо? Не чувства те ли, че чукате на чужда врата...нещо като Свидетелите на Йехова?
цитирай
16. kleotemida - Говори ми, но не и като на вас.
07.12.2012 20:02
tetovae написа:
но липсата на категория "религия" не Ви ли говори нещо? Не чувства те ли, че чукате на чужда врата...нещо като Свидетелите на Йехова?

Всъщност, чукам на най-важната и най-правилната врата. Дори не можете да си представите колко.
А да сравнявате тази врата със Свидетелите на Йехова, е все едно вашето предубеждение към постинга да бъде отнесено към "Звездите му го говорят"... :))
цитирай
17. tetovae - Извинете ме...
07.12.2012 20:43
не се изразих правилно. Вината е моя. Исках да кажа, че на вратата има табела "История". Което пък подсказва,че жителите вътре обикновенно не са религиозни. Което пък подсказва, че евентулно ще ги подразните. Те това е.
цитирай
18. kleotemida - Не може да глобализирате хората зад една врата какви са, съдейки по това, че вие сте решил да я отворите.
09.12.2012 18:03
tetovae написа:
не се изразих правилно. Вината е моя. Исках да кажа, че на вратата има табела "История". Което пък подсказва,че жителите вътре обикновенно не са религиозни. Което пък подсказва, че евентулно ще ги подразните. Те това е.

А самата история горе дава и исторически сведения за онзи период - действията на политиците, на милицията, рекацията на хората - все исторически данни, ако трябва да бъдем реалисти. Това, че вие не виждате нищо друго освен религозната част, значи, че не се интересувате от съвремена история, а не че постингът не може да се разгледжа исторически.
цитирай
19. saportok - Великолепно и много поучително. ...
09.12.2012 18:36
Великолепно и много поучително.Нека всички истински християни вземат пример!
цитирай
20. shtaparov - Изключително поучителна и покъ...
17.12.2012 17:21
Изключително поучителна и покъртителна история!...
цитирай
21. kleotemida - Освен караници, има и спорове, но на кой както му се харесва...
30.12.2012 00:48
kurodyrvov написа:
е нема по-голем кеф от това да гледаш как се карат двама ристиени:)))))))


А нехаресванта от мен част просто я почистих. Има коментари, които нямат място под такива събития.
цитирай
22. shtaparov - уважавам убежденията на всеки ч...
30.12.2012 11:28
tetovae написа:
уважавам убежденията на всеки човек, защото те го поддържат щастлив. Обаче... не мога да се съглася с: 1. Препечатване на идиотски "истории" от руски блогъри. Тази тенденция обаче има и нещо добро - превръща коментарите по-ценни от статията. 2. Публикуване на религиозни теми в категория" История". Официално все още е прието, че религията няма историческо покритие. Ако тази "истинска случка" беше поместена в категория "Религия", никога нямаше да я прочета и оплаквам. Те това е. Извинявайте.

Така е "Кикибоко",но това го кажи не на нас а на юдеите,чиято история е написана предимно по цитати от Библията!
цитирай
23. shtaparov - "Е нема..."
30.12.2012 11:32
kleotemida написа:
[quote=kurodyrvov]е нема по-голем кеф от това да гледаш как се карат двама ристиени:)))))))

"Християнинът,за да стане юдей,първо трябва да стане атеист! Или непристоен циник!"
цитирай
24. kleotemida - Християнинът си е християнин, цинизмът е нужен на антихристияните атеисти, за да го закара при юдеите...
03.01.2013 01:22
shtaparov написа:
kleotemida написа:
[quote=kurodyrvov]е нема по-голем кеф от това да гледаш как се карат двама ристиени:)))))))

"Християнинът,за да стане юдей,първо трябва да стане атеист! Или непристоен циник!"

цитирай
25. mariniki - наистина поразително...
07.01.2013 07:33
Защото единственото истинско обяснение се таи в чудесната сила Божия и свръхестествената намеса на св. Николай...

много съм впечатлена... много..
цитирай
26. demograph - Не е важно дали е истина, а дали желаеш да сториш добро с написаното
10.01.2013 22:50
Добрината ти се предава на другите, когато имат сърце да я усетят. Аз я усетих.
Благодаря.
цитирай
27. kleotemida - И аз благодаря!
11.01.2013 16:29
demograph написа:
Добрината ти се предава на другите, когато имат сърце да я усетят. Аз я усетих.
Благодаря.

цитирай
28. kostadin - Кога ли ще се вкаменят управлява...
31.01.2013 11:24
Кога ли ще се вкаменят управляващите ни е те сепкръстят в черквата но поощряват хомосексуалните-това е най -малкото им голямо прегрешение
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kleotemida
Категория: История
Прочетен: 1177325
Постинги: 44
Коментари: 1744
Гласове: 2170
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031